interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Salone del Mobile.Milano 2017: 56. izdanje - trendovi u svijetu interijera

Salone del Mobile.Milano 2017: 56. izdanje - trendovi u svijetu interijera
Najprestižniji sajam interijera u svijetu, Salone del mobile.Milano, zatvorio je svoja vrata u nedjelju 09.04.2017. godine. U 6 dana posjetilo ga je preko 340.000 posjetitelja iz 165 zemalja svijeta.

09.04.2017.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Obilježio ga je spoj povijesti i budućnosti, high tech tehnologije i prirode. Suprotnosti, spajanje nespojivoga te iznimna ugoda stanovanja sastavni su dio novog trenda stanovanja.

  • 0

Raskoš boja i materijala te njihovo kombiniranje su impresivni. Nijanse zelene, od boje trave do petrolej plave kombiniraju se sa žutom i crvenoružičastom bojom. Bazna boja je siva, u svim nijansama. Drvo je dominantan materijal, kao i prirodni ugođaj koji se uvodi velikom količinom zelenila u prenaglašenoj dimenziji. Metal u bojama bakra, mesinga i kroma je neizostavan detalj na elementima namještaja, koji u kombinaciji sa materijalima poput stakla, drveta, plastike ili kompozitnih materijala daje elegantan i profinjen ugođaj.

  • 0

Komode za televizore jednostavnog su dizajna, ali bogate materijalima i obradom. Prate ih udobne sofe niskih naslona, na elegantnim tankim nogicama, slijedeći stil od 50-ih godina prošlog stoljeća na dalje. Klub stolići su kompozicija elemenata različitih dimenzija i materijala, a dominiraju kamen i metal. Foteljice su mekih, ovalnih formi, a ono što je novost je da se u ugođaj interijera savršeno uklapa i fotelja za eksterijer. Tepisi su izblijeđeni, sa apstraktnim formama, biljnim motivima i geometrijom, a etno motiv i dalje je prisutan.

  • 0

Blagovaonski namještaj izrazito je elegantan. Retro nota daje blagovaonskim stolovima mekoću i profinjenost, a tome dodatno pridonosi tanka ploča i skulpturalna noga stola. U kombiniranju stola i stolica više nema pravila, osim da su stolice niskog naslona. Kombiniranje stilova, materijala i boja je poželjno.

  • 0

Spavaće sobe su u retro stilu - kreveti su niskog naslona i zaobljenih formi, a asimetrija u postavi noćnih ormarića i dalje je obavezna. „Walk in“ garderobe često su izvedene sa staklenim vratima, a staklo je tamno bojano ili prozirno sa sjajnim efektom. Ručkice su „in“.

  • 0

U dječjim sobama dominiraju boje i ovalni oblici. Kao i obično, najvažnije je pravilo kreativnost i funkcionalnost.

  • 0

U svim prostorijama obavezna je postava rasvjetnih tijela velikih dimenzija, bilo da se radi o stropnim, zidnim ili samostojećim rasvjetnim tijelima. Koliko je važan svjetlosni efekt, toliko je bitan i dizajn tog istog tijela u dnevnim satima. Postave i oblici često su takvi da se iza kreativnog izgleda niti ne naslućuje rasvjetno tijelo, već skulptura ili zidni ukras. Stropna rasvjeta sastoji se od jednog dominantnog tijela velikih dimenzija ili je sačinjen kao kompozicija elemenata u različitim visinama.

  • 0

Vanjski namještaj vrlo je sličan unutrašnjem pa se svi kombiniraju i miješaju. Metalni elementi, rattan namještaj od krupnog pletiva, techno rattan u trendovskim bojama te namještaj od špage i plastike, pravo su osvježenje za oči i tijelo. Kombiniraju se sa puno zelenila i kvalitetnom rasvjetom.

  • 0

56. izdanje milanskog sajma namještaja pokazalo je izrazitu fleksibilnost današnjeg života, ležernost te stavljanje čovjeka i njegovih potreba u prvi plan. Ukidanje pravila i velika sloboda u kombiniranju stilova i materijala daju priliku svakom pojedincu da se izrazi i da njegov osobni stav postane trend.

  • 0

Foto: Salone del Mobile.Milano

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se