interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Namještaj s LED rasvjetom

Namještaj s LED rasvjetom
Apsolutni hit u oblikovanju namještaja je integriranje LED rasvjete u korpus samih elemenata. Ona postaje neizostavan dio svake kuhinje, dnevnog boravka, spavaće ili dječje sobe, kupaonice...

20.02.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

LED rasvjeta je postala „must have“ trendovskog namještaja. Iako ima dekorativnu, a ponekad i glamuroznu ulogu, treba istaknuti i onu funkcionalnu, jer ovisno o načinu i mjestu ugradnje, osvjetljava radne plohe,  police, ladice ili unutrašnjost ormara. Svjetleći namještaj dobiva novu dimenziju u prostoru. Elementi namještaja se mogu vizualno olakšati, podijeliti u zone, učiniti „lebdećima“, dekorativnima, itd.

  • 0

Osim tipične bijele boje svjetlosti, najnoviji trendovi uvode i druge poput plave, ljubičaste ili ružičaste. Iako će se nekima ovakva rješenja činiti samo za one najhrabrije, reći ćemo da se hrabrost isplati, jer konačni efekti mogu nadmašiti vaša očekivanja. Ukoliko se odlučite za neku intenzivniju boju svjetlosti, provucite tu istu boju kao motiv i kroz druge detalje u prostoru. Na taj način ćete stvoriti fluidnu poveznicu, koja će još više naglasiti odabranu boju svjetlosti.

  • 0

Primjena LED rasvjete u kuhinjama može biti zaista dojmljiva. Može se primjeniti kao naglašena i tada preuzima funkcionalnu ulogu osvjetljavanja radnih ploha i unutrašnjosti samih elemenata ili kao diskretna, kada dominira njena dekorativna uloga. Integriranjem kuhinjskih elemenata s rasvjetom, kuhinja dobiva novu prostornu i vizualnu dimenziju, stvara ugodne interijerske doživljaje u kojima se procesi pripreme hrane obavljaju brže, lakše i ugodnije.

  • 0

LED rasvjeta u dnevnom boravku se može primjeniti na različite načine i svaki od njih može biti atraktivan i interesantan na svoj način. Kada govorimo o rasvjeti integriranoj u namještaj, oblikovne mogućnosti niti malo ne zaostaju i to kroz načine primjene svjetlosti, rasprostoranja, boje svjetlosti, itd. Posebni efekti ovakvog namještaja se osjećaju noću kada dobivaju dekorativnu ulogu. „Javni prostori“ doma, poput dnevnog boravka, osobito su prikladni za igre s ugradbenom LED rasvjetom, jer se obzirom na raznolikost događaja, na ovaj način mogu kreirati različiti ugođaji.

  • 0
 

Blagovaonica dobiva novo značenje u estetskom smislu primjenom ugradbene LED rasvjete u vitrinama ili komodama, koje ispunjavaju ovaj prostor. Primjenom staklenog stola, koji može reflektirati svjetlost okolnih elemenata namještaja, pojačavate svjetlosne efekte. Blagovaonica nije samo prostor za objedovanje već za druženje i uživanje. Igra svjetlosnim efektima učinit će ju atraktivnijom, a osobito ukoliko ste odvažni odabrati plavu ili ljubičastu boju svjetlosti.

  • 0

Vrlo diskretan, ali elegantan i dojmljiv način primjene LED rasvjete je onaj koji staklene police čini svjetlećima. LED traka se postavlja na zid, tj. stražnji rub staklene police tako da načinom spajanja postaje nevidljiva. Svjetlost prodire kroz staklenu plohu i čini prednji rub police, kroz debljinu stakla, svjetlećim. Nevidljivi izvor svjetlosti i konačan efekt, diskretne, ali dojmljive rasvjete, poželjni su u komadima namještaja, koji u svom korpusu kao sastavni dio imaju staklo.

  • 0

LED rasvjeta postaje i sastavni dio spavaćih soba. Prostor, koji svojom namjenom traži mogućnost izmjene ugođaja, idealan je za igru svjetlosnim efektima, koje LED rasvjeta pruža ugradnjom u namještaj. Konačni efekti će ovisiti o odabranoj boji svjetlosti, mjestu ugradnje kao i količini svjetlosti.

  • 0

Najnoviji trendovi koriste i garderobne ormare, koji su sastavni dio spavaćih soba, kao atraktivne elemente za ugradnju LED rasvjete. Osim kombinacijama boja i materijala, uvode i LED rasvjetu kao osnovni element  za dekoriranje i isticanje  fronti ormara. Na ovaj način ormari dobivaju novi tretman i značenje u prostoru.

  • 0

LED rasvjeta u dječjim sobama se može postaviti na maštovite načine, a sve u cilju dinamiziranja prostora i stvaranja kreativne atmosfere. Ovakva rasvjeta može osvjetljavati pano iznad radnog stola, dijelove kreveta, police s knjigama, noćni ormarić ili bilo koji drugi dio sobe.

  • 0

Ugradnja LED rasvjete u namještaj pruža mnogobrojne mogućnosti u stvaranju konačnih prostornih efekata. Budite u trendu, prihvatite igru svjetlosti i namještaja!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se