interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vrtne garniture za opuštanje sa stilom

Vrtne garniture za opuštanje sa stilom
S dolaskom proljeća, priroda se budi i poziva nas da je što češće posjećujemo. Najbliži izlet u prirodu upravo je šetnja do vlastitog vrta ili terase stoga je važno na vrijeme razmišljati o uređenju ovih prostora.

28.04.2009.

Piše: Danica Maričić a.d'i.
Foto: PhoenixLifestyle

0


Foto: DEJAVU stolice (cijena jedne stolice 843 kn)

Opremanje vanjskih prostora ovisi, prije svega, o njihovoj veličini, podneblju u kojem se nalaze, te aktivnostima za koje su predviđeni. Želite li se sunčati na balkonu, preporučljivo je znati točne mjere prostora prilikom kupovine ležaljki, kako pri postavljanju namještaja ne bi bilo nezgodnih iznenađenja. Opremate li manji prostor – preporučuje se sklopivi namještaj kojeg možete jednostavno spremiti nakon upotrebe, a i ne zauzima puno mjesta, kao i, primjerice, stolci koje možete slagati jedan na drugog prilikom skladištenja.


Foto: LULU & MAYA GARNITURA za eksterijere (stol 2.200 kn, stolica 315 kn)

Stolice "Maya" iz hi tech dinamične kolekcije, pametno su dizajnerski osmišljene kako bi se uklopile u razne ambijente i stilove uređenja – suvremene, klasične, poslovne ili stambene u čemu im pomaže veliki izbor boja. Napravljene su od polikarbonata. Imaju mogućnost slaganja „stolica na stolicu“, te na taj način štede prostor prilikom skladištenja. Stol "Lulu" izrađen je od aluminija. Lulu & Maya garnitura otporna je na ogrebotine, UV zračenje, kišu i vlagu, a odlikuje se i nezapaljivošću. Kreira atraktivan interijer i eksterijer stambenih objekata, hotela, restorana, cafe barova.

Ako se radi o eksterijeru većih dimenzija, najbolje je podijeliti ga na dvije zone – jedna za konzumaciju hrane, a druga za razgovor i opuštanje. Pri podjeli prostora može vam pomoći i atraktivan paravan.

Materijali

Među namještaj kojim se dizajnira eksterijer - ubrajaju se stolci, ležaljke, stolovi izrađeni od materijala otpornih na vremenske (ne)prilike. Od metala najčešći su aluminij i kovano željezo, dok je tikovina vrlo popularan izbor, ne samo među drvenim materijalima, već i općenito.


Foto: Vrtna garnitura PHOENIX (cijena: stol 2.776,90 kn i fotelja 828,20 kn)

Tikovina je tvrdo drvo koje možemo naći u Aziji, primjerice u Indiji i Burmi. Budući da sadrži visok postotak ulja, vrlo je trajna i otporna na vlagu. Njena početna smeđa boja, nakon dužeg boravka na otvorenom, poprima atraktivne srebrno-sive tonove.

Garniture izrađene od sintetičkih materijala u kombinaciji s aluminijskom konstrukcijom – koriste se pri opremanju terasa hotela i kafića, ali se sve češće nalaze i u domovima zahvaljujući svojoj privlačnosti te jednostavnom održavanju.


Foto: Vrtna garnitura PHOENIX NATURAL (cijena 2.314,30 kn)

Aluminijska konstrukcija vrtnih garnitura Phoenix i Phoenix natural (na fotografijama) opletena je silikonskim tehnorattanom koji je otporan na UV zračenja te vanjske utjecaje (kiša, vlaga, itd.). Ploča stola je napravljena od masivne tikovine koja svojim iznimnim prirodnim karakteristikama odolijeva svim vremenskim (ne)prilikama i jamči dugotrajnost proizvoda. U drugoj varijanti (Phoenix natural), ploča stola je izrađena od kvalitetnog stakla.

Stilovi

Dekorativni stil koji ste odabrali za interijer poželjno je slijediti i u eksterijeru.

Stolci jednostavnog dizajna izrađeni od aluminija i polikarbonata uklapaju se u tehnološki stil, dok tikovina donosi egzotičnost globalnog stila. Kovano željezo sa svojim romantičnim ukrasima često nalazimo u sklopu mediteranskog stila.


Foto: INVISIBLE GARNITURA za eksterijere i interijere (cijena 1.500 kn + 770 kn)

 

Invisible garnitura sastoji se od stolice Victoria i stola Ice - izrađenih od polikarbonata i dostupnih u više boja. Otporni su na ogrebotine, UV zračenje, kišu i vlagu, a odlikuju se i nezapaljivošću. Kreiraju atraktivan interijer i eksterijer stambenih objekata, hotela, restorana, cafe barova.

Od boja, preporučuju se neutralni i zemljani tonovi, kao i nježne nijanse zelene, plave, ljubičaste... Tkanine od kojih su izrađeni jastuci mogu biti jednobojne, kao i šarene. Od desena popularni su oni cvjetni, geometrijski, etnički, a sve su češći i bogati klasični ornamenti.

Kućni komadić prirode idealno je mjesto za relaksaciju, stoga, s dolaskom toplih dana, zaboravite na svakodnevni stres uz odmaranje i druženje na kvalitetno uređenim terasama i balkonima.

Vrtne garniture na fotografijama možete pronaći u salonima brenda PhoenixLifestyle www.phoenixlifestyle.com.hr  u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Slavonskom brodu.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se