interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Klupa u interijeru

Klupa u interijeru
Klupa se u interijere vraća u velikom stilu! Iako se često koristila kao nužno rješenje u manjim stambenim prostorima, od sada značajnu poziciju zauzima i u onim većim. Dizajn klupe i njena multipraktičnost, osiguravaju joj mjesto u bilo kojoj prostoriji.

04.07.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Klupa je postala hit u opremanju doma. Ne zauzima previše prostora, osim ako se ne radi o osobitim dizajnerskim rješenjima, mobilna je u prostoru i može zadovoljiti različite zahtjeve. Komad namještaja, koji ispunjava sve ove kriterije, poželjan je u svakom domu.

 • 0

S naslonom ili bez njega, izvedena u drvu, metalu, plastici ili kombinaciji ovih materijala, tvrđa ili udobnija, pravokutne ili zaobljene forme, klupa će zadovoljiti sve interijerske prohtjeve i dizajnom se uklopiti u sve stilove. Nenametljiva u prostoru, ali ipak primjetna, često definira ugođaj kutka u kome se nalazi.

 • 0

Bez obzira u koju ju prostoriju postavite, naći će svoje mjesto i namjenu. Dizajn klupe može biti prilagođen funkcijama određenih prostorija, pa ga nastojte uskladiti s tim. Klupa osim mjesta za sjedenje, može poslužiti kao polica, ostava, ukras prostora, biblioteka, itd.

 • 0

Osnovna funkcija klupe u dnevnom boravku je sjedenje. Može poslužiti kao nadopuna grupi za sjedenje ili biti postavljena samostalno u prostor. Ukoliko se izdvaja od grupe za sjedenje, preporučljiv je praktičan i dopadljiv dizajn klupe, koji će ju vizualno podijeliti na dva udobna sjedeća mjesta, a prostor između pretvoriti u potencijalni stolić. Na ovaj način ona može funkcionirati u cjelosti kao klupa ili manja grupa za odmor, ispijanje napitaka, igranje društvenih igara, itd.

 • 0

Ukoliko imate stambenu kuhinju, (onu u kojoj se priprema i konzumira hrana), odaberite klupu u formiranju prostora za objedovanje. Ona će biti izuzetno praktično rješenje u manjim kuhinjama, jer će na maloj površini osigurati veći broj sjedećih mjesta.

 • 0

U velikim kuhinjama, klupa se može pojaviti kao višenamjenski element. U njemu se pohranjuju namirnice ili posuđe, a gornji dio se koristi kao klupa, tj. zadovoljava funkciju sjedenja. Dekorativni jastučići, na klupi ovakvog tipa, povećavaju udobnost, ali i vizualne dojmove. Ovakva rješenja su izuzetno dobra u kuhinjama koje su povezane s blagovaonicom ili dnevnim boravkom, jer  integrirana klupa predstavlja odličan način njenog povezivanja s ostalim namještajem u prostoru.

 • 0

Blagovaonicu možete opremiti modernim i udobnim klupama, s naslonima ili bez njih, te ju tako osloboditi stolica, koje su uobičajeno rješenje. Ukoliko ste ipak pobornik standardnih rješenja, poigrajte se tako da na jednu stranu stola postavite željene stolice, a nasuprot njih klupu, koja se stilski i dizajnerski ne mora uopće uklapati u postojeći ambijent.

 • 0

Klupa je izuzetno praktičan element u spavaćoj sobi, a pogotovo kada se smjesti u blizini kreveta. Osim pomoći pri svlačenju i oblačenju, poslužit će za odlaganje odjeće. Iz istih razloga, preporučljivo ju je postaviti u garderobu i kupaonicu.

 • 0

Uređenje dječje sobe treba osigurati raznolike aktivnosti. Idealan element, koji će upotpuniti ovaj zahtjev, je klupa. U dječju sobu postavite višenamjensku klupu, koja će osim udobnog sjedenja, elementa za skakanje ili postavljenje igračaka, poslužiti kao ostava za knjige i predmete. Klupu možete oblikovati s otklopnom sjedećom plohom ispod koje će biti spremište ili kao ormarić na čijoj se gornjoj plohi može sjediti.

 • 0

Ulazni prostor u dom, koji često nije velik, opremite klupom. Ona može biti integrirana u element, koji sadrži vješalice, police, ogledalo, itd. Mogućnost sjedenja pri presvlačenju odjeće i obuće, olakšat će vam postupak. Osim toga, ovo može biti vizualno vrlo zgodno te praktično rješenje.

 • 0

I na kraju, za sve one koji imaju kućne ljubimce - poručujemo: postavite klupu u svoj dom i osigurajte ugodan kutak za njihovo odmaranje!

 • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se