interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ambienta 09 – trend report

Ambienta 09 – trend report
Završena je ovogodišnja AMBIENTA - 36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Utjecaj globalne krize ostavio je trag na broju izlagača i posjetitelja te prezentaciji noviteta. Ipak, čestitke svim izlagačima, koji su unatoč općoj teškoj situaciji, izložili svoje proizvode, ostvarili komunikaciju s tržištem te dali svijetli primjer kako recesija ne smije zaustaviti daljnje tržišno - poslovne aktivnosti.

18.10.2009.

interijerNET.hr

0

Skromnije nego do sada, hrvatski proizvođači te uvoznici namještaja i opreme, predstavili su svoje proizvode hrvatskoj javnosti te pokazali koliko su nam dostupni noviteti i koliko pratimo trendove renomiranog europskog tj. svjetskog tržišta. Kada kažemo skromnije, mislimo na broj izlagača, jer ove su godine na Ambienti izostala mnoga istaknuta imena.

 • 0

Akcija „Drvo je prvo“, koju je pokrenula Hrvatska gospodarska komora, i ove je godine napravila značajne pomake te je domaće tvrke, koje se bave preradom drva te proizvodnjom drvenog namještaja, vrata i prozora, drvenih podnih i zidnih obloga, približila javnosti, ali i struci – arhitektima. Oni mogu utjecati na kolektivnu svijest društva o primjeni i značenju drva u opremanju interijera te potaknuti suradnju s hrvatskim tvrtkama radi poticanja proizvodnje. Karika koja nedostaje za cjelovitost kvalitete hrvatskih proizvoda je svakako dizajn te se iskreno nadamo da će opće stanje u drvnoj industriji potaknuti tvrtke na suradnju sa stručnim osobama, jer dizajn u konačnici prodaje proizvod.

 • 0

Osobito reprezentativno, ove su godine na Ambienti izloženi kuhinjski uređaji i oprema. Poznata imena kao što su Faber, Liebherr, Franke, Blanco, predstavili su vrhunske proizvode, a osobito su dojmljive bile nape, koje su u skladu s najnovijim trendovima, pravi ukras kuhinjskog prostora. Pravokutne i zaobljene forme napi, s integriranom rasvjetom, doimaju se poput modernih lustera, a ne uređaja za ventiliranje kuhinje. Izloženi uređaji i oprema, savršeno se uklapaju u najnovije koncepcije kuhinjskog prostora, koje ju pretvaraju u prostor za uživanje, a ne samo pripremanje obroka.

 • 0

Osobito interesantna i trendovska rješenja, predstavila je tvrtka Inkea, dobitinica Srebrne plakete za inovativni konponibilni program kućnog namještaja. Minimalizam, obogaćen kvalitetnim spojem dizajna i tehnologije, stvara vrhunske vizualne ugođaje, ali i udobnost, koja je neizostavni dio najnovijih trendova.

 • 0

Zapažene proizvode i atraktivan dizajn predstavila je i tvrtka Ferenčić, dobitnik Srebrne plakete za modularni namještaj. Jednostavne linije namještaja, u kombinaciji sa staklom i ugradbenom led rasvjetom, ostavljaju dojam. Prezentirani namještaj za dnevne boravke i dječje sobe, odiše profinjenošću, ali i praktičnošću zbog modularnog sustava u kome su izrađeni.

 • 0

Originalna rješenja namještaja i kupaonske opreme, izrađene od dekorativnog stakla, ponudila je tvrtka Bok – art. Dizajn i umjetnički izražaj primjenjenog stakla, dali su predstavljenim proizvodima posebnu dimenziju vizualnog užitka i svrstali u kategoriju osobito zapaženih na ovom sajmu.

 • 0

Atraktivna rješenja ugradbenih ormara i garderoba, koja se kriju iz kliznih vrata, predstavila je tvrtka Bonus Optimus. Najnovije izvedbe fronti ormara, u kombinaciji stakla brončane ili sive boje s ukrasnim folijama zalijepljenim na pozadinu ili umecima između dva stakla, omogućavaju kreiranje fronti ormara prema osobitim željama i zahtjevima kupaca.

 • 0

Brončanu plaketu za izloženu hotelsku sobu dobila je tvrtka Stilles. Profinjena klasika, koja opisuje ovaj dizajn, bila je zapažena ove godine i na međunarodnom sajmu namještaja u Milanu, gdje je ista soba bila izložena u paviljonima luksuznog namještaja. Ovakav dizajn, pravi je primjer kako i klasika, iako vječna, evoluira i prati nove zahtjeve tržišta.

 • 0

Tvrtka Galeković je tradicionalno predstavila kvalitetne parkete i ponudu dopunila drvenim oblogama za terase i vanjske prostore, od domaćeg specijalno obrađenog drva, koje kvalitetno zamjenjuje do sada primjenjivane skupe egzote. Osim toga, u ponudi se nalaze i drvene obloge za fasade, koje će sigurno popularizirati primjenu drva i u ovom području.

 • 0

Originalna, inteligentna i atraktivna rješenja rasvjetnih sistema je predstavila tvrtka Aje to. Izvorni hrvatski dizajn i proizvodnja, zaslužuju biti istaknuti, a ravnopravno se mogu nositi s bilo kojim renomiranim imenom iz svijeta rasvjete. Sadržaj, koji stvara ovakva rasvjeta u prostoru te mnogobrojne mogućnosti poigravanja i kreiranja različitih ugođaja, ne može biti nadomješten niti jednom drugom komponentom opreme prostora. Pohvale za dizajn i inovativnost!

 • 0

Vlastiti dizajn stolova, stolica, ogledala i ostalih ukrasnih predmeta je predstavio proslavljeni fotograf Lupino, atraktivan namještaj za opremanje dnevnih boravaka i tepihe Quadro design, interesantne i udobne ležaljke Tantra Lays, otkačena vrata Misterpine design, minimalističku trendovsku primjenu ekološki obrađenog drva Lapibus ... i ostali.

 • 0

 • 0

Ovogodišnja Ambienta ipak je pokazala da unatoč krizi, imamo tvrtke koje prate novitete na tržištu ili se prezentiraju vlastitim originalnim rješenjima te nas ohrabruju u podizanju kolektivne svijeti o kvalitetnom stanovanju.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se