interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Učinite dom praktičnim i funkcionalnim

Učinite dom praktičnim i funkcionalnim
Završava sezona godišnjih odmora, svi se vraćaju svojim ustaljenim obavezama i načinima života. Kako bi stanovanje, ali i izvršavanje svih obaveza bilo što jednostavnije, potrebno je osigurati uvjete, koji omogućavaju jednostavno funkcioniranje i brzo djelovanje - kako u vlastitom domu tako i na radnom mjestu.

13.09.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Užurbanost je najbolji opis suvremenog života, ali i stanovanja. Upravo iz tog razloga, praktična i funkcionalna rješenja u organizaciji samog prostora, ali i konačnoj dispoziciji namještaja, igraju izuzetno važnu ulogu u podizanju kvalitete stanovanja. Maštovita višenamjenska rješenja i minimalistički pristup uređenju, koji osigurava jednostavno održavanje, učinit će dom praktičnijim i funkcionalnijim.

  • 0

Ova težnja se može postaviti i zadovoljiti u svim prostorima doma. Ispunjenje estetskih zahtjeva, prilagođenim svakom pojedincu, također je uvjet koga treba ispuniti, ali na način da estetika i funkcionalnost, tj. praktičnost budu sjedinjene. Uređenje prilagodite svojim potrebama i načinu života kako biste u svakom trenutku mogli brzo ispuniti sve što se pred vas postavlja.

  • 0

Stambeni prostor je često i radni, pa se potrudite, ovisno o potrebama, osigurati zasebnu radnu sobu. Na taj ćete način postići potrebnu izolaciju od ostalih ukućana te biti učinkovitiji i brži u izvršenju radnih obaveza. Ukoliko nemate dovoljno prostora za izdvojenu radnu sobu, stvorite radni kutak, koji može biti diskretno postavljen unutar dnevnog boravka ili spavaće sobe. Vizualno ga odvojite od tv uređaja, npr. zakretanjem prema zidu, radi postizanja bolje koncentracije.

  • 0

Sjedeću garnituru dnevnog boravka odaberite po kriteriju udobnosti, praktičnosti i estetike. Garnitura, koja po potrebi postaje ležaj za goste ili ugodna ležaljka s mogućnošću reguliranja nagiba naslona, rukohvata ili nastavka za noge, bit će odgovor na svaki zahtjev. Radi lakšeg održavanja, odaberite garnituru tamnije boje ili obloženu kožom te mikrofibrom. Veličinu garniture prilagodite veličini dnevnog boravka kako ga svojom dimenzijom ne bi zagušila ili onemogućila postavu drugih nužnih elemenata namještaja.

  • 0

Blagovaonicu opremite dimenzionalno fleksibilnim stolom, koji će kao takav biti prihvatljiv za promjenjiv broj ukućana i gostiju. Iako će se vjerojatno u svojoj punoj dužini koristiti rijetko, ispunit će sve zahtjeve kada to bude potrebno. Višak stolica pohranite u spremište, neku drugu prostoriju ili nabavite stolce na sklapanje, koji su najpraktičnije  rješenje u ovakvim slučajevima.

  • 0

Za brzo objedovanje osigurajte pomoćni stol ili pult u kuhinji kako za ovakve obroke ne biste morali svakodnevno servirati stol u blagovaonici. On će idealno poslužiti i kao dodatna radna ploha te vizualno obogatiti prostor kuhinje.

  • 0

Kako bi održavanje kuhinje bilo što praktičnije, odaberite kao zidnu oblogu staklo ili druge materijale koji su cjeloviti u svojoj postavi tj. bez fuga. Na taj ćete način kuhinjski zid iznad radne ploče lakše čistiti, a estetski dojmovi će biti kompletniji.

  • 0

Krevet u spavaćoj sobi iskoristite kao spremište na način da nabavite onaj s kutijom za posteljinu ili ispod kreveta postavite ladice ili ukrasne kutije. Na taj način stvarate dodatni prostor za pospremanje stvari, koji ničim ne remeti prostor u funkcionalnom ili vizualnom smislu. Osim ovoga, istaknuti zahtjev mora biti udobnost kreveta i dizajn koji zadovoljava vaše kriterije.

  • 0

Kako biste vizualno povećali i osvijetlili prostor spavaće sobe, upotrijebite ogledala kao fronte ormara. Istim trikom se možete poslužiti u hodnicima, koji su često uski i tamni. Na taj način korigirate prostor i postavljate ogledalo za cijelu figuru, koje kao takvo ima svoju funkciju u svakodnevnom životu. Svaku nišu iskoristite za ugradnju ormara, koji su idealni za skrivanje svega neželjenog na pogledu.

  • 0

U opremanju kupaonice upotrijebite materijal corian. Izuzetna oblikovna svojstva ovog materijala omogućit će dizajn elemenata prema vašim željama i zahtjevima prostora. Blok elemenata može biti monolitan duž cijele kupaonice te maksimalno iskoristiti prostor. Corian je materijal koji pruža bezbrojne mogućnosti u oblikovanju namještaja i stvaranju funkcionalnih  prostora.

  • 0

Budite praktični i funkcionalni, živite suvremeno, a dom pretvorite u mjesto gdje s lakoćom obavljate sve potrebno!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se