interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Međunarodni sajam namještaja u Milanu, I Saloni otvara svoja vrata 51. put!

Međunarodni sajam namještaja u Milanu, I Saloni otvara svoja vrata 51. put!
Međunarodni sajam namještaja u Milanu, I Saloni će u periodu od 17-22.04.2012. ponovo otvoriti svoja vrata svijetu. Sajam tako započinje novo razdoblje od sljedećih 50 godina, nakon uspješne proslave 50. godišnjice svoga postojanja, prošle godine.

13.02.2012.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Tim je povodom 09.02.2012. godine održana press konferencija za domaće i inozemne novinare iz prestižnih medija iz 80-ak zemalja svijeta, među kojima su bile i arhitektice portala www.interijerNET.hr gdje su mediji upoznati sa događanjima na predstojećem sajmu. Novinari su imali priliku družiti se međusobno četiri dana u Milanu i Vicenzi, uz obilaske povijesnih građevina kao i „Home Studio-a“ renomiranih talijanskih arhitekata i dizajnera, Alda Cibic-a i Flavia Albanese-a.

  • 0

«Milano-gdje drugdje», moto je ovogodišnjeg sajma, kao potvrda 50 godišnje tradicije izložbe inovacija u svijetu namještaja, opreme i pribora, koja okuplja najprestižnije talijanske i svjetske tvrtke. Ove će godine izložba biti organizirana na 209.000 m2, sa 1.729 izlagača a obuhvatit će Međunarodnu izložbu namještaja, kuhinja te tehnoloških inovacija vezanih uz kuhinje (FTK), kupaonice, opremu i pribor te Salone Satellite u svom 150 m izdanju. Ove je godine posvećen temi «Projektiranje-dizajn-tehnologija», a okupit će 750 najperspektivnijih međunarodnih mladih dizajnera, nudeći im mogućnost suradnje s proizvođačima.

  • 0

Međunarodni sajam namještaja pokazat će najnovije trendove u području opremanja spavaćih soba, kreveta, garderoba, blagovaonice i dnevnog boravka, hodnika, namještaja za djecu i mlade, samostalnih komada namještaja, trske, šiblja i ratan garnitura, vrtnih garnitura, tapeciranog namještaja, tekstila te ukrasnih predmeta.

  • 0

Međunarodna izložba kuhinja održava se svake druge godine, a ove će godine biti prikazane kuhinje od različitih materijala, u rasponu od klasičnih do modernih. Metal, opeka, drvo bit će prisutni materijali-naglask je na prirodnim rješenjima. Kuhinja će biti predstavljena kao prostor pohranjivanja, pripreme i konzumacije hrane, ali i kao prostor za zabavu i druženje. Po prvi puta će izložba kuhinja obuhvaćati i sve kuhinjske dodatke koji su neophodni za rad-posuđe, stolne ukrase te prezentirati trendove uređenja stola.

  • 0

Izložba kuhinjskih tehnologija, FTK će se po 5. put održati zajedno sa izložbom kuhinja, a prikazat će inovacije u tehnologiji kućanskih aparata-štednjaka, nape, ali i aparata za kavu koji postaju neizostavni. FTK je brzo postao mjerilo sektora i istraživačke platforme, a nudi prezentaciju inovativnih proizvoda, kao i koncepte kućanskih aparata budućnosti. Energetska i eko-kompatibilnost nužnost su sadašnjosti i budućnosti, nudeći maskimalne performanse i minimalnu potrošnju.

  • 0

Međunarodna izložba kupaonica je jedan od najdinamičnijih segmenata kućanskog opremanja. Bit će predstavljena kupaonska oprema i namještaj, pribor-prvenstveno od prirodnih materijala, sanitarije, keramika, radijatori, obloge, hidromasažne kade te armature. Wellnes oprema je jedan od noviteta ove izložbe. Kupaonica postaje mjesto spajanja vrhunske tehnologije i dizajna, kao i mjesto za odmor i opuštanje.

  • 0

Napredak u kiparstvu pridonio je široj upotrebi prirodnog kamena i u području kupaonskog namještaja, s vrlo visokom kvalitetom završne obrade. Dizajn i obrtništvo su tako spojeni u vrhunske proizvode, a sve začinjeno najnovijim tehnologijama. 

Salone Satelite posvećen je mladim dizajnerskim nadama ispod 35 godina i kao takav privlači interes brojnih proizvođača. Mnogi prototipovi su do sada ušli u proizvodnju, a mladi dizajneri postali poznata imena. Ova izložba je uvijek orijentirana prema budućnosti, a ove godine ima temu «Dizajn<->Tehnologija». Prema ovoj temi je usmjerena cjelokupna instalacija, kao i izložba 15 interpretacija od 15 dizajnera koji su bivši i sadašnji prestavnici Salona Satellite. Osobito se daje na važnosti kvaliteti edukacije pa su pozvane brojne škole za dizajn iz Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Meksika, Koreje, Španjolske, Kine, Njemačke..

  • 0

Ove godine će biti treće izdanje Salone Satellite nagrade u kategoriji kuhinja i kupaonica, gdje će internacionalni žiri sastavljen od svjetskih stručnjaka u području dizajna odabrati tri najbolja projekta u svakoj kategoriji.

Događanja na sajmu već tradicionalno prate i događanja u gradu, fokusirajući se na kvalitetu proizvoda i stil života. Među ostalima, svakako treba spomenuti «Design Dance» u Teatro dell'arte- plesnu predstavu, koja je premijreno izvedena na press konferenciji, a koja govori o dizajnu. Predmeti postaju pokretni, u intenzivnoj su interakciju sa samim plesačima, stvarajući međusobno dinamične forme koje teku bez kraja, baš kao i sami dizajn. Predivne oblikovne forme čovjeka i predmeta, praćene audio-vizualnim dodacima odaju počast prošlosti, ali i ukazuju na budućnost, igru kreativnosti, koja ide nezaustavljivim tokom naprijed.

  • 0

Unutar i okolo povijesne biblioteke Ambrosiana održavat će se događaj «Skybook» koji će oživjeti tekstove sačuvane u Ambrosiani, a koji su doprinjeli očuvanju i razvoju znanja. Ovo će biti multimedijalni hommage rimskom srcu grada Milana.

Na samoj press konferenciji velika je pažnja dana upravo mladima, kao temelju daljnjeg razvoja i održanja kvalitete i dizajna. Uz gosp. Carla Gugliemi-a, direktora sajma, sugovornici na pozornici bili su mladi dizajneri koji su svojim radom već počeli stvarati utjecaj na međunarodnom tržištu i umjetnici iz drugih područja, okruženi studentima dizajna. Sve ovo bio je jasan pokazatelj kako talijanski smisao i duh usmjeren ka lijepom, uobličen i u Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu – I Saloni, ima jasnu težnju biti svjetski lider u tom području, kako u sadašnjosti, tako i u budućnosti.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se