interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ambienta 2010 – trend report

Ambienta 2010 – trend report
Ovogodišnja Ambienta, 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, otvorila je vrata svim posjetiteljima od 13. – 17. listopada ove godine. Iako se utjecaj recesije odrazio na broj izlagača, nisu izostali noviteti i zanimljivosti, koji su utiske oko ovogodišnje Ambiente ipak učinili pozitivnima.

17.10.2010.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

U skromnijem opsegu nego proteklih godina, izlagači na ovogodišnjoj Ambienti ipak su osvjetlali obraz kroz elemente namještaja i opreme koje su izložili. Posebno zapažen je način uređenja izložbenih štandova, koji je omogućio eksponatima da dođu do punog izražaja u ambijentima u koje su postavljeni. Zapažena je i prisutnost svjetskih trendova kroz boje, materijale i dizajn, pa se tako još jednom potvrdilo da Hrvatska svojom ponudom ne zaostaje od puno većih i razvijenijih zemalja.

 • 0

Dobitnici ovogodišnjih nagrada i plaketa su tvrtke:

Spin Valis – zlatna plaketa za visoku kvalitetu namještaja od hrastovine  za opremanje spavaćih soba

 • 0

Svea – zlatna plaketa za uspješan razvoj programa kuhinjskog namještaja

 • 0

Inkea – srebrna plaketa za razvoj komponibilnog programa modularnog namještaja za sjedenje i odlaganje

 • 0

Stilles – brončana plaketa za potrajnu visoku kvalitetu namještaja za opremanje radnih soba

 • 0

Hrastico – brončana plaketa za oblikovanje namještaja od cjelovitog drva i stakla

 • 0

Dekor – pohvala za halogeni luster FI, autorice Zdenke Jurilj

 • 0

Posebne pohvale zaslužuje značajan napredak Hrvatske drvne industrije u sklopu projekta „Drvo je prvo“, čije su se tvrtke povezale s hrvatskim dizajnerima te spojile kreativnost, kvalitetnu sirovinu (koje u Hrvatskoj ne nedostaje) te tehnologiju i kvalitetu izrade. Zapažen je način izlaganja ovih proizvoda kao i njihova atraktivnost, funkcionalnost i kvaliteta. Sve pohvale mladim hrvatskim dizajnerima, koji potvrđuju da ideje ne treba tražiti izvan granica Lijepe naše već domaćim idejama treba graditi brend, koji svoje zapaženo mjesto zauzima i u inozemstvu.

 • 0

Klaster Hrvatski interijeri, koga sačinjavaju tvrtke Lapibus, Adax interijeri, Ancona grupa, DCO, Interijer Klanfar, Mobilar, Spačva, Tapo, Trokut, imali su posebno izdvojen izložbeni prostor, koji se isticao kvalitetnim dizajnom i naglašenom funkcionalnošću izloženog namještaja.

 • 0

 • 0

Zajednica za industrijski dizajn ZzID izložila je radove, koji su nastali suradnjom hrvatskih dizajnera i tvornica namještaja te potvrdile da je ovakav spoj formula za uspjeh. Studij dizajna je predstavio radove studenata i ohrabrio potencijalom i kreativnošću budućih dizajnera, kao i Šumarski fakultet iz Zagreba.

 • 0

Atraktivnim dizajnom kućanskog namještaja kao i načinom izlaganja istakla se tvrtka Sven Namještaj sa svojim partnerima, prikazavši trendovsku kombinaciju bijelih lakiranih površina sa strukturom drveta u detaljima.

 • 0

Bogatu ponudu te mogućnosti izrade kuhinja, namještaja i ugradbenih ormara po mjeri na 150 m2 izložbenog prostora prikazala je poznata hrvatska tvrtka Bonus Optimus. Izlošci su prikazani u smeđoj, ciklama te narančastoj boji.

 • 0

Privlačnim rasvjetnim tijelima u vlastitoj proizvodnji predstavila se i tvrtka Hal iz Varaždina kao suizlagač tvrtke Drvni klaster d.o.o. iz Varaždina u sklopu projekta POSplus (Prvo opremanje stana plus), a prikazana je i igra optičkim nitima kao vrlo dekorativan element rasvjete u interijeru.

 • 0

 • 0

Široku i kvalitetnu ponudu parketa kao i svake godine do sada, na sajmu Ambienta prikazala je tvrtka PPS – Galeković, a kao novitet, prikazana su i prva protupožarna drvena vrata T120 koja je prezentirala je tvrtka Bilokalnik.

Ljepotu stakla i mogućnosti njegove primjene u izradi namještaja, podnih i zidnih obloga demonstrirala je tvrtka Bokart. Staklo je bilo i ostalo trendovski materijal u uređenju interijera - na ulaznim i sobnim vratima te kao dio namještaja.

Ergonomski prilagodljive sjedeće garniture, koje su apsolutni trendovski hit, predstavila je tvrtka Malagić. Osim trendovskog značaja, prilagodljiva ergonomija postaje potreba i imperativ kvalitetnog stanovanja. Pomični nasloni za leđa i ruke osiguravaju kvalitetno sjedenje svim članovima obitelji bez obzira na fizionomiju. Uz neophodne ergonomske kvalitete, garniture odlikuje atraktivan i prepoznatljiv dizajn.

 • 0

Tvrtka Gemma je i ove godine oduševila sve posjetitelje ponudom štednjaka, pećnica, napa, hladnjaka i praonika. Sofisticirana tehnologija, koja je odraz noviteta na svjetskom tržištu, pretvara kuhinju i procese pripremenja hrane u pravi užitak. Atraktivne nape, koje se automatski dižu i spuštaju, „pametne“ pećnice i ploče za kuhanje, koje misle za vas i komuniciraju „touch screen-om“, samo su neki od noviteta predstavljeni na ovogodišnjoj Ambienti.

 • 0

Simpatični Shabby chic namještaj kao novost u svojoj ponudi predstavila je tvrtka Dome slatki dome.

 • 0

Ovogodišnji tehnološki hit Ambiente svakako je bila ponuda tvrtke Eurorobot d.o.o. sa svojim robotskim usisavačima iRobot, koji usisavaju umjesto vas.

 • 0

Iako je površina izlagačkog prostora ove godine bila manja, nije nedostajalo kvalitetnog pristupa u njegovu uređenju.

 • 0

 • 0

Pohvala svim sudionicima sajma Ambienta, koji su svojim doprinosom pokazali kako se treba oduprijeti recesiji. Svima koji opremaju stambene, poslovne ili javne prostore poručujemo: obratite se hrvatskim tvrtkama, uključite hrvatske arhitekte i dizajnere, jer oni nude odgovore na sve vaše zahtjeve!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se