interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ciklus Terpsihore: Skulpture na javnim površinama

Ciklus Terpsihore: Skulpture na javnim površinama
Ključna riječ vezana za skupturu Tatjane Kostanjević je pokret. Prisutan je u svakom radu. Kao dobar poznavatelj plesnih aksioma umjetnica ga ugrađuje u svako svoje kiparsko razmišljanje, neovisno da se radi o figurama plesačica, figurama koje predstavljaju zanos muziciranja ili legedama o natprirodnim silama gdje plesnu ulogu preuzimaju voda, vir, vjetar, valovi.

24.11.2011.

Tatjana Kostanjević

0

Pod tim se misli na urbane skulpture postavljene na javne površine.

  • 0

Skulptura postavljena u čast velkoj reformatorici plesa Isadori Duncan postavljena u park u Opatiji, ne samo da svjedoči kako se plesačica inspirirala treptajem palmi na vjetru već svedoči o prisunosti glazbe.

  • 0

Violinista također postavljen na ulazu Gazbenog paviljona u opatijskom parku gestom tijela i ruku prenosi zanos muziciranja.

  • 0

Ples s maskama, brončana skulptura, dva metra visoka, postavljena u Novom Vinodolskom 1996. godine, kada je Hrvatska bila domaćin Evropske konvencije karnevalski gradova, predstavlja plesačicu ritualnog plesa koja jednom rukom potiskuje prema zemlji masku zla, a drugom uzdiže masku dobra.

  • 0

Skulptura Sara - Babin Vir, četiri metra visoka, postavljena u Požegi, premda priča legendu iz doba Turaka, sadrži aksiome plesa gdje figura postaje napeta u svojoj uzlaznoj i istodobno silaznoj liniji. Pleše figura mlade djevojke Sare jer plešu i vjetar i voda i vir. Figura Sare postala je krilato biće koje lebdi između kuća u naselju Babin vir.

Više…

 www.tatjanakostanjevic.com

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se