interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Keramičke pločice u dnevnom boravku

Keramičke pločice u dnevnom boravku
Ubrzani ritam života sve više nameće potrebu za jednostavnim i praktičnim održavanjem doma, uz maksimalno zadovoljavanje estetskih zahtjeva. Dnevni boravak je prostor gdje obitelj u cjelini provodi najviše vremena pa je tako i pod izložen stalnom prljanju, habanju i održavanju. Utjecaj vlage, svjetla i način grijanja prostora također će s vremenom ostavljati trag na podu dnevnog boravka.

23.03.2014.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Kako bi se praktičnost održavanja i lijep izgled zadržali dugi niz godina potrebno je odabrati trajan i čvrst materijal, a jedan od njih zasigurno su i keramičke pločice.

  • 0

Bilo da se radi o klasičnom ili podnom grijanju te postavi kamina u bilo kojoj zoni dnevnog boravka, keramički pod će biti kvalitetan, izdržljiv i bez oštećenja. Uz ovakve podove ipak se preporuča podno grijanje, jer se najveći nedostatak - hladnoća, pretvara u ugodan osjet topline.

  • 0

Ovakav pod odlično podnosi sve temperaturne razlike, vlagu, utjecaj svjetlosti. Igra bojama, dimenzijama i teksturama obogatit će prostor svakog dnevnog boravka. Na keramički pod moguće je postaviti bilo kakav tepih ili se jednostavno poigrati samim pločicama koje će naglasiti pojedinu zonu prostora. Pločice koje imitiraju drvo, beton, kamen ili tekstil stvorit će različite ugođaje u prostoru, a igra se lako može nadovezati i na zidne plohe. Izrazito trendovske pločice u imitaciji mramora, stvorit će profinjen ugođaj i stvoriti kvalitetnu osnovu za kombiniranje različitih stilova namještaja.  Veliki izbor boja dodatno će obogatiti ponudu i stvoriti mogućnosti za kreiranje različitih prostornih ugođaja.

  • 0

Tamni pod vizualno će smanjiti prostor pa ga kombinirajte sa živim i svijetlim bojama, dok svijetle površine pružaju puno veću bazu za kombinaciju boja. Bilo da se radi o malim ili velikim prostorima, svijetli pod će dati dojam svježine i prozračnosti. Budući da je keramika hladan materijal, izbjegavajte hladne tonove u prostoru dnevnog boravka. Ukoliko ste skloni takvim bojama, obavezno unesite žive boje kroz elemente namještaja i tepih.

  • 0

Ukoliko odabirete keramičke pločice koje imitiraju drvo, nikako ih nemojte povezivati sa zonama poda na kojima je parket. Spoj pravog drveta i njegove imitacije stvara vizualno loš odnos, umanjujući vrijednost oba materijala. Pri odabiru ovakvih keramičkih pločica također pripazite na kvalitetu imitacije, jer ćete jeftinijim proizvodima često stvoriti grub ili prerustikalan dojam poda, u odnosu na ono što biste možda htjeli postići. Također, pripazite i na širinu fuga jer će prevelika širina ponovo stvoriti grub završni dojam.

  • 0

U trendu su veliki formati pločica, ali u prilog trendu idu i relativno velike površine dnevne zone. Premala dimenzija pločica u velikom prostoru će stvoriti vizualnu napetost i preveliku pažnju privući na samu podnu oblogu, što nije dobro. Način slaganja pločica treba biti nenametljiv, a dinamičniji raspored preporučljiv je samo u detaljima.

  • 0

Proljetni dani omogućuju sve češće otvaranje vrata i povezivanje dnevnog boravka sa terasom ili balkonom. Kada se želi postići maksimalna vizualna povezanost dnevnog boravka i vanjskog prostora, keramičke pločice su idealan izbor. Kontinuirana podna ploha podjeljena staklom stvorit će interesantnu igru otvorenog i zatvorenog te stvaranja jedne cjeline.

  • 0

Igra bojama, dimenzijama i tepisima omogućit će brze preobrazbe vašeg prostora, uz minimalne troškove te jednostavno i praktično korištene i održavanje.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se