interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Jeftino i efektno preuređenje doma

Jeftino i efektno preuređenje doma
Prepuni ste energije i želje za preuređenjem doma uz jednostavne i jeftine zahvate te velike konačne efekte. Promjene su uvijek dobro došle, a pogotovo kada osvježavaju dom ili poboljšavaju njegovu funkcionalnost.

03.04.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Najčešće boravite u dnevnom boravku. Učinite ga dinamičnijim i zanimljivijim. Odlučite se za smjelu boju zida iza tv-uređaja ili nekog drugog koji dominira u prostoru. Kako biste ga učinili još neobičnijim, poigrajte se npr. horizontalnim prugama, koje ćete jednostavno sami izvesti. Novi izgled zida izmjenit će ugođaj cijelog dnevnog boravka.

 • 0

Ukoliko ste skloniji ozbiljnijim i elegantnijim rješenjima, odlučite se za zidne tapete ili naljepnice. Nastojte odabrati uzorak i boju tapeta koja će biti u određenom kontrastu s namještajem kako bi se međusobno isticali u prostornoj projekciji. Ako odaberete tapete s krupnjim uzorkom, odlučite se za diskretniji kolorit, pogotovo ako tapete postavljate na veliki zid.

 • 0

Ukoliko posjedujete drage komade namještaja, kojih se ne želite riješiti, ali su vam postali nezanimljivi, jednostavno ćete ih transformirati u nove i osvježavajuće na način da ih prelakirate ili oslikate. Ukoliko ih lakirate, odlučite se za neobične boje poput srebrne, zlatne ili brončane te ih postavite na izražajno mjesto u prostoru. Svojom novom bojom ili slikom na sebi, doimat će se poput sasvim novog elementa namještaja.

 • 0

Na sličan način možete pretvoriti staru fotelju, sofu ili dvosjed u atraktivan komad. Pretapecirajte ih u željenu tkaninu, koja će se uklopiti s postojećim bojama i uzorcima ili će biti potpuni kontrast u odnosu na njih. U svakom slučaju, ovakav prostorni element će privući pažnju.

 • 0

Kuhinju učinite drugačijom uz pomoć dekorativnih tkanina. Iskombinirajte uzorke i boje zastora na prozoru, stolnjaka na stolu, jastučića na stolicama i presvlaka na klupi, ukoliko ju imate. Dekorativne tkanine prilagodite stilu uređenja kuhinje ili učinite kontrastne efekte. Ukupan doživljaj prostora će formirati i podne prostirke, koje možete postaviti dekorativno na određene dijelove kuhinjskog poda. Jednostavne, ali efektne promjene u kuhinji postići ćete i zamjenom fronti na način da zadržite korpuse i tako si smanjite troškove.

 • 0

Veliku kuhinju ćete osvježiti  postavljanjem foto tapete na istaknuto mjesto. Boje na tapeti mogu postati motiv novog kolorita, koji će se pojaviti u kuhinji kroz detalje – dekorativne ili funkcionalne. Makro prikazi voća, povrća ili hrane će se odlično uklopiti u ambijent.

 • 0

Naglasak u bilo kojem dijelu doma možete učiniti spuštanjem određenog dijela stropa koga ćete obogatiti efektnom rasvjetom ili naglašenom bojom. Obzirom da strop zauzima veliku površinu, zahvati na njemu neće proći nezapaženo. Prostor će dobiti novu dimenziju u doživljaju visine, načinu rasvjete i ukupnom dojmu.

 • 0

Spavaću sobu transformirajte kroz vrstu odabrane posteljine, prekrivače za krevete te lampe i rasvjetna tijela. Egzotične ugođaje postići ćete vrlo jednostavno kroz boje, materijale i dizajn lampi. Miris eteričnog ulja ili štapića ili svijeća upotpunit će ovakve ugođaje.

 • 0

Dječju sobu osvježite novom bojom zida i posteljinom za krevete. Odaberite vedre i tople boje koje pripadaju ovakvom prostoru predviđenom za igru i učenje mališana. Odabir boja prepustite vlasnicima sobe, jer je najvažnije da se oni u njoj dobro osjećaju.

 • 0

Novi ugođaj doma upotpunite različitim detaljima koji će mu dati završni šarm. Svjećnjaci s ukrasnim mirisnim svijećama mogu svoje mjesto naći posvuda, a u večernjim satima će stvoriti poseban, intiman, opuštajući ugođaj. Uz svijeće, svoje mjesto u svakom dijelu doma mogu naći dekorativni jastučići različitih veličina i boja. Stavite ih posvuda – na garniture za sjedenje ili klupu, krevete, podove za ugodno opuštanje na tepihu... Pretvorite dom u relax prostor u kome zaista uživate.

 • 0

Za efektne promjene nisu potrebna velika ulaganja, a osobito kada većinu stvari možete napraviti sami ili imate podršku susjeda i prijatelja. Bacite se na posao i stvorite nove ugođaje u svom domu!

 • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se