interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Normist 1

Ema d.o.o.

Tijekom ljetnih mjeseci, u vrijeme velikih vrućina, gotovo redovito terase hotela i ugostiteljskih objekata ostaju prazne. Gosti se radije priklanjaju klimatiziranim prostorijama nego uživanju na vrućim, sunčanim terasama koje se pritom neisplativo koriste, što se smatra normalnim.
Sličan problem je nemogućnost uživanja u vašem vrtu, dvorištu ili prostoru oko bazena zbog ljetnih vrućina. Kućni ljubimci i biljke također pate zbog visokih temperatura
 
Sa pouzdanim, visokotehnološkim raspršivanjem vode sistem hlađenja zraka Normist održava temperaturu zraka terasa kuća, restorana, kafića, hotela, bazena i ostalih otvorenih prostora ugodnom za boravak gostiju i za vrijeme najvećih ljetnih vrućina.
Sistem se sastoji od visokotlačne pumpe i fleksibilne ili krute cijevi sa sapnicama koje pod tlakom od 70 bara proizvode čestice vode veličine manje od 10 mikrona, što je desetina debljine vlasi ljudske kose. Spomenute čestice vode trenutno ishlapljuju u dodiru sa vrućim, sušim zrakom, rezultirajući snižavanjem temperature zraka, što stvara tzv. zonu hladnog zraka, i time potpuno rashlađuje cijelu terasu.
Mnogi koji su izbjegavali vlastita dvorišta i vrtove, te boravili u zatvorenim, klimatiziranim prostorijama kuća i stanova, sada mogu uživati cijelu godinu na otvorenom.
Rashlađene terase tijekom cijelog dana privlače goste, pa i one iz hotelskih soba, čime se povećava prihod hotela, a ujedno smanjuju troškovi klimatizacije u sobama. Tako privučeni gosti na rashlađenim terasama ostaju dulje vremena, stoga je i prihod od konzumacija znatno viši.
Atraktivnost rada spomenutog sistema privlači potencijalne goste, a osoblje lakše izvršava radne zadatke. Dobrom ugođaju pridonosi i drastično smanjenje broja muha i ostalih letećih insekata.
Uz navedenu, vrlo važna primjena je i predhlađenje klima uređaja.
Naime, u vrijeme velikih vrućina mnogi klima uređaji će imati problema u radu ili se čak kvariti odnosno blokirati uslijed velikog opterećenja. Normist nudi rješenje koje omogućuje predhlađenje zraka koji ulazi u uređaj. To rezultira znatno većom efikasnošću rada uređaja sniženjem pritisaka u sistemu, produljenjem trajnosti uređaja, te dovodi do velikih energetskih ušteda smanjenjem potrošnje električne energije.
Odlike sistema Normist:
- fleksibilan, prilagodljiv i nadogradiv
- jednostavan za postavljanje
- vrhunske kvalitete
- iznimno ekonomičan
 
Uz navedene, sistem Normist ima brojne druge primjene, poput:
- hlađenje i ovlaživanje staklenika
- hlađenje i ovlaživanje nastambi sa životinjama
- ovlaživanje vinskih podruma
- ovlaživanje zatvorenih prostora (u drvnoj, tekstilnoj, duhanskoj industriji, tiskarama, gljivarnicima, itd.)
- suzbijanje prašine i mirisa
- specijalni efekti (efekt magle)
 
Pogledajte referentnu listu nekih od zadovoljnih korisnika na www.ema.hr
 
Za tehničke podatke kontaktirajte zastupnika, tvrtku EMA d.o.o.
ema@ema.hr www.ema.hr

Ema d.o.o. > Ovlaživači i odvlaživači > Ovlaživači zraka

Ovlaživači i odvlaživači > Ovlaživači zraka > Ostali proizvođači

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se