interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Raskoš ambijentalnog ugođaja

Raskoš ambijentalnog ugođaja
Boravak u ambijentu, koji je drugačiji od našeg svakodnevnog – urbanog i prilagođenog ubrzanom tempu života i rada, bit će opuštajući i nadasve korisan za punjenje novom radnom i kreativnom energijom. Ambijentalni ugođaji prostora će nas odvesti od svakodnevice i ponuditi nam nova prostorna iskustva.

18.08.2009.

interijerNET.hr

0

Upravo zbog vizaulnog i psihičkog rasterećenja, koga nužno trebamo, ovakvi su ugođaji neophodni za normalno funkcioniranje u privatnom i poslovnom životu. Priroda nas regenerira na osobit, jedinstven način, a doprinos regeneraciji osjetit će se i kroz osobita ambijentalna interijerska rješenja.

  • 0

Ambijentalno uređenje može biti stilski vrlo različito, a definirat će ga ambijent tipičan za određeno podneblje Lijepe naše ili bilo kojeg dijela svijeta. Odabir ambijentalnog uređenja najčešće se veže uz područje koje nas okružuje ili krajeve čiji način života osjećamo bliskim i opuštajućim. Odabir tipa ambijentalnog uređenja vrlo je individualan i ovisi o karakteru, sklonostima te načinu života i rada obitelji ili pojedinca

  • 0

Ambijentalni ugođaji prostora stvorit će se kroz primjenu određenih stilova namještaja te primjenu različitih materijala kao što su drvo u finijim i grubljim završnim obradama, kamen i opeka u različitim vrstama, bojama, dimenzijama te načinima slaganja ili polaganja, metalima - od kojih se najčešće koristi kovano željezo, prirodnim tkaninama različitih boja i uzoraka itd.

  • 0

Ugođaji ovako uređenih prostora pojačat će se i kroz primjenu različitih detalja, tipičnih za određeno područje i ambijent koji se želi stvoriti. Stari predmeti, najčešće sačuvani u tavanskim riznicama predaka, idealno će nadopuniti željene ugođaje u prostoru. Okus starine i patine naglašavaju ambijent i stvaraju dojmove kakve ne može zamijeniti nova replika istog predmeta. Igra zemljanim bojama i svjetlosnim efektima začinit će cijelu priču o ambijentalnom ugođaju.

  • 0

Ambijenti u kojima živimo najčešće su moderni i minimalištički te kao takvi prilagođeni ubrzanom tempu današnjice te olakšanom održavanju i čišćenju prostora. Ovakvi razlozi za odabir stilova nametnutih najnovijim trendovima realni su i opravdani. Minimalizam oslobađa prostor i stvara prozračnost neopterećenu detaljima.

  • 0

Upravo iz ovih razloga, ambijentalna uređenja najčešće se primjenjuju u kućama za odmor ili apartmanima, a nešto rjeđe u stambenom prostoru u kome se svakodnevno boravi. Ipak, ovo nije pravilo, jer postoje pojedinci koji imaju želju i mogućnost svoj stambeni prostor pretvoriti u ambijent koji nije dio njihove urbane okoline te tako postići dodatnu kvalitetu stanovanja. Isto tako, pojedinci koji žive u prirodnim okruženjima, udaljenim od gradske vreve, često se ambijentalnim uređenjem stapaju s okolinom u kojoj žive.

  • 0

Ambijentalno uređenje interijera može biti popraćeno i ambijentalnim uređenjem eksterijera. Okućnice, vrtovi, terase ili balkoni, oplemenjeni ambijentalnim ugođajem kroz primjenu stilskog vanjskog namještaja, načina popločenja, ograda, rasvjete i sl., kompletirat će dojmove, koji se stvaraju u interijeru te ih prožeti prema vanjskom prostoru.

  • 0

Svi oni, koji u svom stambenom prostoru žele postići kombinaciju modernih i ambijentalnih ugođaja, imaju priliku to vrlo jednostavno postići odabirom geometrijskih linija namještaja izvedenih u drvu ili umjerenim jednobojnim izvedbama. Ovakav namještaj doći će do punog ambijentalnog izražaja uz primjenu kvalitetnih detalja, rasvjetnih tijela, tkanina s tipičnim uzorcima te drvenih ili kamenih podova. Kombinacija modernog i ambijentalnog zadovoljit će sve one koje traže pomak od svakodnevice i cijene tradicionalne vrijednosti.

  • 0

Ambijentalno uređenje pruža svu udobnost i komoditet tipičan za suvremeno uređenje stambenog prostora. Najnoviji kućanski uređaji na tržištu se mogu naći i u retro izvedbama te tako oblikovno uklopiti u bilo koji tip ambijentalnog uređenja interijera. Inteligentni sustavi upravljanja, vrhunac su tehnoloških dostignuća u kućama i potpuno su neovisni o stilskom izražaju. Primjenom ovakvih sustava i ambijentalnog uređenja, stvara se fantastičan spoj tehnologije, koja olakšava stanovanje i ugođaja koji potpuno opušta i nadahnjuje.

  • 0

Spoj tradicije i dostignuća, koja oslikavaju život 21. stoljeća, predstavljaju stvarnost u kojoj živimo i podsjećaju nas da je ona mješavina prošlosti i budućnosti, ambijentalnih vrijednosti i tehnološkog napretka te njihovog integriranja s ciljem povećanja kvalitete stanovanja.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se