interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Poigrajte se trendovskim uzorcima tkanina!

Poigrajte se trendovskim uzorcima tkanina!
Osim živih boja, ove je godine vrlo moderno kombinirati različite uzorke tkanina te tako dodatno naglasiti pojedine prostorne zone. Igra uzorcima tkanina može biti primjenjena u svim prostorima, od vanjskih terasa i balkona do dnevnog boravka i blagovaonice, spavaće ili dječje sobe. Uz vrlo male troškove, unijet ćete promjene u prostor, a pri tom razveseliti i sebe i ukućane.

05.05.2014.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Najnoviji trendovi u kombiniranju tkanina omogućuju kreativnost svima - sve je dozvoljeno! Igrajući se tkaninama na moderan način, mala je vjerojatnost da ćete pogriješiti. Različiti uzorci, veličine i motivi se međusobno kombiniraju, stvarajući zanimljive vizualne dojmove koji će se, zbog svoje raznolikosti, vrlo lako uklopiti u mnoge domove.

  • 0

Geometrijski uzorci su preporučljivi za sve prostore, jer se vrlo jednostavno mogu vezati sa klasičnim ili modernim prostorima.

  • 0

Pri tome je poželjno međusobno kombinirati više različitih uzoraka - pruge, karirani uzorak, rombove, pepito uzorak i sl. Boje mogu biti jednake ili šarene - geometrija podnosi sve kombinacije. Žive boje geometrijskih uzoraka mogu biti primjenjene u detaljima dnevnog boravka ili spavaće sobe, dok u dječjoj sobi odlično izgledaju i kao osnovna tema.

  • 0

Naglašeni jastučići u dnevnom boravku, uzglavlje kreveta u spavaćoj sobi ili posteljina su odlični primjeri upotrebe geometrijskih uzoraka. Tepisi sa geometrijskim uzorcima će dati vizualnu „strogost“ prostora, ali će ukupan dojam biti vrlo profinjen. Vrlo su moderni crno - bijeli tepisi sa ovakvim uzorcima.

Nasuprot strogoj geometriji, u trendu su i apstraktne forme u većim ili manjim formatima. Njihova „neodređenost“ je odlična za kombiniranje sa geometrijom, ali i ostalim uzorcima, ukoliko se radi o patchwork tkaninama. Ovi uzorci su vrlo šareni i daju vrlo mekan i ugodan vizualan dojam. Tepih je idealna podloga za ovakve uzorke, jer do izražaja dolaze boje i oblici uzoraka.

  • 0

Posteljine u spavaćoj sobi sa ovakvim uzorcima će stvoriti vrlo ugodan i opuštajući izražaj u prostoru. Mogu se primjeniti i u dječjim sobama, ali zbog manjka temperamenta, poželjniji su u ostalim prostorima doma.

Etno uzorci se često koriste na tepisima, ali i dekorativnim jastučićima i posteljinama. Za sve ljubitelje trenda preporučujemo primjenu u detaljima, kako bi nakon nekoliko godina zamjena za nove trendove bila što jednostavnija. Pazite da ne pretjerate sa upotrebom ovih motiva, jer su vrlo izražajni. Bojama ih prilagodite ostalim tkaninama, ili kao kontrast ili ih tonski povežite. Ukoliko ga primjenite kao temu na tepihu, dekorativni jastučići mogu biti jednobojni, ali obavezno u bojama tepiha.

  • 0

Cvjetni motivi su izuzetno moderni ove sezone, a uz njih i ostali motivi biljnog i životinjskog svijeta poput listova i kukaca. Ovi motivi se odlično kombiniraju sa geometrijskima i ostavljaju vrlo ležeran dojam u prostoru.

  • 0

Dovoljno je ubaciti nekoliko dekorativnih jastučića sa ovim motivima i promjena je vrlo vidljiva. Cvjetovi mogu biti veliki, mali, apstraktni, pravilni - odaberite uzorak prema sklonostima. Ovaj je uzorak odličan i za dječje sobe. Što se tiče spavaćih soba, sitni uzorci će stvoriti klasičniji dojam, dok će krupni dati ugodniji i opušteniji dojam, što je svakako poželjno u ovakvim prostorima.

Patchwork uzorak je moderan već nekoliko godina. Primjenjuje sa na tepisima, dekorativnim jastučićima, osnovnim oblogama sjedeće garniture, posteljinama i uzglavljima kreveta, dječjim sobama.

  • 0

Ovaj je uzorak vrlo dekorativan i dopadljiv i lako ga je, zbog raznolikosti, kombinirati sa elementima u prostoru. Podjednako je atraktivan i u unutrašnjim i vanjskim prostorima.

Tepih u patchwork uzorku je neizostavan za sve ljubitelje trenda. Osnovna boja ne mora pratiti boje interijera, ali svakako unesite nekoliko detalja iz palete boja tepiha, kako biste ga dodatno naglasili.

Igra tkaninama i uzorcima je ono što će dati završni dojam prostora i njegov opći ugođaj. Uđite u svijet mašte i iskoristite ljepotu trendovskih uzoraka!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se