interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Jesenski ugođaj doma

Jesenski ugođaj doma
Dolazak novog godišnjeg doba stvara nove ugođaje u prirodi koja nas okružuje i potiče da osvježimo prostor u kome živimo. Jesen je inspirativna svojim bojama i plodovima, pa će i interijeri s jesenskim ugođajem biti poseban vizualan doživljaj.

18.09.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Jesen, kao inspiracija za uređenje interijera, u prvi plan postavlja boje i prirodne materijale, baš kao u prirodi. "Jesenski" interijeri stvaraju izrazito ugodne prostorne doživljaje, pa su kao takvi omiljeni svim generacijama. Željeni ugođaji se mogu postići kroz različite stilove uređenja te je i to jedan od razloga zašto je jesen toliko prihvaćena kao izvor kreativnosti pri uređenju doma.

  • 0

Jesenska paleta boja provlači se od nijansi tamnozelene, žute, oker, narančaste, crvene do raskošne smeđe. Osnovna karakteristika svih boja, koje se pojavljuju kao jesenske u interijeru, je toplina, koju prenose u prostor. U skladu sa sve većim padom vanjskih temperatura, topli interijeri postaju sve privlačniji za boravak i druženje s obitelji i prijateljima. Topli ugođaj doma naglašava se dodatno prirodnim materijalima i to ponajviše drvom sa vidljivom strukturom i teksturom te stilom uređenja.

  • 0

Žuta je jedna od dominantnih boja koje u jesensko doba nalazimo u prirodi. Primjenite žutu kao jednu od osnovnih boja u interijeru. Odabirom klub garniture u ovoj boji, ona će dobiti zapaženu ulogu u prostoru, a svojim kontrastom prema namještaju i podnim oblogama u ugodnim smeđim nijansama, stvorit će atraktivan koloristički efekt. Garnituru naglasite dekorativnim jastučićima u drugoj boji.

  • 0

Ukoliko želite smirenije kolorističke doživljaje u dnevnom boravku, prostoru u kome se najviše boravi, odaberite nijanse od krem do smeđe boje u kombinaciji s drvom kao materijalom koji se provlači kroz elemente namještaja. Nijansiranjem smeđih i krem tonova, koji ne stvaraju dinamične vizualne efekte, možete postići smirenu i profinjenu prostornu kompoziciju. Kako biste pojačali večernje ugođaje, poigrajte se svjetlosnim efektima i dizajniranim lampama.

  • 0

Blagovaonica je izuzetno važan dio doma, pa se odabiru boja i materijala, koji će vas okruživati dok objedujete, posvetite s posebnom pažnjom. Ukoliko je jesen izvor inspiracije, ne oklijevajte uvesti drvo u interijer, a cijeli ugođaj možete začiniti i zlatnim tonovima. Oni se mogu pojaviti diskretno i elegantno u obliku tekstilne obloge stolica ili klupe. Zlatni tonovi na plišanom materijalu mogu biti vrlo decentni i prihvatljivi za sve stilove uređenja. Blagovaonski stol dekorirajte ukrasnim posudama, npr. staklenim kako bi kroz njih bili vidljivi jesenski plodovi.

  • 0

Za što bolje opuštanje u spavaćoj sobi, odaberite smirujuće nijanse jesenske palete boja. Uz standardne nijanse žute i smeđe, uvedite i malo brončane, koja se može pojaviti na dekorativnim jastučićima i cijeli ugođaj posići na profinjeniji nivo. Naglašeno uzglavlje kreveta, dekorativne noćne lampe i topla podna površina, osigurat će atraktivan izgled spavaće sobe.

  • 0

Kako bi vam vrijeme provedeno u kuhinji bilo što ugodnije, odaberite boje koje će same po sebi stvarati ugodan ambijent. Kombinacijom smeđih i narančastih tonova stvorit ćete tople i dinamične prostorne ugođaje kuhinje. Veliki prozor ili staklenu stijenu oslobodite od zavjesa i zastora ukoliko ste okruženi prirodom. Dozvolite jeseni da „otvorenim“ pogledom uđe u vaš dom, u vašu kuhinju, ispunjenu njenim raskošnim bojama.

  • 0

Rustikalne kuhinje su svojim dizajnom puno bliže unošenju prirodnih ugođaja od modernih minimalističkih. Ovakvim kuhinjama je potrebno samo malo, primjenom dekorativnih tkanina ili dekoracijama plodovima jeseni, da se stvore potpuno opuštajući prostori. Rustikalne kuhinje su osobito preporučljive u kućama u prirodi ili apartmanima u kojima želite potpuno uživati u odmoru.

  • 0
  

Jesen je inspirativna svojim transformacijama u prirodi, pa joj dozvolite da inspirira i vas u jesenskom preuređenju doma!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se