interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

'APOKALIPSA ???' NA 39. AMBIENTI

Na ovogodišnjoj 39. Ambienti, vodećem međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije u ovom dijelu Europe, koja se odvijala od 10. do 14. listopada, u četiri paviljona Zagrebačkog velesajma, na 500 kvadrata izložbenog prostora, petu godinu za redom predstavila se i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba koja ove godine slavi svoju 130. godišnjicu.

18.10.2012.

Ivanka Bičak

0

Izloženi su i predstavljeni radovi učenika Odjela keramike - izložba pod nazivom 'Objekti i sitnice za dom', pod mentorstvom voditeljice prof. Lucije Gudlin. Tekstilni odjel  pod mentorstvom prof. Ljiljane Hajdarović  predstavio je kolekciju “Tapiserije i tkanja”- od ideje do gotovog proizvoda, dok se Odjel kiparstva predstavio izložbom 'Drvene forme i analize uporabnih predmeta' pod mentorstvom prof. Miroslava Sabolića.

U paviljonu 10A, štand 4, odvijala se 'Apokalipsa ???' izložba završnih radova učenika Odjela unutrašnje arhitekture. Radovi temeljeni na vrsnom poznavanju povijesti umjetnosti i struke,  arhitekture, dizajna interijera, tehnologiji materijala i vještini izrade, i ove su godine oduševili posjetitelje, ali i službene izlagače Velesajma. Maštovite i kreativne dizajnerske komade namještaja - stolice, ležaljke, klupe - koji na funkcionalan način mogu oplemeniti i oživjeti  prostor za koji su namijenjeni  (bilo stambeni ili poslovni) predstavili su: Ela Matešić ('Lovački stol'), Juraj Koščica ('Piramida'), Sara Pečanić ('Gothic'), Ines Jakopanec ('Konoplja', 'Tonska perspektiva'), Katarina Puljko ('Kocka'), Maja Glavinić ('Maya'), Franka Kovačević ('Stakleni stolić'), Petra Matić ('Traktor'), Tajana Pavlinić ('Woodstock'), Ena Čuček ('Tonska  perspektiva'), Ivana Lazar ('Interijer omladinskog centra'), Tanja Modraković ('Knjižnica i čitaonica'), Barbara Andričević ('Loop'), Hrvojka Bujanec ('Tonska perspektiva'). Radovi su nastali  pod mentorstvom prof. ment. Filipa Pintarića, prof.savj. Milana Vučića, prof. Maje Vego i prof. Marine Posarić.

'Način na koji na Odjelu unutrašnje arhitekture ŠPUD-a pristupamo dizajnu, kao i problemima likovnosti,  temelji se na načelu koje kaže da ako želimo stvoriti nešto jedinstveno potrebno je posegnuti u sebe, jer vlastitom osobitošću dajemo originalnost našem radu. U duhu osobnog dizajna, u potpunoj slobodi, ponekad ironično pretačemo ono što nas ispunjava i ono što nas okružuje u namjenske forme koje nas, ako ništa drugo, vesele i ispunjavaju optimizmom', istaknuo je voditelj Odjela unutrašnje arhitekture ŠPUD-a, Filip Pintarić.

Koncept i postav izložbe potpisuju Filip Pintarić i Milan Vučić, a u organizaciji, postavu i promociji izložbe učenika Odjela unutrašnje arhitekture ŠPUD-a sudjelovao je i UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a.

Sve informacije dostupne su i na www.ubu.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se