interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Unesite crvenu boju u interijer za Valentinovo

Unesite crvenu boju u interijer za Valentinovo
Uvođenje crvene boje u interijer doma ne treba biti inspirirano samo nadolazećim danom zaljubljenih –Valentinovo, već je to odrednica najnovijih trendova, koji su crvenu svrstali u boje koje bi trebale krasiti vaš dom.

06.02.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Crvena boja je izražajna, temperamentna, topla, dinamična, poželjna. S crvenom i bez nje – ništa nije isto! Ugođaj, koji stvara svojim prisustvom u prostoru, teško može nadomjestiti bilo koja druga boja ili materijal. Profinjenost i luksuz, vezane uz crvenu boju, susrećemo kroz crvene tepihe, crvene Ferrarije... Ona jednostavno ima moć na ljude i stoga je prisutna u različitim sferama kroz povijest čovječanstva.

  • 0

Ukoliko želite slijediti najnovije trendove, koji crvenoj daju mjesto u prostoru kao osnovnoj ili pratećoj boji - kroz detalje, proanalizirajte interijer i odlučite koliku važnost ćete joj dati u vlastitom domu, (obzirom na veće ili manje promjene koje morate učiniti). Primjena crvene traži određenu količinu opreza kako prostor njenim prevelikim prisustvom ne bi postao prenaglašen i predinamičan. Suprotno tome, daje i veliku slobodu u naglašavanju pojedinih prostornih dijelova, elemenata namještaja i rasvjete.

  • 0

Potrebno je naglasiti da se mnogi pojedinci nepotrebno pribojavaju crvene boje u interijeru. Sukladno svojim mirnijim karakterima, doživljavaju ju previše dinamičnom. No, praksa je pokazala da ljudi, osjetivši snagu ove boje u prostoru, nikada više ne posežu za mirnijim ili hladnijim bojama. Ukoliko ju žele privremeno promjeniti, zbog osvježenja prostora, odabiru žutu ili narančastu kako bi zadržali toplinu i intenzitet prostora.

  • 0

Ukoliko želite crvenu kuhinju, možete ju iskombinirati na nekoliko načina. Odaberite crvene fronte koje se prelijevaju u nijansama ili se odlučite za gornje ili donje crvene elemente. Crvenu boju ćete idealno skombinirati s bijelom, sivom ili crnom. Kombinirajte crvenu s maksimalno dvije dodatne boje od navedenih. Odaberite je kao osnovnu boju ili je provucite kroz detalje. Kuhinja začinjena crvenom dobit će dodatni šarm i ljepotu.

  • 0

Ukoliko imate naglašenu crvenu kuhinju, blagovaonicu povezanu s njom uredite na način da se crvena boja pojavljuje diskretno u detaljima kao što su jastučići za sjedenje ili dekoracija stola. Na taj način ćete uravnotežiti prostor što se tiče količine crvene boje.

  • 0

Crvena sjedeća garnitura u dnevnom boravku daje mu novu dimenziju. Nijansa odabrane crvene boje, koja će ovisiti i o odabranom materijalu, (koža, tkanina, mikrofibra), stvorit će konačan dojam. Otvorenije crvene nijanse su bliskije minimalističkim uređenjima, a zagušene, tamnije klasičnim. Ukoliko sjedeća garnitura ima vidljive elemente od drveta u svom dizajnu, odlučite se za tamnije nijanse crvene boje, koja će na profinjen način istaknuti strukturu drva. Sjedeću garnituru možete kombinirati i u dvije boje. Odaberite crveni dvosjed ili trosjed, a ostale elemente u nekoj drugoj boji.

  • 0

Za one sklonije crvenoj samo u detaljima, preporučujemo za dnevni boravak odabrati crvenu fotelju, tabure ili dekorativne jastučiće. Na taj će način crvena bljesnuti samo na pojedinim, manje dominantnim elementima prostora, ali će svojim intenzitetom i dojmom koji stvara ipak biti zapažena u prostoru.

  • 0

Ukoliko želite crvenu unijeti u prostor, možete to učiniti bojom zidova. Odaberite istaknuti zid u prostoru i oplemenite ga željenom nijansom crvene. Namještaj koji postavljate na crveni zid odaberite na način da se međusobno ističu. Shvatite namještaj kao element projekcije na crvenu podlogu, pa sami ocijenite koje biste boje u kombinaciji željeli vidjeti.

  • 0

Za sve one koji slijepo slijede ili uopće ne slijede trendove, poručujemo: unesite crvenu boju u prostor, jer je njeno trajanje bezvremensko!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se