interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovi u opremanju kupaonica

Trendovi u opremanju kupaonica
Kupaonica je jedan od najznačajnijih prostora doma, koji mora zadovoljiti funkcionalne, sanitarno - higijenske i estetske kriterije. Kompleksnošću zahtjeva, koji se postavljaju pred opremanje i uređenje kupaonice, doskočili su i najnoviji trendovi, koji ju čine maksimalno funkcionalnom, lakom za održavanje i vizualno privlačnom.

24.10.2010.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

U projektiranju i opremanju kupaonice ne smije doći do pogreške, jer će se ona svakodnevno osjećati kroz upotrebu i to od strane svih članova kućanstva. Iako često ograničena postojećom površinom, pravilnom postavom instalacijskih priključaka i odabirom odgovarajuće opreme, kupaonica će pružiti maksimum u fukcionalnom i estetskom smislu.

  • 0

Najnoviji trendovi uvažili su sve potrebe suvremenog stanovanja kao i naglašenu ulogu kupaonice u njemu. Stil opremanja i uređivanja kupaonice podložan je klasičnim i modernim načinima, a trendovi su uveli novitete, tj. prilagodili i klasiku suvremenom stanovanju. Na taj način, unutar trendovskog uređenja kupaonice, možete odabrati različite stilove, primjerene vlastitim, potebama, željama ili mogućnostima.

  • 0

Moderna kupaonica rado prihvaća drvo u različitim obradama i izvedbama, (prirodnim ili umjetnim), kao materijal kupaonskih elemenata te zidnih ili podnih površina. Drvo daje specifičan ugođaj kupaonici, obzirom da se u njoj najčešće koriste hladni materijali poput keramike ili kamena. Ukoliko koristite drvene podne ili zidne obloge, nabavite one koje su specijalno obrađene i zaštićene od djelovanja povišenih temperatura i vlage.

  • 0

Prirodno ili reciklirano drvo te mješavine i umjetni materijali, koji teksturom imitiraju drvo, koristi se i za izradu ploča - nosača umivaonika, kupaonskog namještaja te u specijanim izvedbama za izradu umivaonika i ležećih kada. Oni izgledaju posebno atraktivno svojim dizajnom, ali i vizualnim dojmom drva kao završnog materijala.

  • 0

Ukoliko imate manju kupaonicu i odlučite se postaviti samostalni umivaonik, potrudite se odabrati atraktivan model, koji će djelovati skulpturalno u prostoru i tako zadovoljavati funkcionalnu i estetsku ulogu. Osim samim oblikom, umivaonici se mogu isticati bojama, materijalom ili njegovom teksturom. U izradi ovakvih umivaonika pojavljuju se svi materijali: keramika, kamen, staklo, corian, itd.

  • 0

U izradi kupaonskih ormarića se nameću dva osnovna modela. Jedan je čisti minimalistički, prilagođen manjim kupaonicama kako bi se vizualno rasteretio konačan ugođaj. Najčešće se sastoji od punog ili šupljeg kubusa, koji služi kao radna ploha i nosač umivaonika, a iznad njega je postavljeno ogledalo, koje također ima i  dekorativnu ulogu. Ogledalo se naglašava oblikom, dimenzijom, vrstom okvira i ugradbenom led rasvjetom.

  • 0

Drugi tipični model kupaonskih ormarića je prilagođen većim kupaonicama i kućanstvima s većim brojem članova. Sličan je regalima koje nalazimo u dnevnim boravcima, ali usklađen s veličinom zida,  prostora u koji se postavlja kao i namjenom kupaonice. Ormarići mogu biti u potpunosti zatvoreni staklenim ili punim vratima te u kombinaciji sa šupljim policama. Dizajnerski nisu tipični za kupaonicu, pa joj primjena ovakvih ormarića daje sasvim novo ozračje i ugođaj.

  • 0

Kamen je prirodni materijal koga i najnoviji trendovi postavljaju visoko na listu materijala poželjnih u kupaonici. U kamenu se izrađuju umivaonici, ležeće i tuš kabine, ploče umivaonika, itd. Rado je viđen kao podna i zidna obloga. Kamen u kupaonicu unosi otmjenost i glamuroznost čak i kada se oblikuje u minimalističkom stilu.

  • 0

Naglasite rasvjetu u svojoj kupaonici. Postavite vrlo naglašeno centralno rasvjetno tijelo, jer ono u najnovijim trendovima ima svjetlosnu i dekorativnu ulogu. Velika količina svjetlosti, osim uz bitne funkcionalne uloge vezane uz svakodnevno korištenje kupaonice, vizualno povećava i naglašava prostor.

  • 0

Posvetite se s uživanjem opremanju svoje kupaonice. Najnoviji trendovi će vam pomoći u odabiranju atraktivnih modela kupaonske opreme i namještaja, ali ih u konačnici prilagodite veličini kupaonice i vašim osobnim zahtjevima.

  • 0

Veliku i kvalitetenu ponudu elemenata za uređenje i opremanje kupaonica nudi Vam Kolpa d.d.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se