interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Inventivni dizajnerski namještaj sa Odjela unutrašnje arhitekture ŠPUD

Inventivni dizajnerski namještaj sa Odjela unutrašnje arhitekture ŠPUD
Na 38. Ambienti, vodećem međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije u ovom dijelu Europe, koja će se na Zagrebačkom velesajmu održavati od 19. do 23. listopada, svoje radove predstavit će i izložiti Odjel unutrašnje arhitekture Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba u paviljonu 11A, štand 12.

16.10.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Radovi učenika Odjela, njihova  inventivna dizajnerska rješenja, maštoviti i kreativni dizajnerski komadi interijera, stolica, ležaljki, klupa, oduševila su posjetitelje prošlogodišnje Ambiente.

  • 0

Njihov mentor, prof. Filip Pintarić d.i.a., ukratko je predstavio koncept i postav izložbe: «Danas, kada se umjetničko djelovanje sve više marginalizira, postavlja se često pitanje: ”O čemu se u stvari obrazuju učenici odjela unutrašnje arhitekture u srednjim umjetničkim školama?” U periodu adolescencije mašta i kreativnost osobe najživlje su, fluidna inteligencija raste do svog konačnog maksimuma i postavlja se temelj za razvoj kristalizirane inteligencije. U tom periodu života obrazovanje u arhitekturi i dizajnu nastoji poticati istraživanje prostora, nas samih te našeg odnosa sa prostorom kroz različite medije: crtež, prostornu modelaciju, fotografiju, film, performans, pokret... kako bi pounutrivši iskustva priskrbljena istraživanjem te koristeći ista, mlada osoba mogla predstaviti svoje težnje i uopće samu sebe kroz projekt dizajna komada namještaja ili interijera javne namjene... Objekti koje predstavljamo na ovoj izložbi predstavljaju konačni proizvod, koji je naravno osim na spomenutim istraživanjima temeljen i na vrsnom poznavanju arhitekture interijera, drvnih konstrukcija, tehnologije materijala, crtanju i tehničkom crtanju, povijesti umjetnosti, teorije oblikovanja i naravno vještini stolarskog zanata.«

  • 0

Baš kao što su «Zipka» Ane Jurišić, «Volk» Helene Beljan, «Bajadera» Anje Bošnjak, „Kompozicija br. 7“ Petra Novaka, „D.I.S.C.O.“ Marka Vilipića i mnogi drugi radovi učenika Odjela unutrašnje arhitekture ŠPUD-a  oduševili posjetitelje prošlogodišnje Ambiente, tako i na ovogodišnjoj, 38.  po redu, posjetitelje očekuje pravo osvježenje i nova dizajnerska rješenja za promicanje i razvoj hrvatske kulture stanovanja. U organizaciji, postavu i promociji izložbe učenika Odjela unutrašnje arhitekture ŠPUD-a sudjeluje i Udruga UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a.

Dobrodošli u paviljon 11A štand 12.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se