interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Povećajte kvalitetu stanovanja u novoj godini

Povećajte kvalitetu stanovanja u novoj godini
Završetak tekuće i početak nove godine predstavljaju idealno razdoblje za rekapitulaciju učinjenog i planiranje potrebnog u svim sferama. Jedna od njih je i kupovina, uređenje, opremanje ili adaptacija doma. Pravilnim i pravovremenim planiranjem, olakšat ćete ispunjenje zadanih ciljeva i u konačnici se osjećati zadovoljnijima!

10.01.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Nalazimo se u vremenu obilježenom analizama i planovima, suočavanjem s ostvarenim ili neuspjelo realiziranim aktivnostima, činjenicama koje ukazuju gdje se moglo ostvariti još više ili shvatiti da je vrijeme za neke nove aktivnosti. Objektivan kritički osvrt, potreban je u ovakvim prijelaznim razdobljima, a pogotovo kada se u cijelu priču umiješa i globalna kriza tržišta. No, krize su uvijek dolazile i odlazile, a potrebe, koje nameće suvremeni život, bile su težnja ispunjenja svakog pojedinca.

  • 0

Jedna od potreba nametnutih suvremenim tempom života je kvalitetno stanovanje, koje podiže opću kvalitetu života. Ugodan dom, s komoditetom primjerenim vremenu u kojem živimo, nije samo želja nego potreba čovjeka 21. stoljeća. Dom je oaza za punjenje energijom, mjesto druženja s obitelji i prijateljima, opuštanje, meditiranje i razne druge aktivnosti. Stoga, ulaganje u kvalitetu stanovanja nije nikada promašena investicija, jer njime svaki pojedinac ulaže u sebe i svoje osobno zadovoljstvo.

  • 0

Pravi put za ostvarenje ciljeva u sferi kvalitetnog stanovanja je dobro i pravovremeno planiranje. Dobro planiranje podrazumjeva postavljanje realnih ciljeva u skladu s financijskom situacijom, stvarnim potrebama i kvalitetom proizvoda primjerenom načinu i učestalosti korištenja istog. Fazno planiranje, koje podrazumjeva ispunjenje ciljeva u različitim vremenskim periodima s dovoljnim odmakom za prikupljanje financijskih sredstava potrebnih za iduću fazu radova ili kupovine, odličan je način planiranja za sve koji nemaju sigurnost kontinuiranih primanja.

  • 0

Postavljanje realnih ciljeva u ostvarenju kvalitetnog stanovanja osnovni je korak u cijelom procesu. Ukoliko procijenite da unatoč potrebi ne možete promijeniti npr. kompletnu kuhinju, zadržite osnovnu konstrukciju s policama, a zamijenite samo fronte, tj. vrata i ladice. Investicija će biti puno povoljnija, a krajnji rezultat zadovoljavajući. Kod kuhinja je najčešće problem istrošenosti okova, kliznih mehanizama i vrata dok sama konstrukcija, unatoč godini proizvodnje, ostaje uglavnom sačuvana. Na isti način možete osvježiti dotrajale ormare u hodnicima, dječjim ili spavaćim sobama. Ovakvim ćete zahvatima stvoriti nove doživljaje prostora i ispuniti realno postavljen cilj.

  • 0

Procijenite stvarne potrebe u postizanju bolje kvalitete stanovanja. Luksuz, namijenjen čistom uživanju, nije dostupan svima, ali nije niti nužna potreba kvalitetnog stanovanja. Ukoliko patite za npr. financijski nedostupnom masažnom foteljom, isti užitak nadomjestite na druge načine: kupovinom ručnog električnog masažera, koji će vas jednako opustiti u fotelji ili trosjedu koji posjedujete, ugradnjom hidromasažnog elementa u postojeću kadu ili tuš kabinu itd. Prednost pred luksuzom, ukoliko vam nije dostupan, radije prepustite kupovini kvalitetnog madraca za spavanje, ergonomski oblikovanim stolicama, kvalitetnim tehničkim uređajima i kućanskim aparatima, koji vam mogu ubrzati i olakšati kućanske obaveze te tako stvoriti dodatno slobodno vrijeme.

  • 0

Pravilno planiranje podrazumjeva odabir kvalitetnih proizvoda primjerenih cijena, čiju će kvalitetu i rok trajanja garantirati sam proizvođač. Kupovina nekvalitetnih proizvoda zbog niske cijene, nije dobar odabir, jer ćete u kratkom vremenu biti ponovo izloženi trošku zbog nabavke novih. Jeftina kupnja nekad je najskuplja. Željene proizvode s povoljnijim cijenama potražite prilikom sezonskih sniženja ili redovitim obilascima prodajnih salona namještaja, tehničkih proizvoda, kupaonskih elemenata i opreme, rasvjetnih tijela itd.

  • 0

Racionalnim trošenjem, definiranjem stvarnih potreba i planskim djelovanjem, moguće je podići kvalitetu stanovanja i u ova krizom opterećena vremena. Nove želje i cijevi su uvijek pred nama, a mudrim postupcima možemo pridonjeti njihovom ispunjenju!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se