interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Opremite moderno dječju sobu

Opremite moderno dječju sobu
Aktualni trendovi u opremanju interijera se redovito izmjenjuju, ali kada je riječ o uređenju dječjih soba, imperativi su konstantni – funkcionalnst, razigranost i maštovitost, začinjeni ugodnim šarenilom!

06.09.2009.

interijerNET.hr

0

Uređenje dječje sobe izazov je i mališanima i roditeljima, koji se nužno moraju vratiti u dane vlastitog djetinjstva kako bi u potpunosti razumjeli već zaboravljeno i stvorili ugodno okruženje  te kvalitetne uvjete za rad, učenje i igru. Obzirom da cijela priča treba biti podređena djeci, nužno ih je uključiti u proces uređenja sobe. Bilo da se savjetujete sa stručnjacima ili čitate literaturu koja vas dodatno educira o ovoj temi, ne zaboravite da su upravo mališani oni koji trebaju dati posljednju riječ o željenoj boji ili oblicma koji će dominirati prostorom.

  • 0

Odabir osnovnih elemenata dječje sobe, kao što su krevet, ormar, police za knjige , radni stol sa stolicom itd., mora biti prilagođen prostornim zahtjevima i mogućnostima te uzrastu djeteta. Pozicija radnog stola bit će nametnuta položajem prozora i mogućnosti njegovog osvjetljenja s prednje ili lijeve strane (ljevacima desne). Uzglavlje kreveta ne smije biti smješteno uz grijaće tijelo, a nije preporučljivo niti u neposrednoj blizini prozora. Police za knjige i ormari se trebaju postaviti na način da što više oslobode središnji dio sobe za igru i razonodu.

  • 0

Funkcionalnost dječje sobe ističe se mogućnostima kvalitetne preobrazbe prostora za rad i učenje u onaj za igru i opuštanje. Osobita praktična i dizajnerska rješenja nude različite izvedbe mobilnog namještaja, koje omogućuju jednostavnu transformaciju prostora kao i stvaranje slobodnih zona za igru. Ovakav namještaj predstavlja odlično rješenje za uređenje soba djece različitih uzrasta, jer se postojeća kompozicija namještaja lako nadograđuje ili oslobađa suvišnih elemenata.

  • 0

Mobilni, pomični namještaj, osobito je praktičan u slučajevima kada se jedna soba treba osposobiti za spavanje, boravak i učenje dvoje ili troje djece. Nedostatak stambenih kvadrata često je uzrok ovakvih rješenja, koja uz pravilan odabir namještaja, mogu rezultirati izuzetno kvalitetnim uređenjem, u kome će se svako dijete osjećati ugodno i zbrinuto u vlastitom kutku za spavanje i učenje.

  • 0

  • 0

Vesele i razigrane boje neizostavan su element dječjih soba. Plava, zelena, žuta, crvena, narančasta, ružičasta, bijela, ljubičasta... svaka je poželjna u ovom okruženju! I dok se u ostalim dijelovima stambenog prostora preporučuje upotreba maksimalno tri različite boje, u dječjoj sobi se bez straha možete poigrati i s četiri, na način da odaberete dvije dominantnije, a ostale primjenite u detaljima. Upotreba tamnih i zagasitih boja nije preporučljiva za ove prostore, jer ne djeluju stimulirajuće na dječju psihu.

  • 0

Osim igre bojama, aktualne su i igre poznatim junacima crtića ili stripova, koji svoje mjesto zauzimaju na frontama ormara, kreveta ili drugih komada namještaja. Dinamika, koju uvode,od velikog je značaja za kreiranje komplenog ugođaja i stvaranje unikatnog dizajnerskog rješenja baš za vaše mališane. Ukoliko su u godinama kada su ovakvi junaci strašno bitni, omogućite im rješenja koja će ih osobito razveseliti. Dječja soba postat će oaza u kojoj će živjeti svoje snove!

  • 0

  • 0

Pravilna i dovoljno jaka rasvjeta bitan je element stvaranja općeg ugođaja sobe, ali i omogućavanja kvalitetnih uvjeta za učenje. Trendovi su u posljednje vrijeme nametnuli rasvjetna tijela veličinom i pozicijom kao naglašene elemente interijera, a isti su se prenijeli i u trendove dizajniranja dječjih soba. Veliki lusteri, naglašene zidne lampe ili ugrađena led rasvjeta u elemente namještaja, postaju neizostavni u uređenju dječjih soba. Igra rasvjetom dodatno naglašava igru kubusima, bojama i ostalim pratećim elementima.

  • 0

Funkcionalna i maštovita dječja soba stvorit će mališanima okruženje u kome će rado provoditi vrijeme u učenju i igri. Cjelokupni dojam dopunite slikarskim i kiparskim umjetničkim djelima, koja stvaraju u vrtiću, školi ili u slobodno vrijeme. Naglasite identitet područja koje pripada samo njima i njihovom stvaralaštvu te zaslužuje divljenje i istaknutu poziciju. Dječja soba treba biti ogledalo karaktera djeteta te prostor koji će ispuniti sve funkcionalne zahtjeve potrebne za kvalitetno spavanje, učenje i igru.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se