interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

VIDEO produkcija Neformalnog saveza Organizam na 54. Biennalu

VIDEO produkcija Neformalnog saveza Organizam na 54. Biennalu
Na 54. Venecijanskom Biennaleu vizualnih umjetnosti koji se održava u razdoblju između 4. lipnja i 27. studenog 2011. u Paviljonu Italija u svijetu kao dio postava nalazi se i 5 minutni video koji je na poziv Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i njegove direktorice Virginie Piombo osmislio i realizirao Neformalni savez Organizam iz Zagreba.

03.07.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Video koji prikazuje odabrane umjetnike iz Hrvatske, Igora Gustinija i Sabinu Damiani, nedavno je premijerno prikazan u prostorijama Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu. O mladim talijanskim umjetnicima koji žive i djeluju na relaciji Italija-Hrvatska govorio je i akademik Tonko Maroević.

Kratki video o umjetnicima, uz glazbenu podlogu  Ennia Morriconea, dio je instalacije arhitektice Benedette Miralles Tagliabue, a projekcija će održavati u Arsenalu sve do završetka Biennalea.

«Suradnja sa Talijanskim institutom za kulturu, započeta prošle godine na projektu Tenda Gialla koji se odvijao u organizaciji i realizaciji Neformalog saveza Organizam, ove godine uspješno se nastavlja u području produkcije  videa unutar ovog izazovnog projekta. Koncepciju projekta iscrpili smo iz radova samih umjetnika koje video predstavlja te ih pokušali na najbolji mogući način dovesti u dijalog sa posjetiteljima, koristeći remix iz vlastite perspektive», istaknuo je autorski tim videa (Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić).

Neformalni savez Organizam iz Zagreba, okuplja mlade autore koji djeluju unutar udruga Sintoment, UBU (udruga bivših učenika ŠPUD-a), kreativnog tima Babushke i arhitektonske grupe Nefunkcionalni most.

Link za video: http://vimeo.com/25791237

www.sintoment.hr   / www.ubu.hr   / www.babushke.com

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se