interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Dom za uživanje svih osjetila

Dom za uživanje svih osjetila
Opći osjećaj uživanja u prostoru ostvaruje se aktivnim sudjelovanjem svih naših osjetila. Interakcijom opipa, vida, sluha i okusa, doživljavamo prostor na osobite, vrlo individualne načine. Stil opremanja, vrsta primjenjenih materijala, način osvjetljenja i drugi važni detalji, uspješno pojačavaju prostorne doživljaje.

02.01.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Vizualni efekti jedni su od najvažnijih u stvaranju ukupnog dojma, jer osjet vida stvara primarne dojmove, koji se upotpunjuju kroz ostala osjetila. Upravo iz tog razloga, dizajn pojedinih elemenata, kao i opći sklad, koji se postiže pozicioniranjem namještaja i opreme, predstavljaju važan dio u kreiranju konačnih ugođaja u prostoru.

Boje, materijali kao i svjetlosni efekti, pojačavaju kvalitetu samog ugođaja u interijeru i čine kompleksnu cjelinu, koju vizualno doživljavamo kao ugodan, opuštajući, dinamičan, elegantan, raskošan ili razigran ambijent. Dekorativni detalji aktivno sudjeluju u stvaranju konačnog dojma.

  • 0

Osjet opipa neizostavan je element detekcije kvalitete prostora ili pojedinih elementa namještaja. Najizravnije podložni osjetu opip su garniture za sjedenje, fotelje, sofe, stolci, prekrivači, posteljine, ukrasni jastučići, podne prostirke i sve ostalo što može doći u direktan kontakt s našom kožom. Osjećaj finoće i mekoće pojačava osjećaj ugode i uživanja i stoga osobitu pažnju posvetite odabiru tkanina i materijala.

  • 0

Suvremeno doba je nezamislivo bez integriranja tehnike u namještaj ili sam prostor. Tehnički uređaji dosegli su visoke vrijednosti u samom oblikovanju te tako osim svoje primarne tehničke uloge, ispunjavaju estetske i uspješno se uklapaju s najsmjelijim dizajnerskim komadima namještaja. Zvučni efekti u prostoru, kroz odabranu vrstu glazbe, oplemenjuju prostor i naglašavaju dimenziju koja se ne može spoznati vizualnim osjetilima. Zvuk na osobit način ispunjava prostor i aktivno sudjeluje u stvaranju konačnog ugođaja.

  • 0

Nevidljiva, ali osjetna kvaliteta prostora kreira se kroz mirise, koji ga obogaćuju, naglašavaju, stvaraju asocijacije i bude sjećanja. Prostor osvježite i ispunite mirisnim svjećama, eteričnim uljem, koje se usipa u specijalne posude te zagrijava pod plamenom ili upotrijebite električne osvježivače, kroz koje se uključivanjem u struju, prostorom šire odabrani mirisi. Osobito osvježenje prostora postiže se uvođenjem pririodnog bilja i cvijeća, koje osim mirisno, obogaćuje prostor i vizualno.

  • 0

Potpuno uživanju u prostoru omogućit će osjet okusa uz konzumiranje ukusne hrane ili čašu kvalitetnog vina. Hrana je oduvijek vezana uz uživanje, a kada se to događa u interijeru u kome mogu uživati i ostala osjetila, događaj je vrhunski. Osjet okusa i doživljaj interijera osobito su značajni u prostorima kuhinja i blagovaonica, ali i dnevnim boravcima u kojima se povremeno konzumira hrana. Vrhunski okusi uz vrhunski dizajn i opremu prostora, pravo su zadovoljstvo. Dekoracije voćem odličan su način aktivnog sudjelovanja namirnica u stvaranju estetskih vrijednosti i uvođenja osjeta okusa u doživljaj prostora.

  • 0

Prostornu kvalitetu, ali i ugođaj doma, pojačat će prisutnost kamina. Viuzalno uživanje ostvarit će se kroz dizajn kamina, koji je najčešće usklađen s načinom uređenja. Mirisne, zvučne, toplinske i svjetlosne ugođaje, formirat će plamen otvorenog ognjišta. Kamin je zbog svog višestrukog djelovanja neizostavan element doma u kome se kreiraju vrhunski ugođaji.

  • 0

Interijeri u kojima uživaju sva osjetila, pravi su odgovor na zahtjeve suvremenog stanovanja, u kojima dom postaje centralno mjesto za opuštanje, punjenje energijom i stvaranje novih kreativnih ideja. Prepustite se svojim osjetilima i dozvolite im da vas vode pri uređenju doma. Kvalitetu koju ćete tako postići, bit će potpuna i vama prilagođena. Vrijeme je za uživanje!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se