interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Uređenje doma otkriva vašu osobnost

Uređenje doma otkriva vašu osobnost
Da li ste ikada razmišljali o tome da način uređenja vlastitog doma govori puno o vašoj osobnosti? Odabir boja, stila i načina primjene određenih elemenata u prostoru, otkrit će sklonosti i osobine, kojih možda niste niti svjesni!

28.09.2008.

interijerNET.hr

0

Postoji mnogo faktora koji utječu na uređenje doma. Najznačajnije su svakako vaše osobne sklonosti i želje popraćene financijskim mogućnostima. Kako biste sagledali neke od njih, razmislite o bojama i stilu uređenja koji vas oduševljavaju, raznovrsnosti ili jednoličnosti odabranih materijala, količini svjetlosti koja vas zadovoljava, želji za zatvaranjem ili otvaranjem prostora, kreativnom redu ili neredu koji ostavljate za sobom, potrebom za zamračivanjem prostora, improvizaciji ili težnji kompletnim rješenjima u prostoru, vrsti tkanina s kojima želite biti u dodiru, dvojbi između estetskih i funkcionalnih vrijednosti u traženom trenutku, potrebi da slijedite trendove ili ostanete vjerni sebi i bezvremenskim rješenjima...

  • 0

Odabir boja u interijeru otkrit će neke od vaših osobina. Crvena je najsnažnija boja i odabiru je osobe čvrstog karaktera, željne uzbuđenja i akcije, kao i tople i srdačne osobe. Zelena je omiljena smirenim osobama i ljubiteljima prirode, a često će ju odabrati i oni koje teže smanjenju aktivnosti i opuštanju. Ružičasta je najčešće ženska boja, ali se povezuje s osobama koje su sretne, srdačne i pouzdane. Odabir plave boje otkriva staloženu i tihu osobu, ali odabrat će ju i oni kojima je dom oaza u užurbanoj svakodnevici. Žuta boja predstavlja otvorenu, pozitivnu i optimističnu osobu dok se pojedinci koje vole komociju i zadovoljstvo odlučuju često za smeđe tonove. Ljubičasta vas otkriva kao osobu koja teži otmjenosti, visokom položaju i luksuzu. Aktivnost, toplina i širenje pozitivnih vibracija odlike su ljudi koji odabiru narančastu boju, a hrabrost, sofisticiranost i elegancija krase osobe koje uživaju u crnoj. Bijela se povezuju se s predanim i iskrenim, a siva s uravnoteženim osobama.

  • 0

Odabrani stil uređenja također mnogo toga govori o vašim osobinama. Ukoliko ste se odlučili za ambijentalni stil otkrit ćete da ste opuštena osoba koja ne vodi brigu o tuđim životima već isključivo vlastitom. Nije vam težnja isticanje već uživanje u vlastitom svijetu s obitelji i prijateljima. Rustikalni stil će otkriti zaljubljenike u prirodu s dozom fine romantike, koju osim u svakodnevni život, unose i u okruženje vlastitog doma. Retro stilovi su omiljeni osobama koje se često prisjećaju prošlosti, ali ga odabiru i oni koji žele unijeti eleganciju i raskoš nekih prošlih vremena te istaknuti svoju poziciju u društvu. Minimalizam je tipičan odabir praktičnih i poslovnih ljudi, koji ovakvim načinom uređenja lako održavaju red i preglednost. Odabir ovog stila predstavlja osobu koje je tipični predstavnik suvremenog užurbanog načina života.

  • 0

Jednolično odabrani tonovi i materijali ukazat će na mirnu osobu koja ne traži centar pažnje u svojoj okolini već je usmjerena na sebe i bliske osobe. Raznovrsnost boja i materijala karakterizira aktivne i znatiželjne osobe koje je teško smiriti. U velikim otvorenim i povezanim prostorima s puno svjetla, uživat će pojedinci koji su otvoreni za upoznavanje novih ljudi, druženja, hrabar ulazak u nove poslovne zahvate te su otvoreni i iskreni prema drugima. Nesigurnost i strah koje nosite možda još iz djetinjstva, povučenost te naglašena individualnost, osobine su koje se vežu uz opuštenost u manjim prostorima, željom za zatvaranjem vrata i odvajanjem funkcionalnih grupa u stanu te potrebom za boravkom u prostoru s manjom količinom svjetlosti.

  • 0

Kreativne osobe ljubitelji su ambijentalne rasvjete, za razliku od onih, sklonijih racionalnom razmišljanju, koji će ćešeće koristiti centralnu. Nesigurne osobe težit će zamračivanju prostora, a nervozne osvjetljivanju.

  • 0

Još je mnogo prostornih parametara koji otkrivaju vašu osobnost, ali nekoliko osnovnih reći će vam sasvim dovoljno o vama, vašim prijateljima i poznanicima te omogućiti lakše i jednostavnije komuniciranje!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se