interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Jesen u vašem domu

Jesen u vašem domu
Raskošna, obojana, višeznačna... Jesen polako dolazi i nosi sa sobom inspiraciju i nove ideje, koje će obogatiti vaš stambeni prostor. Treba joj se jednostavno prepustiti i uživati, a potom se kreativno izraziti.

20.09.2009.

interijerNET.hr

0

Jesen je opjevana, oslikana, opisana, ekranizirana...Budi posebne emocije, koje se često vežu uz događaje iz prošlosti. Pomalo je romantična, jer ukazuje na prolaznost dugih toplih dana, ali i poglavlja iz života svakog pojedinca. Ipak, nije nostalgična, jer svojom šarolikošću daje novi karakter i izražaj prirodi, koja tako veličanstveno izgleda samo u ovo doba godine.

  • 0

Različite emocije, pobuđene ovakvim ugođajem, stvorit će i različite ideje za jesensko preuređenje doma. Prepustite se vlastitim doživljajima te odaberite stil uređenja koji osjećate duboko u sebi. Zadovoljstvo unutar vlastita „četiri zida“ odrazit će se i na zadovoljstvo u ostalim sferama vašeg života. Jesen inspirira, a vi odaberite...

  • 0

Za sve one u kojima jesen budi sjećanja na prošlost, preporučljivi su retro stilovi uređenja. Kombinacija suvremenog stanovanja i elemenata prošlih vremena, predstavlja posebnu vrijednost,  koja se može izraziti i kroz kvalitetno uređenje prostora. Dvije su mogućnosti unutar odabira ovakvog stila – totalni retro ili moderan dizajn obogaćen pojedinačnim retro elementima i detaljima.  Mnogobrojne kombinacije stilova, boja i prostornih odnosa, mogu svoju izvornu ideju povući upravo iz prirode i njenog jesenskog preobražaja.

  • 0

Pojedinci jesen doživljavaju isključivo kroz prirodne procese koji se događaju za vrijeme njenog trajanja. Istaknuti prirodni motivi u interijeru često su produkt ovakvih emocija. Uvođenje naglašene strukture te prirodne boje drva približavaju nas naturalnom ugođaju i pojačavaju osjećaj opuštenosti u prostoru. U modernom ili nekom drugom stilskom izražaju, drvo uvijek izražava svoju moć i toplinu te s razlogom zauzima istaknutu poziciju u kreiranju interijerskih ambijenata. Paleta zemljanih boja idealno će upotpuniti priču o drvu, jeseni i toplom domu. Primjena kamena ili opeke u oblikovanju zidnih ili podnih ploha, uklopit će se u ideju naglašenog prirodnog ugođaja.

  • 0

Jesen je mnogima asocijacija za raskoš. Dozrijevanje plodova prirode doista stvara raskošne doživljaje, pa se jesen često naziva bogatom i plodnom. Ta ista raskoš može zauzeti istaknutu poziciju u uređenju doma. Pomno odabrani komadi namještaja, koji se ističu dizajnom, kvalitetnom izvedbom i osobitošću materijala naglasit će raskoš prostora. Neizostavni elementi u kreiranju ovakvih ugođaja su i dekorativne tkanine u obliku zastora, prekrivača ili obloga sofa, stolaca, taburea i ukrasnih jastučića. Kvalitetne tkanine profinjenih boja s nitima zlatne ili srebrne mogu biti vrlo sofisticiran detalj interijera.

  • 0

Izražajna paleta jesenskih boja inspiracija je mnogima pri uređenju doma. Ukoliko do sada niste bili sigurni koje boje odabrati, promatrajte transformaciju prirode oko sebe, koja će vam dati odgovore na mnoga pitanja. Primjena veselih i izražajnih boja poput nijansi žute, oker, narančaste, crvene ili smeđe, često je inspirirana jesenskim ugođajem. Ove tople boje stvaraju ugodnu atmosferu, a svojom dominacijom u prostoru na nameću potrebu za naglašenim elementima namještaja. Minimalistička uređenja, koja karakteriziraju geometrijski oblici i čiste plohe, odlično će se uklopiti u izražajni kolorit prostora.

  • 0

I dok neki nastoje otkriti osjećaje koje jesen budi u njima te naći nove ideje za uređenje, preporučujemo i ostalima, koji ne planiraju značajnije zahvate, unijeti dašak jeseni u vlastiti dom. Detalji poput suhog lišća složenog u vlastito umjetničko djelo, odlično će ukrasiti zidove boravka, blagovaonice, spavaće ili dječje sobe. Suhi plodovi jeseni s pravom mogu zauzeti istaknutu poziciju na polici, komodi ili stolu. Zdjela voća u  kuhinji ili blagovaonici potvrdit će da je jesen pred vratima i pojačati toplu kućnu atmosferu. Jesen je inspirativna i raskošna, a kroz nju nastojmo potaknuti skrivene talente i kreativnost, koja čuči u svakom od nas!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se