interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vila Krk - Preobrazba

Vila Krk - Preobrazba
Tvrtka Skala Babin iz Pule dobila je nov, izazovan projektni zadatak. Naručitelj s Krka došao je sa željom za rekonstrukcijom postojeće kuće. Projekt rekonstrukcije nazvali su Preobrazba.

28.11.2009.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

interijerNET.hr

0

Postojeća kuća na Krku je izgrađena sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Novi vlasnik je kupio ovu kuću prvenstveno iz razloga što je smještena na atraktivnoj parceli veličine 1.400 m2. Iz kuće se pruža lijep pogled na stari grad Krk i lučicu.

  • 0

Projektni zadatak koji je pred tvrtku Skala Babin postavio naručitelj  bio je – kompletna rekonstrukcija postojeće kuće u suvremenu urbanu vilu. Naručitelj je bio oduševljen projektom San Antonio, koju su već izgradili u Vodnjanu, pa je želio sličan pristup u projektiranju rekonstrukcije njegove kuće.

  • 0

Projektni zadatak je bio novi izazov za cijeli tim, pogotovo za Šimu Babina, koji je kao glavni projektant, oduševljeno pristupio ovom izazovu i transformaciji ove sasvim obične kuće, koja je nekad služila kao kuća za odmor, u vilu iz snova - dom za stanovanje mlade obitelji sa troje djece.

  • 0

Tvrtka Skala Babin opisuje:

«Nakon nekoliko susreta i razgovora s naručiteljem, shvatili smo sve njegove želje i potrebe vezane za funkcioniranje i životne potrebe njegove obitelji. Jezgru postojeće kuće smo ostavili i ukomponirali je u nadogradnju na način da je stambeni prostor povećan  kako bi se dobili svi potrebni sadržaji : prostrani dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica, tri dječje sobe, roditeljska soba, mali apartman u prizemlju i konoba. Trebalo je, naravno, predvidjeti i bazen kao i garažu na dnu parcele.

  • 0


Ovaj projekt nas je dosta angažirao, ali nas je i veselio, jer je to bio zanimljiv izazov, pogotovo jer smo pred sobom imali mladog, poduzetnog naručitelja, koji zna što hoće. Projekt rekonstrukcije nazvali smo Preobrazba.

  • 0

Možda možemo dodati: preobrazba iz žabe u princa. To nam se naprosto nametnulo, jer budući izgled građevine je dramatično izmijenjen kao da se tu umiješao neki čarobni štapić. Štapić je ovaj put imao u rukama Šime Babin i evo što je tom prilikom nastalo. Na foto simulacijama se vidi budući izgled vile iz svih perspektiva, kao i prekrasan pogled sa krovne terase na lučicu i stari grad Krk. Ne sumnjamo da će naručitelj i njegova obitelj uživati u svom novom domu.

  • 0

"Ovakvi projekti nas posebno raduju, pogotovo kad ispred sebe imamo naručitelja i investitora koji zna što hoće i koji cijeni dizajn i arhitekturu".

  • 0

kontakt i informacije: 098 967 999 7

www.skalababin.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se