interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Odrazi by Ružica Klaričić – kristalna magija ogledala

Odrazi by Ružica Klaričić – kristalna magija ogledala
Ljepota i njen odraz oduvijek su imali mjesto u književnosti, kao i mitovima i legendama. Jedna od slavnih priča je i ona o Narcisu, lijepom mladiću iz grčke mitologije koji se zaljubio u svoje lice, vidjevši njegov odraz sa površine rijeke. Povijest ogledala započinje čarolijom, budući da su prvi predstavnici ljudskog roda smatrali da je njihov odraz u vodi rezultat djelovanja magičnih sila, a čarolija se nastavlja i danas kroz ljepotu zrcala.

01.12.2010.

Danica Maričić

0

Sa ovim nosiocima elegancije, profinjenosti i luksuza susrećemo se u raznim sferama života. Primjerice, ogledala daju značajan doprinos dizajnu interijera, u funkcionalnom, ali i u estetskom kontekstu. Bez obzira govorimo li o stambenom ili poslovnom prostoru - interijer kojeg krasi unikatno ogledalo i sam postaje jedinstven. Stoga, želite li svima koji uđu u vaš dom ili ured otkriti svoju ljubav prema kreativnosti i lijepim stvarima u tome vam uvelike mogu pomoći i atraktivna ogledala svestrane umjetnice Ružice Klaričić koja je prepoznala umjetnički potencijal zrcalne površine te je njenu ljepotu oplemenila sjajem kristala.

Plemeniti materijali poput kvarca - za kojeg se vjeruje da poboljšava komunikaciju; hematita – za kojeg kažu da ispunjava želje, te donosi mir i sreću; akvamarina – simbola mladosti, zdravlja i nade u kojem je sadržana ljepota mora; ahata - koji donosi hrabrost i uspostavlja harmoniju u organizmu; ametista – kamena sreće i duhovnosti; tirkiza – simbola ljepote, životne radosti i bogatstva koji se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja; interijer daruju ljepotama prirode. Formiraju li se u razigranim mozaicima, cijela priča postaje još zanimljivija.

Gledano iz perspektive dizajnerice interijera – radi se o idealnoj kombinaciji, naročito u trenucima kada ogledalo i kristali, obasjani zrakama svjetlosti, u interijer donose spektakularnu raskoš.

Diplomirana ekonomistica Ružica Klaričić odazvala se pozivu svoje artističke prirode i nadahnuće pronašla u fotografiranju i kreiranju unikatnih zrcala i nakita. Tijekom svog profesionalnog djelovanja sudjelovala je na tridesetak skupnih i samostalnih izložbi, a 18. studenog otvorena je njena samostalna izložba slikovitih ogledala i nakita u Knjižnici Dugave u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca.

Sve u svemu, ogledala u interijer donose ljepotu odraza – kao i odraz ljepote. Stoga, svakom prostoru stavljaju 'točku na i' što se tiče dekorativnosti, ali i funkcionalnosti.

Više informacija o umjetnici i njenom radu dostupno je na adresi www.odrazi.hr

 

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se