interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Integrirajte tehničke uređaje u interijer

Integrirajte tehničke uređaje u interijer
Tehnički uređaji su sastavni dio svakog kućanstva, pa tako bitno sudjeluju u kreiranju ugođaja interijera. Osim u kuhinji, koju možemo definirati kao funkcionalno tehnološku cjelinu, jer bez uređaja ne zadovoljava svoju osnovnu namjenu, tehnički uređaji imaju značajnu ulogu u dnevnom boravku, spavaćim i dječjim sobama, kupaonicama...

05.12.2010.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Život bez tehničkih uređaja je nezamisliv. Suvremeno stanovanje podrazumjeva integriranje različitih uređaja, koji olakšavaju ili uveseljavaju  svakodnevicu. Iako se broj „neophodnih“ uređaja konstantno povećava, olakotnu okolnost predstavlja dizajn istih, koji osigurava uređaje malih dimenzija, atraktivnih oblika te raznovrsnost materijala u smislu završne obrade. Sve ovo čini uređaje atraktivnim i jednostavnim za smještaj u interijer, koji ima svoje zahtjeve – funkcionalne i estetske.

  • 0

Iako se moderni uređaji i klasični stilovi uređenja sukobljavaju na određeni način, njihovo sjedinjenje u interijeru može biti vrlo uspješno. To se prvenstveno odnosi na estetske kriterije, koji su pri odabiru klasičnih stilova uređenja postavljeni vrlo visoko na listi prioriteta. Postoje dva načina njihovog povezivanja – odabirom retro dizajna pojedinih uređaja, koji su dostupni na tržištu ili stvaranjem kontrasta klasičnog namještaja i moderne tehnike, koja svojom dimenzijom, zvučnim i vizualnim efektima postaje jednako moćna kao i kvalitetno izrađen klasični namještaj.

  • 0

Ukoliko odaberete moderne minimalističke načine uređenja doma, nećete imati probleme s uklapanjem tehničkih uređaja u interijer. Dizajn uređaja je u potpunosti prilagođen prostorima u kojima dominiraju ravne geometrijske linije i čistoća. Audio i video uređaji te zvučnici predstavljaju „standardnu“ opremu stambenih prostora, pa ih treba tretirati kao komade namještaja, koji će biti istaknuti u prostoru, a dizajnom i bojom se uklapati s ostalim elementima.

  • 0

Isticanje tehničkih uređaja zahtjeva određenu pravilnost pri postavljanju kako s tehničko - funkcionalne tako i s estetske strane. Postavljanje zvučnika uvelike ovisi o površini i obliku prostorije, pa se pri postavljanju posavjetujte ili direktno angažirajte stručne osobe, koje će zadovoljiti sve kriterije i osigurati kvalitetno ozvučenje prostora. Pri tome vodite računa da konačan vizualni dojam zadovolji estetske zahtjeve i osigura položaj zvučnika, koji će imati vizualno dobre, a ne slučajne (kaotične) pozicije u prostoru. Ukoliko nemate posebnih akustičkih zahtjeva i kupujete uređaje sa „standardnom“ opremom, zvučnike postavite slobodno u prostor. Kao samostojeći elementi, mogu se po potrebi pomicati i djelovati dekorativno u prostoru. Oblici su im različiti, od jednostavnih do vrlo skulpturalnih. Odabirom zvučnika s ravnim geometrijskijskim linijama, nećete pogriješiti. Uspješno se uklapaju u sve stilove uređenja, od modernih do rustikalno – ambijentalnih.

  • 0

Određene vrste zvučnika i tehničkih uređaja ćete vrlo jednostavno uklopiti s namještajem, jer sami izgledaju poput elemenata namještaja. Ukoliko se odlučite za sobni regal s minimalističkim kubusima i policama, s lakoćom ćete pronaći tehničke uređaje i zvučnike koji će se svojim dizajnom u potpunosti uklopiti u ovu koncepciju i biti gotovo neprimjetni u ukupnoj kompoziciji sobnog regala. Odlični efekti se postižu crno – bijelim kombinacijama, kojima se prema želji tehnika ističe ili negira.

  • 0
 

Postavljanje zvučnika na zid oko tv uređaja traži određenu pravilnost kako bi konačan dojam bio skladan. Postavite ih u ravninu s lijeve i desne strane tv uređaja ili na različite visine, ukoliko u prostoru postoje dodatni elementi koji prate igru visinskih posmika. U svakom slučaju, vizura tv uređaja i pratećih zvučnika mora biti skladna i cjelovita. Uvođenjem reda u ovoj „tehničkoj“ zoni  oslobađate prostor za prostorne egzibicije i nepravilnosti u drugim zonama.

  • 0

Interijer je spoj namještaja i opreme. Dopustite uređajima da ispune svoju osnovnu namjenu, ali i da postanu dekoracija prostora.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se