interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Hausbau svibanj/lipanj 2009. donosi:

Hausbau svibanj/lipanj 2009. donosi:
trendovi u 2009. ustanovljeni su tijekom godina te se ne radi o kratkoročnim ekstravagancijama, već o pomno utvrđenim detaljima koji objedinjuju tehničke mogućnosti i buduća očekivanja stanara. Danas je energetski štedljiva gradnja važnija no ikad, a ona podrazumijeva kockaste objekte ravnih linija, gradske objekte na dva kata, velike prozorske površine i ravne krovove.

08.06.2009.

interijerNET.hr

0
Pri tome ne treba zaboraviti ni na optički izgled pa je jako tražen mediteranski stil, fasade u boji i uvijek aktualne drvene fasade. Krovovi su na mnogim kućama posebne vrste posjetnice: mogu imati na sebi krovne kućice, mogu biti ravni, sedlasti, s pomaknutim krovištima, s glatkim ili šarenim pokrovom, ovisno o ukusu vlasnika koji pod njima stanuju. Posebno se u novogradnji nailazi na raznovrsna rješenja tako da se i sama proizvodnja prilagodila modelima crjepova i boja sve većim zahtjevima i ukusima tržišta. Danas vlasnici objekata od krova očekuju mnogo više od zaštite protiv vremenskih nepogoda. Sasvim druga vrsta krovnog pokrova odnosi se na montažu solarnih sustava. Tu se također mnogo toga promijenilo u proteklih nekoliko godina. Prije su se solarni kolektori postavljali na krov, a danas se kod novogradnje zbog estetskih razloga koriste kolektori koji se ugrađuju unutar krova. U novije vrijeme na tržištu su se pojavili i cijeli solarni krovovi bez crjepova. Za takvu vrstu krovova proizvođači nude kompletni sustav i pakete gdje su svi pojedini dijelovi međusobno prilagođeni. Na taj način se omogućava krovopokrivačima da ponude kupcima kako kolektore za zagrijavanje tople vode, tako i fotonaponske ćelije, svejedno radi li se o sanaciji objekta ili novogradnji. Više o svemu pročitajte u novom broju magazina Hausbau za svibanj/lipanj, a dodatne informacije potražite na www.mbi.hr
PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se