interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ogledala mašte

Ogledala mašte
Ogledalo je samo po sebi nešto nestvarno, nedokučivo, dvosmisleno, nešto što nas zavarava ili potiče na maštanje, ulazak u drugi svijet poput Alice u zemlji čudesa...

30.11.2009.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

interijerNET.hr

0

Moja ogledala su na granici umjetničkog i primijenjenog svijeta, između realnosti i sna, između masivnog drveta i transparentnog ogledala. Ogledala obično zamišljamo smještena u nekakve ovalne ili pravolinijske okvire. Stajanje pred mojim ogledalom je potpuno drukčije iskustvo, to su zidne skulpture koje mogu funkcionirati i samostalno, ali u spoju s ogledalom dobivaju primijenjenu funkciju.

  • 0

Izrada je vrlo zahtjevna, ali ne zbog veličine već zbog svih faza obrade koje prolazi. Sve je isključivo ručni rad čija je svaka pojedina etapa bitna, od tesanja, turpijanja, rašpanja, šmirglanja do patiniranja drva. Kako ih patiniram osim u prirodnim bojama drva u crne, sive, ljubičaste, plavo-zelene tonove, pa sve do potpuno bijelih, srebrnih i zlatnih primjeraka, uklapaju se u sve tipove interijera, ogledalo daje dubinu, a drvo toplinu prostoru u kojem se nalazi. Motivi su mi uglavnom apstraktne ili stilizirane forme u kojima se naziru ptice i labudovi, florealni oblici, ženske figure i torza, od raskošnih do minimalističkih oblika. Inspiriraju me sve forme koje vidim u prirodi, kao i neke apstraktne ideje i maštanja koje pokušavam pretočiti u likovni jezik.

  • 0

KRATKI  ŽIVOTOPIS

datum rođenja: 03.12.1975.

obrazovanje: 1994. završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, kiparski odjel, u klasi prof. Vinka Fabrisa. 1998. završava Agorinu akademiju, slikarski odjel, u klasi prof. Ksenije Turčić. Članica je ULUPUH-a od 2001. godine.

područje rada: reljef, skulptura, crtež, slikarstvo i aranžerstvo

samostalne izložbe: 1999. Galerija Forum, Teslina 16, Zagreb

                                 2000. Ambijenta, zagrebački velesajam

                                 2002. Galerija Arho, Tkalčićeva 13, Zagreb

                                 2003. Kulturno-informativni centar, Tomislavgrad

                                 2004. Galerija Arho, Tkalčićeva 13, Zagreb

                                 2006. Galerija Arho, Tkalčićeva 13, Zagreb

                                 2008. Izložbeni salon Požgaj grupa, Buzin

                                 2009. on-line izložba, Galerija Remek-djela

Od 2002. do 2008. vodi galeriju Arho u Tkalčićevoj ulici sa svojim stalnim postavom «Ogledala mašte».Djelovanje galerije bazira na promociji mladih umjetnika te na gostovanju već afirmiranih autora, na taj način je prostor galerije mjesto gdje se umjetnici sastaju, druže, izmjenjuju ideje i promoviraju nove stvari.

  • 0

  • 0

Kontakt:

Josipa Čamber

Telefon: 091 588 0513

e-mail: josipacamber@yahoo.com

www.josipacamber.com

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se