interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Božićni i novogodišnji blagdani u Vašem domu

Božićni i novogodišnji blagdani u Vašem domu
Pred nama je vrijeme Božićnih blagdana i novogodišnjeg slavlja, za mnoge najljepši dani u godini. Obitelj je na okupu, sve obaveze ostaju po strani, a blagdanska atmosfera uz obilje dobrog raspoloženja i lijepih želja, dio su svakog doma.

14.12.2008.

interijerNET.hr

0

Dekoriranje doma neizostavan je dio proslave ovog blagdana. Božićne jelke i različite druge dekoracije svuda su oko nas te nas potsjećaju da je pravo vrijeme razmišljati o ukrašavanja vlastitog doma. Stilovi i načini dekoriranja su različiti. Pojedinci se trude svake godine unijeti nešto novo dok ima i onih koji su vjerni jednom stilu, pa ga ponavljaju iz godine u godinu. U svakom slučaju, najvažnije je da se u okruženju doma osjećate blagdanski i svečano.

 • 0

 • 0

Trendovi se nameću u različitim sferama života – modnoj i automobilskoj industriji, uređenju interijera, pa su svoje mjesto zauzeli i kada je riječ o božićnim i novogodišnjim dekoracijama. Predstavljamo vam najnovije trendove uređenja ovakvog tipa te se nadamo da će vas inspirirati i pomoći vam pri odabiru pravog stila za vas.

 • 0

Internacionalni dizajner Gunnar Frank sudjelovao je u postavljanju trendova za božićne i novogodišnje dekoracije u 2008/09. godini. Oni predstavljaju mješavinu utjecaja istoka, zapada, sjevera i juga diljem cijelog svijeta. Kulturološke različitosti, kao osnovna ideja najnovijih trendova, postavljaju četiri tipična stila dekoriranja:

 • 0

Banzai East – je inspiriran Japanom i njegovom kulturnom tradicijom. Elementi dekoriranja su orhideje, različiti cvjetni aranžmani te ukrasni stakleni i polirani metalni predmeti. Posebno interesantni elementi dekoriranja su geometrijski oblikovani i apstraktni predmeti inspirirani tradicionalnim japanskim zen vrtovima.

 • 0

 • 0

I na kraju, možemo vam samo poželjeti da uživate u ugodno dekoriranom ambijentu svoga doma, okruženi članovima obitelji i dragim prijateljima te da takva ugodna blagdanska i opuštajuća atmosfera potraje što duže...

 • 0

 • 0

Lagom North – švedska riječ Lagom se prevodi kao ugodna te time opisuje ugodnu i opuštajuću atmosferu koju stvara ovaj stil dekoriranja. Stil obiluje jednostavnim i prirodnim ukrasnim elementima te izrađenim po principu “uradi sam“. Švedski stil uređenja nameće boje poput ružičaste, nebesko plave i zelene. Jednostavni cvjetni ukrasi kao i prirodni vjenčići pojačat će ugođaj u prostoru.

 • 0

 • 0

Baroque South – je stil inspiriran povijesnim elementima postavljen u moderne okvire. Porculan s pozlatama, cvjetne dekoracije, elegantne svijeće koje stvaraju profinjenu atmosferu, dramatične boje poput ljubičaste, aquamarin plave ili tamno crvene, dočarat će sve ono što ovaj stil predstavlja.

 • 0

 • 0

Osim najnovijih trendova, predstavljenih kroz ova četiri tipična stila, nameće se još niz stilova i načina dekoriranja prostora prigodnih za božićne i novogodišnje blagdane. Svaki pojedinac može odabrati dekorativne elemente primjerene svojim željama i ukusima te biti u vlastitom trendu. Šarene kuglice izrađene od raznovrsnih materijala uvijek će biti elegantna dekoracija božićnih jelki ili stolnih aranžmana.

 • 0

Figure anđela i zvijezda, ukrasne trake i raznobojne lampice, redovito će se naći u domovima obitelji s malom djecom. Osim toga, kao dekorativni elementi mogu poslužiti i omiljene dječje plišane igračke. Božićne radosti najviše uveseljavaju djecu, pa u takvim obiteljima način dekoriranja treba biti prilagođen njihovim željama i potrebama.

 • 0

 • 0

I na kraju, možemo vam samo poželjeti da uživate u ugodno dekoriranom ambijentu svoga doma, okruženi članovima obitelji i dragim prijateljima te da takva ugodna blagdanska i opuštajuća atmosfera potraje što duže...

 • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se