interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Staklena opeka - Egle

Staklena opeka - Egle
Nakon što je gotovo pala u zaborav, u posljednjih nekoliko godina, staklena opeka se vratila u punom sjaju, popularnija nego ikad!

28.11.2009.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

interijerNET.hr

0

Ovo se dogodilo zahvaljujući najvećem centru staklene opeke i vodećoj tvrtci u Hrvatskoj, EGLE d.o.o. koja je 90-tih godina došla na naše tržište, te uvela najmodernije sustave ugradnje, za čiju Vam izvedbu može garantirati radom svojih vrhunskih stručnjaka za projektiranje i ugradnju staklene opeke. Tvrtka Egle d.o.o. svoje proizvode nudi u vlastitom prodajno-izložbenom salonu od 190m2, uz koji se nalazi i veliki skladišno-radionički prostor na adresi JEŽDOVEČKA 103 u Zagrebu.

  • 0

Veliki povratak usko je povezan s arhitektonskim trendom otvorenih i osvjetljenih prostora i važnom ulogom stakla u suvremenoj gradnji. Proizvodnja staklene opeke iznimno je napredovala: prozračni građevni materijal mnogo je kvalitetniji i otporniji nego prije, a nudi se u iznenađujuće širokom izboru veličina, boja, uzoraka i oblika.

  • 0

Stoga nije čudno što je staklena opeka postala omiljen „nakit“ za eksterijere, a još više interijere. Staklena opeka pogodna je za uređenje svih prostora, a osobito modernih, minimalistički uređenih u „svemirskom“ high tech stilu. Zbog toga je staklena opeka izvrsna i za vizualno povećavanje prostora i udobnosti boravka u njemu.

  • 0

Renzo Piano, Piero Lissoni, Atelier Mendini, i drugi, imena su koja jamče originalni dizajn, osmišljenost oblika i sustava ugradnje koji još više ističu osobine koje čine staklenu opeku tako privlačnim materijalom. Visoka propusnost svjetlosti, trajnost, otpornost, lakoća održavanja, praktičnost novih sustava (suhe) ugradnje, izvrsno kombiniranje s drugim materijalima, (drvo, kamen, keramika, metal), atraktivnost i elegancija kojom oplemenjuju svaki prostor bez obzira na stil, (klasičan, rustikalan ili modernistički). Jednako je primjenljiva u eksterijeru i interijeru! Staklena opeka propušta svjetlost, a ipak skriva od neželjenih pogleda.

Jedna od najvažnijih novina je svakako i posebna staklena opeka PEGASUS, čiji je posebni dizajn s većim udubljenjem omogućio zidanje na klasičan način (s mortom) sa fugom (reškom) od samo 2mm, čime se postiže vizualni efekt neprekinute staklene površine – zida (CGS).

Veliku pozornost na tržištu privukla je  opeka MENDINI, za čije su „rođenje“ zaslužni Francesco i Alesandro Mendini. Široka paleta njenih florescentnih boja, omogućuje Vam da unesete zaigranost, te razbijete monotoniju u Vašem prostoru.

  • 0

Koristeći mogućnosti Pegasus opeke, Vetroarredo je razvio jedinstvenu PEGASUS POSAVELOX staklenu opeku, tvornički obloženu drvenim daščicama, koja se ugradjuje vrlo jednostavno, uz pomoć križića i ljepljenjem, s fugom od samo 4 mm. Ova nova opeka tvori ujedno i novi sustav suhe ugradnje uz mogućnost izrade i zakrivljenih konstrukcija – radijusa jednako pogodna za interijere, eksterijere, pregradne stijene, tuš kabine itd. PEGASUS I PEGASUS POSAVELOX staklena opeka proizvodi se u paleti boja, dizajna i oblika koja može udovoljiti potrebama i željama i najizbirljivijih kupaca: valovita, glatka, metalizirana, u boji, prozirna, ili matirana, kvadratna ili heksagonalna kutna, završna ravna ili zaobljena opeka.

  • 0

PODNA i STROPNA staklena opeka, zahvaljujući novom dizajnu i novim osobinama, (nosivost, protukliznost i protupožarnosti sl.), sve više nalazi primjenu u osvjetljavanju prostora koji su zaklonjeni od izvora svjetlosti. Također omogućuje podna i stropna osvjetljenja koja su efektna oko bazena, puta do kuće i sl. Vodoravne podloge, odnosno strukture izrađuju se montažno, odnosno unaprijed, te se slažu na licu mjesta gradnje, na tlu ili u tvornici, polaganjem u ležišta oslonca nosivih podloga što možete uraditi sami.

  • 0


EGLE d.o.o. je ovlašteni distributer tvrtke GLASS BLOCK TECHNOLOGIES INTERNATIONAL iz Australije, tvrtke koja je razvila i patentirala svjetski poznate i priznate EZYLAY sustave ugradnje staklene opeke u aluminijske okvire. EZYLAY SILIKONSKI SUSTAV za suhu gradnju ravnih zidnih stijena počiva na ugradnji staklene opeke u posebno projektirane i profilirane aluminijske okvire, uz uporabu posebnih plastika i aluminijskih profiliranih podmetača i ukrutnih traka, sa fugom od silikona širine samo 3 mm.

  • 0

EZYLAY SILIKONSKI SUSTAV za izradu zakrivljenih zidnih stijena – radijusa sa posebno dizajniranim aluminijskim sektorima koji, uklopljeni s isto tako posebno dizajniranim plastičnim spojnicama i nosačima, daje estetsku, sigurnu i praktičnu konstrukciju. EZYLAY SILIKONSKI sustav suhe ugradnje za ravne i zaobljene stijene posebno je pogodan jer je demontažan, te omogućava preseljenje pregradnih zidova ili laku zamjenu oštećenih opeka, što je u zastarijelim sustavima montaže MORTU, BINARIO, BLOCK LOCK nemoguće. Fuge u Ezylayu su „nevidljive“ jer su neprozirne i njihova širina je 2 mm, dok kod morta njihova širina je 1 cm. Sustav EZYLAY omogućuje Vam i odabir boje okvira.

  • 0

Sustav BLOCK LOCK je osmišljen u Švedskoj, na način da se zidanje staklene opeke vrši uz pomoć traka od posebne plastike, koje ulaze u utore staklene opeke, ljepljenjem svake opeke za trake, koje istodobno usmjeravaju pravac zida i određuju dimenziju fuge. Razvijene su dvije vrste traka: za Pegasus opeku, koje daju fuge od 2 mm i za standardnu opeku, koje daju fugu 6mm.

  • 0

Posebna novost u primjeni staklene opeke je izrada GOTOVIH PANELA u sustavima suhe ugradnje, (ezylay silikonom, pegasus posavelox ili block lock sustavu), već pripremljenih za ugradnju (pomoću Pur-pjene), veličine do 1m2. Na ovaj način je znatno olakšana ugradnja staklene opeke kod manjih otvora, a time se ostvaruje ušteda i u vremenu.

Tvrtka EGLE je predstavila tržištu još jednu novinu, PVC PROZORČIĆE u veličini 1, 2, 3 ili 4 opeke koji se idealno uklapaju u konstrukcije suhe ugradnje kao i u gotove panele. Ovi novi prozorčići se odlikuju izvrsnim brtvljenjem, dvostrukim zastakljenjem i imaju i mogućnost otvaranja na ventus.

  • 0

Na stranicama tvrtke, na adresi www.egle.hr predstavljen je dio bogatog asortimana tvrtke, dok sve druge detaljne informacije možete dobiti prilikom posjeta izložbeno-prodajnom salonu u Ježdovcu.

Kontakt:

EGLE d.o.o.

Ježdovečka 103

Zagreb

Tel.: 01/6535-845

Fax: 01/6535-845

E-mail: komercijala@egle.hr

Web: www.egle.hr 

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se