interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kako maksimalno iskoristiti prostor?

Kako maksimalno iskoristiti prostor?
Potreba za uređenjem stana površine 40-50m2 za četveročlanu obitelj postaje sve češća. Pravilnom organizacijom osnovnih funkcionalnih grupa moguće je zadovoljiti potrebe takvih obitelji, ali je pri tome važno da ukupan estetski dojam bude što bolji.

29.06.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Poštovani,

Šaljem Vam tlocrt novog stana kojega je potrebno urediti za četveročlanu obitelj (dvoje ženske djece u školskoj dobi). U 45m2 imamo jako puno potreba pa molimo za stručnu pomoć.

  • 0

Tlocrt postojeće stanje

  • 0

Tlocrt rješenje arhitekta

Potreba za uređenjem stana površine 40-50m2 za četveročlanu obitelj postaje sve češća.  Pravilnom organizacijom osnovnih funkcionalnih grupa moguće je zadovoljiti potrebe takvih obitelji, ali je pri tome važno da ukupan estetski dojam bude što bolji. I članovi obitelji i prijatelji će se puno bolje osjećati u prostoru koji je, iako mali površinom, ugodan za boravak. Za ovakav ugođaj važan je raspored namještaja, boje u prostoru, rasvjeta i zelenilo.

  • 0

Prostor kuhinje je dovoljan da se ostvari potreban minimum funkcionalnosti, a dodatnu komociju ćete postići postavljanjem šanka koji će povećati radni prostor. Kako bi prostor zadržao poveznicu kuhinje i dnevnog trakta, uz šank postavite i blagovaonski stol. Na taj će način veza sa kuhinjom preko pulta biti optimalna, a stvorit će se višak prostora u dnevnom boravku za smještaj neophodnog namještaja.

  • 0

Predlažemo upotrebu trosjeda  na razvlačenje i dvosjeda, kako bi staklena stijena došla što više do izražaja, u atraktivnoj crvenoj tkanini a transparentnost naglasite i odabirom staklenog blagovaonskog i klub stolića. Uz vrata koja vode prema dječjoj sobi smjestite dva ormara iznad kojih je horizontalni potez elemenata, kako bi prostor bio maksimalno iskorišten.

  • 0

Horizontalne police obavezno izvedite u bijeloj boji kako bi se dobio dojam «lebdenja»u prostoru. Elemente na suprotnoj strani zida izvedite u kombinaciji dvije visine te izmjeni punih i staklenih zona, kako bi se vizualno smanjio broj elemenata u prostoru, što je za manje površine jako važno.

  • 0

Predlažemo kombinaciju bijele, crne i crvene boje, a na zidu iza garniture upotrebu tapete.

Osim centralne rasvjete koristite i samostojeće lampe.

  • 0

U dječju sobu smjestite krevete na kat, ormare i dva radna stola na način da prirodno svijetlo dolazi sa lijeve strane. Predlažemo kombinaciju svijetloplave i pink boje.

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se