interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kerlite – revolucija u svijetu obloga

Kerlite – revolucija u svijetu obloga
Renomirani talijanski proizvođač keramičkih pločica Cotto d'Este donosi pravu revoluciju u svijet keramike. To su ploče Kerlite koje, u svega 3mm debljine, spajaju kvalitete izuzetne čvrstoće i estetike, a radi svojih fleksibilnih formata istodobno su pogodne za oblaganje zidova, podova, stropova, fasada, pa čak i zaobljenih površina. Veliki formati Kerlite ploča koji dolaze u dimenziji od čak 100x300cm omogućavaju oblaganje velikih površina i minimiziranje količine fuga.

16.10.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Uz Kerlite tu su i KerlitePlus ploče koje je moguće postaviti na sve vrste čvrstih površina, poput primjerice drva ili već postavljene keramike, pa renoviranje postaje rekordno izvediv i uredan posao te ne iziskuje prethodno razbijanje i dodatne radove. KerlitPlus zapravo ima gustu armiranu poleđinu od stakloplastike koja omogućava bolje prijanjanje na podlogu. Tako se debljina ploče povećava za tek 0,5 mm što čini ukupnu debljinu KerlitePlus ploče 3,5mm.

  • 0

Praktičnost Kerlite ploča prati i vrhunska estetika. Kroz nekoliko linija (Avangarde, Buxy, Colors, Elegance, Oaks i Over) ponuđena je uistinu široka paleta boja i dizajna, koji varira od rustikalnog ili minimalističkog, sve do vjernih imitacija drveta. Upravo Kerlite Oaks linija u pravom smislu sintetizira kvalitete Kerlite ploča: izgledom neodoljivo podsjeća na originalno drvo te u dom donosi toplinu i živost, no s druge se strane ne oštećuje, ne upija tekućine i mirise, čisti se brzo i lako, daleko lakše od klasičnih drvenih površina. Ono što fascinira kod proizvoda Kerlite je njegova iznimna tvrdoća (tvrdoća 8 prema Mohsovoj skali) i istovremena elastičnost koja omogućava postavljanje ploča i na zaobljene površine (polumjer zakrivljenosti od 5 metara). Još jedna vrlo važna karakteristika ovog proizvoda je otpornost na smrzavanje i dobra prilagodba svim vremenskim uvjetima.

  • 0

Sve Kerlite ploče iznimno su otporne, lakše od aluminija, a fleksibilnije i lakše obradive od tradicionalne keramike. Primjenjuju se jednostavno u kućanstvima, ali i u zahtjevnoj arhitekturi, upravo zbog svojih performasi: praktičnosti, raznih formata, boja, atraktivnosti dizajna i mogućnosti njegove prilagodbe svim prohtjevima i ukusima. Na Kerlite ploče se odobrava garancija od 20 godina.

  • 0

Veliki projekt finaliziran u 2011. Za čiju je izvedbu odabran Kerlite je stambeno-poslovna zgrada Cvjetni u Zagrebu. Unutarnje dvorište objekta koje se nalazi na drugom katu  zapravo je mala oaza zelenila, urbani zeleni krov kojeg s tri strane uokviruje fasada rezidencijalnog djela objekta. Fasada je na tom djelu obložena Kerlite pločama u boji Buxy Caramel. Odabrana je upravo ta boja kako bi se zgrada što bolje uklopila s postojećim objektima stare jezgre. Kerlite ploče u dimenziji 100x300cm izrezivane su na licu mjesta u 16 različitih dimenzija kako bi se modularno slagale u raster fasade. Takav način slaganja dao je dojam izlomljene fasade, dok je nagib od 4° stvorio privid „izranjanja“ prozorskih okvira.

  • 0

Kerlite je materijal 21. stoljeća, koji je svojim odličnim svojstvima i atraktivnim izgledom privukao arhitekte i dizajnere, koji ga svrstavaju među najpoželjnije materijale. Interijerskim i ekstrijerskim rješenjima daje novu dimenziju. Za postavljanje Kerlite ploča je poželjno odabrati tvrtke, koje imaju obučene zaposlenike i mogu dati garanciju za svoj rad, jer preciznost polaganja ovog izuzetnog materijala utječe na njegov konačan izgled u prostoru (kao i kod svih ostalih materijala).

  • 0

Kerlite ploče u različitim dimenzijama i u čak 26 boja može se pronaći u ŠPINA salonima u Poreču (M. Vlašića 43a), Puli (J. Žakna 4a), Rijeci (Jušići 47d), Varaždinu (V. Novaka 50f), Dugopolju (Sv. Duje 8) i u Zagrebu (Ozaljska 108). Uskoro Špinu možete u Zagrebu potražiti na novoj adresi u centru grada na uglu Đorđićeve i Draškovićeve.

  • 0

  

Saloni keramike i sanitarija

Mate Vlašića 43a, 52440 Poreč

+385 52 45 13 48 Telefon

 www.spina.hr  |  info@spina.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se