interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Preuredite dom u novoj godini

Preuredite dom u novoj godini
Ušli smo u novo desetljeće ovog stoljeća. Pomalo simbolično, ali i poticajno da unesete promjene u svoj dom, koje ste već duže planirali. Učinite ih fazno, u vremenskim intervalima, tj. u skladu s financijskim sredstvima namjenjenim preuređenju doma.

04.01.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Na početku godine treba planirati, razmišljati poticajno i pozitivno bez obzira na individualne okolnosti. Stanovanje je osnovna ljudska potreba, a kvalitetno stanovanje podiže i kvalitetu života uopće. Stoga je nužno ozbiljno se pozabaviti uređenjem doma, učiniti ga praktičnim, funkcionalnim i nadasve estetski ugodnim za boravak. Zadovoljstvo, koje nastaje unutar vlastita „četiri zida“, prenosite i u ostala okruženja u kojima boravite tijekom dana, pa tako odašiljete pozitivne vibracije svuda oko sebe.

  • 0

Mnoge stvari, koje bi nas činile zadovoljnima, ne možemo dostići ili promijeniti, ali okruženje svog doma možemo, pa je zato potrebno djelovati odmah. Ukoliko vam se to čini nemogućim, obzirom na financijsku situaciju, male, ali velike promjene ostvarite promjenom boja zidova. Na taj ćete način postići velike efekte s minimalnim ulaganjem. Preporučujemo unijeti nijanse toplih boja kao npr. krem, žute, oker, narančaste, crvene, itd. Promjenom boje samo jednog zida u prostoru u kome najčešće boravite, promjenit ćete i doživljaj kompletnog prostora i osvježiti dom.

  • 0

Jednostavan način za osvježenje i preuređenje doma je uvođenje dekorativnih tkanina. Možete ih koristiti kao prekrivače na krevetima ili garniturama za sjedenje, dekorativne stolnjake na blagovaonskim i klub stolovima, presvlake postojećih jastučića na sofama, trosjedima, foteljama ili stolicama. Dekorativne tkanine upotrijebite za zavjese i zastore, vodeći računa da svojom gustoćom ne smanje količinu dnevnog svjetla u prostoriji. Povežite boje i uzorke u skladnu cjelinu i vidjet ćete kako će vaš dom dobiti novo ugodno ozračje.

  • 0

Podne površine ćete jednostavno naglasiti novim podnim prostirkama i tepisima. Odaberite one manjih dimenzija, koje ćete smjestiti ispod klub ili blagovaonskog stola, na specifičnom komunikacijskom dijelu ili u spavaću sobu uz krevet. Podne prostirke mogu biti izrazito dekorativne svojim specifičnim načinom izrade ili tkanja, vrstom materijala, dužinom niti, itd.

  • 0

Ukoliko su vam zidne površine postale dosadne, ispunite ih umjetničkim slikama, skulpturama, tapiserijama, mozaicima. Iako vam pojam umjetničkog djela vjerojatno stvara asocijacije na izdatke, umjetnici možete biti i sami. Poigrajte se ostacima različitih materijala, stvorite unikatno umjetničko djelo, koje će biti takvo jer je vaše vlastito. Možete se okušati i u slikarstvu. Ukoliko niste dobri u realističnim prikazima, stvorite vlastitu apstraktnu umjetnost miješanjem boja, koja na kraju može izazvati divljenje vaših članova obitelji i prijatelja.

  • 0

Promjene prostora možete osjetiti i kroz načine njegove osvjetljenost. Npr. nove lampe, osim svoje zapažene dekorativne uloge, u večernjim satima će stvoriti novu atmosferu doma, koju ćete jednostavno mijenjati bojom svjetlosti i reguliranjem njene jačine. Premještanjem lampi u prostoru dodatno ga mijenjate, stoga vam preporučujemo odabir pomičnih, a ne fiksnih rasvjetnih tijela (osim stropnih).

  • 0

Ukoliko zaista niste u mogućnosti uvoditi bilo kakve promjene koje uključuju trošenje financijskih sredstava, premjestite postojeći namještaj i tako napravite promjenu u prostoru. Osim promjene rasporeda, dobro razmislite o svim postojećim komadima namještaja – da li su vam zaista potrebni ili samo zauzimaju prostor. Oslobodite prostor svih suvišnih komada, učinite ga većim i prozračnijim i time ćete stvoriti novi i ugodniji ambijent.

  • 0

Malim promjenama učinit ćete mnogo za novi doživljaj svog doma i biti sretniji, jer novu godinu započinjete u novom ugodnom ambijentu!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se