interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Proljetno osvježenje doma

Proljetno osvježenje doma
Proljeće je godišnje doba koje svojim dolaskom donosi novu kreativnu energiju i želju za osvježenjem. Transformacija prirode potiče transformaciju doma, koji uz male izmjene, dobiva sasvim novu dimenziju.

11.04.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Ukoliko ste do sada oklijevali s preuređenjem doma, vrijeme je da to sada učinite! Pozitivna energija, koju proljeće donosi sa sobom, nosi mnoštvo novih ideja, inspiriranih događajima, bojama i materijalima, koji nas okružuju u ovom posebnom godišnjem dobu. Brze i učinkovite promjene osvježavaju dom, čine ga izazovnim i atraktivnim.

  • 0

Najjednostavnije i najefektnije promjene ćete osjetiti uvođenjem kolorita u prostor. Inspiraciju nađite u paleti proljetnih boja iz prirode: žutoj, nježno plavoj, ljubičastoj, nijansama zelene, ružičastoj, itd. Pastelne boje idealno prenose proljetne ugođaje u prostor te stvaraju svježu atmosferu prožetu dinamičnošću, koja snažno ocrtava proljetne transformacije.

  • 0

Naglašavanje kolorita jednostavno se postiže bojanjem zidova u željenu boju, a efekti su ponekad još snažniji bojanjem samo određenog zida u prostoru. U tom slučaju odaberite zid koji je naglašen i izložen pogledu. Ukoliko bojate samo jednu plohu, možete se odlučiti za intenzivniju nijansu nego u slučaju kada bojate sve zidove. Nijansu boje prilagodite postojećem namještaju i količini prirodnog svjetla, kako prostor ne bi postao zagušen ili zamračen.

  • 0

Prostor ćete jednostavno osvježiti uvođenjem dekorativnih tkanina u obliku stoljnjaka, salveta, prostirki, novih presvlaka za stolice i sl. Jednobojne tkanine pastelnih tonova dobro će se uklopiti u postojeći ambijent, jer ne opterećuju prostor naglašenim koloritom ili uzorcima. Elegantno i nenametljivo, ali sa snažnim osjećajem novog proljetnog ugođaja, ovakve tkanine osvježavaju postojeći ambijent.

  • 0

Proljetne boje u interijeru možete naglasiti i uvođenjem novih komada namještaja, poput atraktivnih fotelja ili ležaljki, čiji dizajn i boje pridonose stvaranju dinamičnih doživljaja. Udobnost odabranih elemenata treba biti imperativ, a odabir razigranih boja način osvježenja postojećeg prostora. Kako bi ugođaj bio kompletniji, oslobodite prozore i dozvolite sunčevoj svjetlosti da što kvalitetnije ispuni prostor.

  • 0

Brzo i efikasno osvježenje postiže se oslikavanjem zidova, postavljanjem tapeta s prigodnim uzorcima, postavljanjem ukrasnih zidnih naljepnica ili postavljanjem dekorativnog stakla s cvjetnim motivima. Na ovakav način, svaka prostorija - od kupaonice do kuhinje, može postati proljetna interijerska priča, prilagođena vašem doživljaju ovog godišnjeg doba.

  • 0

Pod, kao sastavni dio interijera, uvelike definira ugođaj u prostoru. Odabirom tepiha u vedrim proljetnim bojama ili prikladnim cvjetnim motivima, kreirat ćete novu atmosferu u prostoru. Detalje prilagodite bojama tepiha kako biste zadržali zadanu kolorističku temu te naglasili sklad.

  • 0

Proljeće u spavaćoj sobi najbolje ćete osjetiti odabirom posteljine, koja će ga primjereno oslikati bojama i uzorcima tkanine. Dekorativnim tkaninama u obliku zavjesa i zastora, unijet ćete željeno osvježenje i u ostale prostore doma. Odaberite prozračne tkanine nježnih boja kako bi maksimalno propuštale sunčevu svjetlost u prostor.

  • 0

Ukoliko zaista želite osjetiti dah proljeća u svom domu, a niste spremni za nikakve posebne zahvate, učinite ono najjednostavnije – unesite prirodu u svoj dom. Proljetno cvijeće ili razlistale grane u vazi, u potpunosti će osvježiti prostor. Ugođaj začinite mirisnim svijećama, dekorativnim lampama i ostalim detaljima.

  • 0

Proljeće je stiglo, donosi novu energiju i ideje. Uživajte u proljenom ugođaju doma, kako biste se i sami osvježili i bili spremni za nove poslovne i privatne izazove!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se