interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Sajam namještaja Milano 2008 - trend report (2/2)

Sajam namještaja Milano 2008 - trend report (2/2)
Nastavljamo izvješće o najnovijim trendovima u uređenju interijera prikazanih na sajmu u Milanu u periodu od 16. do 21. travnja 2008. godine.

27.04.2008.

interijerNET.hr

0

Dizajnerski i funkcionalni noviteti sajma u Milanu iskazali su se i u sferi opremanja i uređivanja kuhinja. Kuhinja postaje prostor u kome se boravi puno više nego prije, jer  njen sastavni dio od sada postaje i mini dnevni boravak, tj komoda za TV sa policama. Za razliku od dosadašnjeg trenda povezivanja kuhinje i dnevnog boravka, kuhinja sada postaje izdvojena cjelina, koja za sobom povlači cijeli funkcionalni sklop te se dnevni boravak izdvaja kao poseban prostor. Blagovaonica je sastavni dio kuhinje na način da je blagovaonski stol intergriran sa šankom. U prostor šanka se obavezno ugrađuje praonik ili štednjak, a nape su velikih dimenzija i izgledaju skulpturalno. Armature su vrlo izražajne. Ručkice više nisu „in“, što kuhinjama daje dodatan dojam čistoće i minimalizma, metal je sveprisutan, a kolone se koriste za smještaj velikog broja kuhinjskih aparata. Načini otvaranja vrata su raznovrsni, a sve je više i daljinskog otvaranja. Od boja dominira bijela, crna, detalji crvene, narančaste, ljubičaste te metal.

  • 0

  • 0

  • 0

  • 0

Stolice postaju sve više skulpturalne, ne odajući dojam velike udobnosti, a dominira plastika. Niske su pa su pogodne za sve prostore.

  • 0

  • 0

Kod opremanja spavaće sobe važno je imati krevet sa vrlo naglašenim uzglavljem, često tapaciranim, ili izvedenim od metala srebrnog sjaja. Noćni ormarići su jednostavni, kako bi naglasak na uzglavlje bio maksimalan. Tema transparentnosti elemenata u dnevnom boravku prenosi se i u spavaće sobe pa su ormari potpuno otvoreni, pokazujući sav svoj sadržaj, ili zatvoreni prozirnim kliznim vratima. Za sve koji ne vole previše otkrivati, suprotna je opcija upotreba kliznih vrata sa perforacijama na površini, bez kombiniranja različitih boja i materijala, što ostavlja dojam monolitnosti.

  • 0

Dječje su sobe šarene, razigrane, a naglasak je na otvorenim policama, kao i u dnevnom boravku. Police su svih boja i oblika, što im daje dodatni šarm. Nepstojanje pravila stvara simpatičan nered u izgledu samih soba, što može biti, u kreativnom smislu, vrlo poticajno za samu djecu. Sve je dozvoljeno!

  • 0

Ponuda klasičnog asortimana u sferi namještaja bila je raznolika, ali toliko luksuzna i skupa da ju velika većina Hrvata može samo gledati. Fotografiranje je u ovoj zoni bilo strogo zabranjeno. Ponuda je bila vrlo široka -  od elemenata namještaja tapaciranih najskupljim kožama i optočenih poludragim kamenjem do ručno oslikanih komoda te spavaće sobe kompletno izvedene od kristala. Ovakvi komadi namještaja su prilagođeni skupocjenim vilama i hotelima, a broj posjetitelja arapskih zemalja u ovom je dijelu bio najveći. Estete istančanog ukusa će veliki dio ovog asortimana smatrati kičem (što je odlična utjeha za sve one koji si ovako nešto ne mogu priuštiti), ali su rijetke ili nemoguće situacije u kojima prosječan čovjek ovako nešto vidi.

  • 0

Nakon popriličnog kiča, za kraj smo ostavili dizajnerske poslastice, kojih je bilo zaista puno. Nas su najviše oduševile foteljice i ležaljke, koje postaju važan element u uređenju prostora. Posebno izdvajamo perforirani valjak unutar kojega je smještena ležaljka i  funkcionalni oblik u kome ležaljka u prostoru stoji vertikalno, a za potrebe ležanja postaje horizontalna. Obje su vrlo skulpturalne u prostoru, a svojom originalnošću funkcioniranja u prostoru zaslužuju svaku pohvalu.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se