interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Bijelo - za ljetno osvježenje

Bijelo - za ljetno osvježenje
Bijela boja već nekoliko godina zauzima istaknuto mjesto u trendovima za opremanje interijera, a pojavljuje se posvuda: u namještaju, sjedećim garniturama, rasvjeti, tekstilnim oblogama, prostirkama, podnim oblogama, itd.

25.07.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Bijela je jedna od rijetkih boja za koju možemo reći da je uvijek u trendu i da bez obzira na svoju vizualnu neutralnost stvara dojmljive efekte u prostoru, koji se najčešće osjećaju kroz eleganciju, luksuz ili praktični minimalizam. Bijelu boju jednostavno morate voljeti i to iz više razloga. Osjećaj besprijekorne čistoće i prozračnosti, koji se osjećaju u njenom prisustvu, ne može stvoriti niti jedna druga boja.

  • 0

Osim svog vlastitog prostornog izražaja, bijela boja se odlično kombinira sa svim ostalim bojama i to na način da međusobno ističu jedna drugu. Ukoliko vam dosadi interijer ispunjen bijelom bojom, efektne promjene ćete lako postići uvođenjem detalja u drugim bojama. Najnoviji trendovi su uz bijelu boju visoko pozicionirali plavu, ljubičastu, crvenu, zelenu, pa su kombinacije ovih boja pravi hit. Posebno osvježavajuće se uklapaju u interijere, ali i eksterijere s ljetnim ozračjem. Kombinacija bijele s nijansama drugih boja je vrlo efektna, a ovisno o intenzitetu i tonu, prilagođena različitim prostorima i njihovim namjenama.

  • 0

Bijeli dnevni boravak će biti izuzetno ugodan i osvježavajući ljeti, iako će njegova elegancija, izražena kroz dominaciju bijele boje u prostoru, biti atraktivna kroz cijelu godinu. Ukoliko odaberete bijelu podnu oblogu, bijele zidove i bijeli namještaj, kontrast napravite postavljanjem tamnog tepiha ispod grupe za sjedenje ili postavljanjem tamnijih elemenata, (polica ili dekoracija), na zidove. U kontrastnom odnosu bijele s tamnom bojom, još će više doći do izražaja njena snaga i atraktivnost u prostoru. Za one koji nisu ljubitelji kontrasta, predlažemo kombinirati elemente u nježnijim tonovima, koji neće biti dominantni u prostoru već će dodatno isticati važnost bijele.

  • 0

Ukoliko su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak povezani kao "open space", slobodno se poigrajte uvođenjem bijele boje kao dominantne i sveprisutne. Ona će osigurati vizualne efekte, koji će prostor činiti prostranijim i prozračnijim, bez obzira što on funkcionalno obuhvaća tri različite zone i time postaje na određen način opterećen. Ukupan dojam "bijelog" možete razbiti npr. postavljanjem blagovaonskog stola s pločom drugog materijala, (staklo, drvo, kamen, itd.), korištenjem dekorativnih jastučića na stolicama u blagovaonici ili klub garnituri u dnevnom boravku. Prisutnost druge boje osigurajte u detaljima, a bijelu ostavite kao dominantnu u prostoru.

  • 0

Bijela kuhinja će vas sigurno oduševiti. Vizualna besprijekorna čistoća i sklad, učinit će ovaj prostor i ljeti ugodnim za boravak i pripremanje objeda. Bijela boja djeluje osvježavajuće, pa je kao takva idealna za kuhinje u kojima se temperatura često povisi za vrijeme pripremanja hrane. Dominaciju bijele možete ublažiti uvođenjem detalja poput staklenih fronti na određenom dijelu kuhinje, postavljanjem radne ploče u drugoj boji, obloge zida iza radne plohe u drugom materijalu, itd. Ukoliko "hladnu" bijelu boju želite oplemeniti, unesite motive prirodnog drva, koje je u kombinaciji s bijelom apsolutni hit!

  • 0

Bijela spavaća soba je izuzetno atraktivna, ali i vizualno osvježavajuća u ovom vrućem ljetnom periodu. Ukoliko želite maksimalno ugodan i relaksirajući prostor, odaberite sve elemente spavaće sobe u bijeloj boji. Njenu prisutnost ne trebate ublažavati uvođenjem druge boje, ali se možete poigrati motivima i otiscima na dekorativnim tkaninama, tepihu, posteljini, itd. Na taj način ćete dinamizirati prostorne elemente i opći ugođaj, ali nećete poremetiti efekte, koje stvara bijela boja svojom suverenom dominacijom u spavaćoj sobi.

  • 0

Bijela boja i ljeto su uvijek pripadali zajedno. Ukoliko je sad vrijeme za odabir stila i boja za uređenje vašeg doma, razmislite o prisutnosti bijele, koja će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima i pružiti osjećaj izuzetne ugode u svim ostalim godišnjim dobima...

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se