interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

NOVO: Hrvatska hotelska soba

NOVO: Hrvatska hotelska soba
Prošle godine u lipnju predstavljen je projekt «Dizajnom do branda» u kojem je sudjelovalo tridesetak studenata Studija dizajna koji su svojim svježim dizajnerskim idejama dali domaćim drvoprerađivačima nove smjernice za razvoj proizvoda. Iz tog je Projekta izabrano deset radova koji su pretvoreni u proizvode. Predstavljeni su na Ambienti u Zagrebu i na Gastu u Splitu.

11.07.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0
  1. Proizvodi iz projekta «Dizajnom do branda» nalaze se u maloprodaji!

Kako su vrlo dobro primljeni od posjetioca spomenutih sajmova, proizvođači su ih odlučili staviti u serijsku proizvodnju, no naišli su na problem distribucije po trgovinama namještaja koje nisu imale previše interesa za potpuno nove proizvode. Nakon vrlo kratkog vremena, ipak se našao trgovac koji želi izložiti kompletan program od svih deset proizvoda u svom prodajnom salonu. Radi se o tvrtci «Concordia» koja ima veći broj prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a otvara prodajni prostor veličine preko 4500 m2 na Zagrebačkom velesajmu. U sklopu tog prostora je dio predviđen za nove proizvode Hrvatskih interijera i Studija dizajna. U «Concordiji» razmišljaju i o izvozu navedenih proizvoda koji su ocjenjeni vrlo zanimljivim ne samo za domaće, nego i za strana tržišta, posebice Njemačke.

  1. Novi projekt «Dizajnom do identiteta – hrvatska hotelska soba» predstavljen institucijama i javnosti

Nositelji Projekta su Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Mladen Orešić) i Hrvatski interijeri d.o.o.  (Tatjana Kos)

Osnovna ideja:

Nakon uspješnog projekta „Dizajnom do branda“ uslijedio je novi Projekt baziran na iskustvima i spoznajama koje su proistekle posljednjih nekoliko godina suradnje Studija dizajna i Hrvatskih interijera.

No, kako je zadatak vrlo sveobuhvatan, podijeljen je na šest pod-projekata, te okuplja  još niz aktera koji su potrebni u samoj pripremi, ali i finalizaciji. Angažirani su poznati arhitekti koji rade na uređenju hotelskih interijera, institucije poput Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, te Instituta za turizam. Jedan od glavnih partnera su i predstavnici  hotelske industrije: hotelijeri i vlasnici turističkih kapaciteta. Obzirom da se javila i dodatna potreba za proizvodima koje članice Klastera nisu u mogućnosti izraditi, angažiran je i niz partnera – proizvođača: rasvjete, tkanina, tepiha, metalnih dijelova i slično.

Projekt «Dizajnom do identiteta» u konačnici će rezultirati hotelskim sobama koje su stvarane  za novi identitet turizma u Hrvatskoj. Identitet je istovjetnost samom sebi, dakle različitost, a upravo je to imperativ razvoja domaće turističke ponude. Žele se postaviti novi standardi za opremanje prostora u kojima borave gosti. Takvi novi oblici poimanja uređenja interijera domaćih hotela, vila i apartmana proizlaze iz tradicije proizvodnje namještaja u našoj zemlji, ali i iz potencijala autohtonih materijala. Nadalje, želi se naglasiti da je proizvod kreiran i proizveden u Hrvatskoj i kao takav je prepoznatljiv, te mora postati dio turističke industrije jer se i kroz njega pruža vrhunska usluga.

Hotelske sobe podijeljene su prema načinu izričaja, cjenovnom razredu, zahtjevima kategorizacije i slično. Na taj će način zadovoljiti različite ukuse kupca, a svojom mogućnošću prilagodbe prostorima bitno olakšati posao arhitektima i samim proizvođačima.

Projektni zadatak bio je osmisliti i proizvesti nekoliko tipova hotelskih soba koje bi zadovoljavale potrebe hrvatskog turizma za regionalnom i nacionalnom razlikovnošću svake pojedine regije, ali i cijele Hrvatske.

U koncept «Hrvatske hotelske sobe» uvrstiti sve proizvode i usluge kako bi naručitelj dobio sobu «ključ u ruke», a s mogućnošću odabira prema:

a) regionalnoj razlikovnosti podneblja

b) dizajnu

c) cjenovnom razredu 

Tipovi hotelskih soba – pod-projekti:

            1. Sistem samostojećeg namještaja za hotelske sobe i apartmane – «Dizajn frei»

            2. Koncept  hotelske sobe «Novi luksuz»

            3. Hotelska soba (meetings) poslovnog hotela

            4. Eko turizam – «zelena» hotelska soba

            5. Sistemi namještaja za hostele

   6. Hotelska soba za zdravstveni turizam

Terminski plan aktivnosti

Hotelske sobe predstavljene na Studiju dizajna prošli tjedan izrađivat će se u domaćim tvornicama namještaja do početka listopada kako bi za vrijeme sajmova Ambienta u Zagrebu i Saso u Splitu bile spremne za izlaganje i predstavljanje publici.

Nakon navedenih sajmova kompleti hotelskih soba biti će izloženi u maloprodajnom lancu Concordia kako bi bile dostupne svim zainteresiranim hotelijerima i potencijalnim kupcima.

Prednosti za investitore – vlasnike hotela i ostalih turističkim smještajnih kapaciteta:

  1. Cjelokupna usluga od projektiranja do uređenja kompletnog interijera, uključivo rasvjetu, tepihe, zavjese, posteljinu….
  2. Mogućnost prilagodbe zahtjevima prostora i investitora
  3. Mogućnost izrade ekskluzivnog interijera
  4. Sve na jednom mjestu – ušteda vremena, sve informacije dostupne
  5. Post-prodajni servis

Klaster Hrvatski  interijeri i pridruženi partneri na Projektu ovim projektom imaju jedinstvenu ponuda na domaćem tržištu jer je ovo prvi projekt ove vrste koji okuplja dizajnere i proizvođače kompletne opreme za turistički sektor. Nadalje to je i prilika za stvaranje dobrih referenci kao i povezivanje sa hotelskom industrijom, ali i prilika za jačanje pozicije u regiji. Ovakvim zaokruženim projektima otvaraju su i nove mogućnosti za izvoz kompletnih hotelskih soba prema različitim kategorijama.

Institucije koje su najavile sudjelovanje i podršku Projektu: Institut za turizam, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstvo turizma, Zagrebačka županija, Turistički ured TZ Zagrebačke županije, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva kao i neki veći hotelski lanci.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se