interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Dom u bojama jeseni

Dom u bojama jeseni
Raskošna paleta jesenskih boja uvijek je inspirativna za uređenje doma. Tople boje stvaraju ugodnu atmosferu i dom čine osobito privlačnim i intimnim. Dopustite jeseni da vam razigra maštu i pobudi inspiraciju...

03.10.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Raspon boja, koje se u jesen pojavljuju u prirodi, doista je fascinantan kao i nijanse koje upotpunjuju prijelaze između dvaju boja. Ukoliko ste u postupku uređenja ili preuređenja doma, iskoristite prirodu oko sebe kao izvor inspiracije. Kroz nju ćete najbolje osjetiti efekte pojedinih kolorističkih kombinacija, koje ćete prenijeti na veliki format svojih zidova, podova, namještaja ili dekorativnih tkanina.

  • 0

Primjenom tipičnih jesenskih boja, koje se protežu kroz nijanse žute, narančaste, crvene, zelene i smeđe, postići ćete opuštajući, ali i dinamizirajući efekt, ovisno o odabranim kombinacijama boja i načinu primjene u prostoru. Ambijent „toplog“ doma bit će naglašen i kroz pomalo hladne minimalističke načine uređenja. Primjenom jesenskih boja u interijeru vašeg doma, postići ćete različite efekte: opuštajuće, glamurozne, ambijentalne ili elegantne. Raspon boja osigurava ispunjenje svih želja!

  • 0

Dekorativne tkanine u prostoru su odličan medij za igru jesenskim bojama. U prostoru se pojavljuju u obliku zastora, tapecirajućih tkanina, prekrivača, navlaka za jastučiće, itd. Nijanse iz palete ovih boja možete primjeniti kroz detalje, npr. dekorativne jastučiće, naslone sjedećih garnitura, ukrasne stoljnjake, itd. Dekorativne tkanine obogaćene jesenskim bojama i motivima do izražaja će doći u spavaćim sobama kao prekrivači, jastučići na krevetima te zastori na prozorima.

  • 0

Primijenite paletu jesenskih boja na zidovima različitih prostorija. Iako mnogi nemaju dovoljno hrabrosti za igru bojama, nježne nijanse neće razočarati niti one vjerne klasici. Ugodnim nijansiranjem boja, pojačat ćete toplinu doma, a oblici i materijali namještaja doći će još više do izražaja u prostoru. Uz tople jesenske boje, uklopit će se sve vrste materijala, a osobito prirodni poput kamena i drveta.

  • 0

Za sve hrabre, preporučujemo odabrati tamnije ili intenzivnije boje, poput smeđe ili bordo crvene. Ovakvom bojom možete naglasiti određeni zid ili više njih u prostoru. Ukoliko se odlučite za drugu kombinaciju, odaberite namještaj svjetlijih tonova kako bi kao kontrast unio svježinu i dodatno naglasio odabranu boju zidova. Uz namještaj, primjenite svijetlije detalje i zastore.

  • 0

Tepisi, sagovi i ostale vrste podnih prostirki mogu upotpuniti ugođaj jesenskih boja u interijeru. Odaberite motive i kombinacije boja koje će vjerno oslikati trenutna događanja u prirodi. Podne prostirke u ovakvim nijansama su zahvalne za održavanje i nadasve ugodne oku.

  • 0

Blagovaonicu učinite toplom i veselom primjenom jesenskih boja. Kolorit možete istaknuti na stolu i stolicama, tepihu, dekoraciji stola, zidovima i zidnim ukrasima. Obzirom da je ovo mjesto objedovanja i okupljanja obitelji, izuzetno je bitno  da se baš tu osjeti topla atmosfera doma, koju pojačavaju jesenske boje.

  • 0

Osim blagovaonice, mjesto osobitog okupljanja je i kuhinja. Tople boje jeseni možete primjeniti na frontama kuhinjskih elemenata, podnim i zidnim oblogama te dekorativnim tkaninama u obliku zastora. Poseban šarm svakoj kuhinji dat će dodatne dekoracije kuhinjskim krpama i stoljnjacima, koje obavezno odaberite u jesenskim bojama ili motivima.

  • 0

Dnevni boravak ćete istaknuti odabirom koloristički dominantne boje sjedeće garniture. Odaberite otvorene, žive boje poput žute, smeđe ili nijansi crvene, a ostale elemente namještaja i zidove obradite u nježnijim i mirnijim tonovima. Na taj će način jesenske boje doći do punog izražaja.

  • 0

Iskorisite ovo inspirativno razdoblje i transformacije u prirodi za pronalaženje vlastite kreativnosti u odabiru boja, koje će ispuniti vaš dom i učiniti ga posebnim.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se