interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vrtovi i terase za uživanje

Vrtovi i terase za uživanje
Intimna oaza vrta ili terase prava je dragocjenost u tople proljetne dane. Kako bi ovaj prostor postao vaše omiljeno mjesto u nadolazećim danima, evo savjeta kako postići ugođaj za uživanje:

07.04.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0
  • 0
1. Odaberite udobnu sjedeću garnituru koja će vam omogućiti opuštanje i odmor. Za ovu svrrhu svakako odaberite jastučastu garnituru, bilo da je konstrukcija tapecirana, od ratana ili metalna.
  • 0
2. Boja garniture značajno doprinosi ugođaju prostora. Neovisno o trendu, odaberite boje i nijanse kojima ste osobno skloni. To mogu biti pastelni tonovi sa naglašenim detaljima, ali i izražajne nijanse zelene ili plave boje.
  • 0
3. Tepisi za vanjske prostore su postali obvezan element uređenja terasa. Oni dobro podnose vlagu, jednostavni su za održavanje, a njihova postava stvara dojam unutarnjeg dnevnog boravka. 
  • 0

4. Neovisno o raslinju u vrtu, neposredni prostor oko sjedeće garniture ukrasite dodatnim zelenilom. Ono će stvoriti intimno okruženje u kome ćete se maksimalno opustiti. To mogu biti minimalističke žardinjere sa travom i stablima, tegle sa velikim lisnatim biljkama, stablima ili manje tegle sa biljem, ukoliko prostor nije velike površine.
  • 0

5. Dekorativni predmeti obvezan su element uređenja vrta ili terase. Zdjele, vaze, svijećnjaci, suhi aranžami i sl. unijeti će osobnost u odabrani namještaj. Klub stolići, osim funkcije mogu svojim specifičnim dizajnom postati i dekorativni element pa je svakako preporučljivo potruditi se u njegovu odabiru.
  • 0

6. Unesite obloge od prirodnih materijala poput drveta i kamena. Bilo da se radi o većim ili manjim podnim ili zidnim površinama, prostor će dobiti dodatni izražaj i ljepotu u kojoj ćete uživati.
  • 0

7. Uvedite ambijentalnu i dekorativnu rasvjetu u vrt u obliku podnih lampi, lampiona postavljenih na stolove ili pod, vanjskih kamina. Ovim ćete zasigurno privući cijelu obitelj i prijatelje na zajedničko druženje!

  • 0

Foto: Paola Lenti

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se