interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Maštovito i funkcionalno stanovanje

Maštovito i funkcionalno stanovanje
Maštovitost i praktičnost poželjni su u uređenju svakog doma. Ako tome dodate i multifunkcionalnost, kvaliteta stanovanja bit će zagarantirana!

15.09.2008.

interijerNET.hr

0

Kvadrata je uvijek premalo, a želja previše! Usklađenje problema i zahtjeva postići ćete pravilno odabranim namještajem, koji će premostiti zapreke i otvoriti nove mogućnosti i sadržaje u vašem stambenom prostoru. Upotrebom višefunkcionalnog namještaja uštedjet ćete na prostoru i zadovoljiti sve potrebe. Ovakvi zahtjevi posebno su prisutni pri uređenju malih jednosobnih stanova u kojima nema prostora za smještaj odvojene spavaonice već ona postaje sastavni dio dnevnog boravka. Pojedinci ovakve probleme rješavaju smještajem sjedeće garniture na razvlačenje, (koja u večernjim satima funkcionira kao ležaj), no kvalitetnije je rješenje smještaj kreveta, koji će omogućiti udobno i zdravo spavanje. Uzglavlje kreveta pretvoreno u komodu otvorenog tipa s policama, omogućit će odličnu komunikaciju i prostorno povezivanje spavaćeg i dnevnog trakta. Dvostrano orijentirano uzglavlje otvara prostor za odlaganje knjiga i drugih predmeta te postavljanje tv uređaja. Klub stolić i foteljice organizirane uz ovakav prostorni element će izgledati atraktivno, a boravak će  zadržati potrebnu prostornost i logičnu funkcionalnu podjeljenost.

  • 0

Krevet može postati i dekorativni element prostora te mjesto za zabavu i razonodu.

Time spavaonica postaje više od same spavaonice. Svojim dizajnom može učiniti prostor osobitim te unijeti dinamiku. Krevet, koji nećete pronaći na hrvatskom tržištu, ali je definitivno inspirativan za sve one koji će namještaj izrađivati po mjeri, je onaj na ljuljanje. Ovisno o željama i potrebama, jednostavno se fiksira dodatkom demontažnih nogu te funkcionira kao običan krevet. Može poslužiti pri tjelovježbi, meditaciji ili opuštanju te tako postati i hobi prostor.

  • 0

Dječji krevet također može ispunjavati više funkcija. Svojom dimenzijom i oblikom može postati mjesto za druženje s braćom, sestrama i prijateljima. Postavom kreveta na kat i originalnim uklapanjem ljestava, postat će centralno mjesto okupljanja s mogućnošću aktivne igre ili opuštanja uz kompjutor. U svakom slučaju, ovakav model kreveta – igraonice će unijeti novu dimenziju u dječju sobu, a krevet nikad više neće služiti samo za spavanje.

  • 0

Na posljednjem sajmu u Milanu tvrtka B.R.F. je predstavila novi proizvod dizajnera Paola Grasselli pod nazivom Ercolina. Ova originalna ležaljka namjenjena za sve vrste prostora, uključujući i poslovne. Oduševila je svojom udobnošću, ali i praktičnošću, kojom se jednostavno iz horizintalnog ležećeg položaja transformira u vertikalni element te postaje skulptura koja ne zauzima previše mjesta u prostoru.

  • 0

Dovoljno je lagana da ju bez problema možete prenositi u različite dijelove stana, ovisno o tome želite li društvo ili mir i samoću. Kada nije u funkciji ležaljke, postat će zanimljiv detalj vašeg stana u boji, uzorku i materijalu koga odaberete.

  • 0

I police na zidu mogu imati dvostruku ulogu – funkcionalnu za odlaganje knjiga ili drugih predmeta te dekorativnu poput slike na zidu. Maštoviti oblici dat će poseban izražaj vertikalnim zidnim plohama, a forma će osigurati dovoljno mjesta za odlaganje.

Mogu se postaviti u dnevnom boravku, radnoj ili dječjoj sobi. Metalne, drvene ili staklene, bit će jednako atraktivne u prostoru.

  • 0

Interesantni i višefunkcionalni komadi namještaja olakšat će, uljepšati i osvježiti stambeni prostor. Odabirom osobito dizajniranih komada, izrazit ćete svoju osobnost te dati identitet prostoru.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se