interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendy kuhinje na ljetnom sniženju od 25%

Trendy kuhinje na ljetnom sniženju od 25%
U posljednjih nekoliko godina kuhinje su prošle kroz velike promjene, ne samo iz očitih razloga - razvoja tehnologije i unapređenja materijala od kojih se izrađuju, već su se njihove upotrebe mijenjale sukladno sa životnim stilovima korisnika.

03.06.2009.

Autor: Danica Maričić a.d'i., dizajnerica interijera
Foto: PhoenixLifestyle

0

Naime, zaključci mnogih socioloških istraživanja otkrivaju da je upravo kuhinja od dnevne sobe preuzela ulogu središta doma i postala prostorija u kojoj se ne samo kuha, već i razgovara, uči, igra, zabavlja goste, .... Stoga je važno da dizajn slijedi multifunkcionalnost ove prostorije. Primjerice, kuhinja u formi šanka učiniti će ugodnijima vaša druženja sa obitelji i prijateljima budući da možete sve aktivnosti obavljati nesmetano dok društvo udobno sjedi okružujući vas.

Kuhinja Samal (PhoenixLifestyle)

Kuhinja Samal je dizajnirana kako bi pružila čisto zadovoljstvo. Zaboravite uobičajene kuhinje, zaboravite redovne probleme jer rješenje leži u tehnologiji 65-35 korištenoj u kuhinji Samal Gatto! Tehnologija 65-35 je najnovija tehnologija korištena prilikom izrade kuhinja, kako baza tako i visećih elemenata kuhinje. Svaki element je dizajniran i programiran kako bi unaprijedio mogućnosti i iskoristivost svakog pojedinog elementa. Širina ploče tj. dubina elemenata od 65 cm daje dovoljno prostora da se iza elementa izrade posebni utori kroz koje se provuku svi vodovi potrebni za priključenje kuhinje. Time se izbjegava potreba prilagodbe instalacija zbog nemogućnosti ugradnje kuhinje s rasporedom po vašoj želji! 35 je prava mjera za dubinu gornjih elemenata, sve je na dohvat ruke, a u posebne pretince za tanjure mogu stati čak i tanjuri za pizzu!

Tehnologija pametnog dizajniranja je u potpunosti nadopunjena kvalitetnim materijalima koji se koriste prilikom izrade kuhinje (masiv (puno drvo), vrhunski furniri, lakirani MDF, te čelični okovi, tempirana stakla ..).

U ponudi je veliki izbor boja (8 osnovnih boja i 161 nijansi) i tonova drva (hrastovina, wenge, tikovina, ebanovina), sjajne i mat površine. Kuhinja Samal idealna je za 'otvorene' stanove u kojima su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak spojeni. Visoki elementi donose potpunu iskorištenost prostora od poda do stropa. Ljetno sniženje cijene - 25%

Uslijed užurbanog ritma življenja, odabir minimalizma pri oblikovanju interijera često nije samo pitanje individualnih želja, već i potreba. U dizajnu kuhinjskih elemenata prevladavaju moderna jednostavnost i ravne površine, budući da je glatke i ravne teksture najlakše očistiti, jer se na njima masnoća nema gdje zavući, stoga upravo one olakšavaju suvremeni način života. Tu su i tradicionalno oblikovane kuhinje koje proživljavaju svojevrsnu renesansu budući da je njihova današnja verzija zapravo spoj klasičnih oblika i modernih materijala.

Kuhinja Arnica (PhoenixLifestyle)

Toplina tradicionalnog dizajna i elegancija osnova su kuhinje Arnica iz klasične kolekcije talijanske tvrtke Laca. Fronte, debljine 24 mm, izrađene su od punog drva orahovine. Bogat izbor dodataka učinit će Vašu kuhinju još posebnijom. Ljetno sniženje cijene - 25%

Organizacija unutrašnjosti kuhinjskih elemenata dobiva sve veći značaj. Primjerice, kromirane košarice za namirnice i razne dodatke olakšavaju pronalazak željenog, naročito zbog toga što ih možemo u potpunosti izvući iz elementa i rotirati za 90 stupnjeva, a tu su i pregrade u ladicama, te 'krilca' koja se otvaraju prilikom izvlačenja ladice. Metalni držači i nosači čaša, papirnatih ručnika, bočica sa začinima, pribora za kuhanje, knjiga s receptima, smješteni su između donjih i gornjih kuhinjskih elemenata, stoga taj dio zida, prosječne visine oko 50 cm, također utječe na funkcionalnost kuhinje.

Energičnost boja, raznolikost oblika i primjena sofisticiranih materijala – odlike su suvremenog dizajna kuhinja. Bez obzira preferirate li stilski izričaj reljefnih fronti, hi-tech viziju lakiranih staklenih površina ili postmodernističku otkačenost boja i oblika – izbor je uistinu bogat. Sve kuhinjske površine – od zidova i poda, preko fronti elemenata, pa do radne ploče – inspiracija su dizajnerima.

Crveni detalji u kuhinji nas zagrijavaju i pojačavaju strasti; žuta i ljubičasta donose kreativnost pri pripremi jela; plava i zelena opuštaju cijeli organizam te interijer u tim tonovima donosi wellness našem tijelu; bogati smeđi tonovi drva podarit će osjećaj ugode svima koji borave u ovoj multi-funkcionalnoj prostoriji, dok je narančasta boja revitalizacije i poboljšanja apetita.

Kuhinja City (PhoenixLifestyle)

Fronte kuhinje City napravljene su od iverala klase E1 debljine 18mm, te kantirane ABS-om obloženim aluminijem debljine 1,2 mm. Staklena vrata izrađena su od kaljenog stakla debljine 4 mm -  za Vašu potpunu sigurnost, te uokvirena MDF-om presvučenim PROFILSITECH® ili aluminijskim okvirom. Struktura kuhinje je napravljena od iverala E1 klase debljine 18mm. Radne ploče kuhinja se mogu naručiti u različitim debljinama od 40mm do 60mm, ovisno o želji kupca. Ljetno sniženje cijene - 25%

Među materijalima, sve je istaknutija upotreba stakla, obrađenog na različite načine – pjeskarenog, satiniranog, lakiranog, oslikanog.... Kuhinje uz pomoć ovog atraktivnog materijala djeluju prozračnije, ali i veće. U kombinaciji sa staklenim površinama često nalazimo i one metalne – inox i aluminij. Sjaj poliranih metala kao i lakiranih fronti elemenata vizualno povećava interijer, što je kod uređenja malih kuhinja itekako bitno. Čak i ogledala postaju sve učestaliji sastojak dizajna kuhinja, a smještena su, primjerice, na zidu između donjih i gornjih elemenata.

Atraktivnost i kvaliteta uređaja (ploča za kuhanje, pećnica, napa) pojačava cjelokupni dojam, dok izvori svjetlosti, primjerice, halogenke ili sve popularnija LED rasvjeta (Light Emitting Diodes), čine kuhinju funkcionalnijom, ali i dekorativnijom. Izvori svjetlosti postaju sve manji, pa svoje mjesto pronalaze i u zidnim oblogama, ispod kuhinjskih elemenata te unutar njih, ispod polica, u šanku, na stepenicama, u podu....

Nape koje nalikuju na disco kugle ili lustere, reflektiraju zrake svjetlosti u nekoliko smjerova, na taj način oplemenjujući kuhinju notom futurizma.

Kuhinja Zeta (PhoenixLifestyle)

Fronte kuhinje Zeta izrađene su od Acriluxa, inovativnog i ekološkog materijala razvijenog uz potpuno poštovanje okoliša, koji garantira visoki stupanj otpornosti na vanjske utjecaje. Sjaj fronti doveden je do savršenstva, tj. do 'efekta ogledala', a moderne linije kuhinje – jednostavne su i trendy.

Naglasak je na ergonomiji dizajna. Ladice imaju puno prostora za skladištenje, a aluminijske bočne stranice čine ih otpornijim. U ponudi je i bogat izbor 'dodatne opreme'. Ljetno sniženje cijene - 25%

Izgled kuhinja budućnosti još uvijek je misterija, pa ipak, možemo skoro sigurno reći da će se dizajn ove važne prostorije i dalje razvijati u smjeru sve veće funkcionalnosti kao i atraktivnosti oblika.

Kuhinje na fotografijama možete pronaći u salonima brenda ( www.phoenixlifestyle.com.hr ) u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Slavonskom Brodu, gdje je u tijeku ljetno sniženje cijene od 25% na kuhinje.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se