interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Naglasite blagdansko ozračje doma bojama

Naglasite blagdansko ozračje doma bojama
Boje nameću ugođaje u prostoru. Svojim međusobnim kombinacijama, stvarat će elegantne, odmjerene, svečane, opuštajuće ili neke druge prostorne odnose. Iako je odabir boja individualan i u skladu s ukusom svakog pojedinca, poigravanje bojama može unijeti novu dinamiku te vas ugodno iznenaditi za blagdane!

20.12.2009.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Crno - bijele kombinacije su izrazito trendovske, ali na neki način vječne, jer su snažni, apstraktni kontrasti, koje stvaraju, oduvijek  bili izazov u kreiranju interijerskih ugođaja.  Naglasci jedne boje u odnosu na drugu, bitno će utjecati na konačan prostorni doživljaj. Pojačana primjena crne boje preporučljivija je u prostranijim zonama, poput dnevnog boravka, u kome će fluidnost i prozračnost prostorne cjeline istaknuti crnu kao izrazito elegantnu u dekorativnim detaljima. Ona će unijeti naglaske, koji će kroz dekoracije kreirati blagdansko ozračje.

  • 0

Nasuprot tome, manji prostori, opterećeniji namještajem i povezivanjem više funkcionalnih zona u jednu cjelinu, nameću potrebu za isticanjem bijele te primjenu crne samo u detaljima. Dominacijom bijele, prostor će se doimati vizualno svjetlijim, a time i prostranijim. Bijeli dekorativni predmeti i aranžmani asociraju na bjelinu snijega i unose svečano ozračje u dom.

  • 0

Za sve one koji vole tople prostorne ugođaje i profinjenost, trendovi nameću primjenu zlatne i smeđe boje. Svjetlucavi, zlatni odrazi nisu čest odabir za uređenje stambenog prostora i to najčešće zbog nedostatka hrabrosti, jer neumjerena primjena zlatne može graničiti s neukusom. Ipak, preporučujemo hrabro se upustiti u igru smeđe i zlatne, koja može pokazati svu ljepotu ove kombinacije boja.

  • 0

Preporučujemo zlatnu koristiti u detaljima kao što su jastučići na garniturama za sjedenje, niti protkane u zavjesama i dekorima, okviri ogledala te dekorativni predmeti i aranžmani. Zlatna boja se u diskretnim linijama može pojaviti i na zidovima u obliku dekorativnih traka ili zidnih tapeta. U stilski uređenim stambenim prostorima, prisutnost  zlatne može biti naglašenija, jer ih je ona oduvijek nadopunjavala i obogaćivala.

  • 0

Profinjenost prostora, koja se postiže minimalističkim, geometrijskim dizajnom, doći će do punog izražaja u trendovskoj kombinaciji crne i srebrne boje. Efekti srebrnog već su provjereni u različitim stilovima uređenja, ali su osobito izražajni u modernom stilu, koji zbog praktičnosti primjenjuje većina ljudi. Srebrna postaje dominantna kroz komade nameštaja i dekoracije. Matirane izvedbe vrlo su efektne, pogotovo kada se u detaljima pojavljuje crna boja kao kontrast Prisutnost srebrne, koja otvara i naglašava te igra s crnom, koja zatvara i smiruje, stvara elegantne i na osobit način temperamentne prostorne ugođaje.

  • 0

Osim odmjerenijih kombinacija boja, hrabro su upustite u koketiranje s crvenom, ružičastom ili ljubičastom. Ove naglašene boje u sjajnoj ili mat izvedbi, snažno će obilježiti dijelove prostora u koje se postavljaju. Dekoriranjem postojećih zavjesa i zastora, stola ili pojedinih komada namještaja, stvorite toplu i dinamičnu atmosferu, koja se može postići samo primjenom ovih boja.

  • 0

Dojmove možete pojačati brzim ličenjem stana u npr. crvenu boju, uz dodatak dekorativnih detalja u zlatnoj ili srebrnoj. Iako naglašen, ukupan dojam će biti profinjen u stilskim ili modernim minimalističkim uređenjima prostora.

  • 0

Vrijeme dekoriranja doma je pred nama. Osim maštovitim oblicima dekoracija i aranžmana, poigrajte se bojama namještaja, dekorativnih tkanina, zidova i zidnih tapeta, koji aktivno sudjeluju u stvaranju blagdanskog ozračja doma, a nakon blagdana zadržavaju sjećanje na te ugodne i opuštajuće dane...

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se