interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Unesite proljeće u vaš dom

Unesite proljeće u vaš dom
Buđenje prirode sigurno će potaknuti vašu kreativnost i želju da unesete određene promjene u vaš dom. Mali zahvati i dobro odabrani detalji, oslikat će svježinu proljeća i vaš dom učiniti pravim mjestom za opuštanje!

26.03.2013.

Monika Galović Rolich, dipl. ing. arh.

0

Proljeće sa sobom donosi svježinu, pozitivnu atmosferu i mnoštvo boja. Upravo iz tog razloga, ovo doba godine je idealno za promjene, pa tako i one povezane s uređenjem doma. Ukoliko niste planirali veće zahvate, poslužite se trikovima, kojima boje  i jednostavni dekorativni predmeti uspješno mijenjaju ugođaj u prostoru. Ponekad je mala promjena zapravo velika, jer se u istom prostoru osjećate drugačije, bolje.

  • 0

Žuta je „topla“ boja, tipična za proljeće, odlična za ugođaje u interijeru. Obojajte zid žutom bojom u željenom intenzitetu ili jednostavno ispunite prostor žutim detaljima, koji će svojim koloritom postati dominantni. Odabirom „sunčano“ žute nijanse, naglašeno ćete unijeti vizualnu toplinu i dinamičnost. „Limun“ žuta je nešto smirenija i prikladnija za one koji traže mirnije i „hladnije“ ugođaje.

  • 0

Stolna lampa je neizostavan element interijera. Pojavljuje se posvuda: u dnevnom boravku, dječjoj, spavaćoj ili radnoj sobi. Odaberite stolnu lampu dopadljivog dizajna i razigrane boje: žute, zelene, ružičaste, ljubičaste, plave... Postavite ju u prostor u kome će se isticati među drugim detaljima. Lampa će imati dekorativnu i funkcionalnu ulogu. Boju svjetlosti može odabrati na način da u večernjim satima osvjetljava ambijent u određenoj boji te tako dodatno unosi proljetne ugođaje u interijer.

  • 0

Dječju ili spavaću sobu osvježite novim prekrivačem za krevet. Boja može biti usklađena s postojećim bojama namještaja ili totalno kontrastna. Dječje sobe su obično razigrane i šarene, pa neće biti problem naglasiti jednu od postojećih boja novim prekrivačem za krevet u istoj boji. Namještaj spavaćih soba je obično nježnijih ili ujednačenijih nijansi, pa predlažemo u ovakvim prostorima napraviti kontrast u kome će boja prekrivača ili posteljine za krevet biti naglašena u odnosu na ostale elemente.

  • 0

Odlične efekte možete postići postavljanjem tapeta na zid. Tapete možete često mijenjati, pogotovo ako ih stavljate na manje zidne površine. U skladu s proljećem, odaberite cvjetne motive naglašenih boja. Boju tapete uskladite s posteljinom na krevetu, a zgodan dodatak u istoj boji može biti tepih ili podna prostirka željenih dimenzija. Intenzivne boje snažno mijenjaju karakter prostora, ali usklađenošću s ostalim bojama, unose harmoničnost i osjećaj ugode.

  • 0

Kupaonicu osvježite novim zastorom za tuš, cvjetnim dekoracijama i ručnicima u intenzivnim bojama. Iako se u kupaonici najčešće kratko zadržavamo, važan je osjećaj ugode, koji treba biti prisutan u svakoj prostoriji doma. Dok se tuširate ili kupate, upalite cvjetne mirisne svjećice i tako uživajte u proljetnim mirisima i osvježavajućim bojama.

  • 0

Otkačene obojane lustere možete naći u salonima rasvjetnih tijela ili postojeće lustere možete redizajnirati na željeni način. Raznobojne tkanine ili papir, šalovi razigranih boja, pretvorit će luster u novi dekorativni element. Ukoliko se sami upustite u redizajn lustera, vodite računa o žarulji i njenom zagrijavanju. Proljeće budi maštu i kreativnost, osvaja šarenim bojama. Prepusite mu se i unesite ono najbolje od njega u vaš dom!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se