interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Krivulje su IN

Krivulje su IN
Zaobljene i organske linije u oblikovanju namještaja i ostalih elemenata opreme interijera postale su pravi hit. Osim trenda, preporučljive su zbog elegancije, mekoće oblika i ugođaja koji stvaraju u prostoru.

26.09.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Krivulje su oduvijek bile sastavni dio interijera. Svojim oblicima i primjenama u oblikovanju prostora stvaraju profinjene forme praktične za upotrebu zbog izbjegavanja oštrih kutova te nadasve ugodne oku. Iako su krivulje bliskije ženskom spolu, zbog finoće i elegancije, u prostorima ispunjenim krivuljama rado borave svi. Zaobljene forme naglašavaju fluidnost, ali i dinamiziraju oblike, pa su preporučljive i onima željnim adrenalina!

  • 0

Načini primjene krivulja u interijeru su neograničeni, a osobiti trend je namještaj zaobljenih oblika. Osim estetskih, primjena ovakvog namještaja ima i svoje praktične razloge, a osobito u obiteljima s malom djecom. Iako su krivulje oduvijek u primjeni kada se govori o dizajniranju namještaja, ovakvim se oblikovanjem redovito postiže odmak od klasike.

  • 0

Primjenite krivulje u različitim prostorijama i na različite načine. U kuhinjama se poigrajte formom samih elemenata, koji mogu biti potpuno ili djelomično zaobljeni. Ovakav oblik kuhinje dinamizira prostor i čini ga drugačijim od klasičnih ravnih oblika. Osim kuhinjskim elementima, efekt s krivuljama možete naglasiti na kuhinjskom pultu ili šanku, koji tako postaje atraktivan prelazni element između kuhinje i blagovaonice.

  • 0

Osim formom kuhinje, efekte krivulja možete osjetiti i kroz način dekoracije kuhinjskih elemenata ili zida iznad radne plohe. Organske ili zaobljene linije, primjenjene na dekorativan način, osvježit će klasične ravne oblike kuhinja i na taj ih način učiniti posebnim. Vaša će kuhinja biti toliko drugačija od ostalih, koliko si mašte i kreativnosti dopustite u njenom odabiru!

  • 0

Blagovaonica je idealan prostor za uvođenje krivulja ili organskih oblika, koji se mogu istaknuti kroz formu ploče ili postolje stola, dizajn stolica i ostalih elemenata namještaja, koji upotpunjavaju sve zahtjeve ovog prostora. Blagovaonica je istaknut i važan dio svakog doma, pa će joj odabir ovakvog specifičnog dizajna dodatno pojačati i vizualnu važnost.

  • 0

Dnevni boravak osvježite i dinamizirajte odabirom sjedeće garniture u zaobljenoj formi. Radijus zaobljenja odaberite ovisno o veličini i organizaciji zone za sjedenje, ali čak i onaj najmanji učinit će ju atraktivnom i praktičnom za primjenu. Ugođaj nadopunite odabirom klub stolića u zaobljenim ili organskim formama. Nastojte što više osloboditi prostor oko ovakvih elemenata namještaja kako bi efekti, koje proizvode u prostoru svojim oblicima, došli do maksimalnog izražaja.

  • 0

Zidove dinamizirajte atraktivnim policama zaobljenih formi, koje će tako imati funkcionalnu, ali i dekorativnu ulogu. Osim polica, dnevni boravak učinite interesantnijim odabirom zaobljenih komoda i visećih elemenata. Intarzije ili kombinacije materijala, koje se pojavljuju u izradi ovog namještaja, mogu krivuljama pratiti formu namještaja.

  • 0

Idealan komad namještaja u spavaćoj sobi, kojim ćete maksimalno izraziti svoju inovativnost i sklonost zakrivljenom dizajnu je krevet. Načini primjene zaobljenih formi na ovom elementu su raznoliki. Krivulje i organski oblici se mogu pojaviti u samom oblikovanju, na zaglavlju, okviru ili dekoraciji kreveta.

  • 0

Kupaonski elementi i oprema su često zaobljenih oblika zbog vizualnih razloga, ali i lakšeg održavanja. Osim zaobljenih umivaonika, ležećih ili stojećih kada, zaobljene forme mogu krasiti i centralno ogledalo, koje je vrlo važan i naglašen element u kupaonici.

  • 0

Poigrajte se krivuljama i zaobljenim formama. Primijenite ih na različite načine u različitim prostorijama ili funkcionalnim zonama. Krivulje unose svježinu, dinamiku i eleganciju. Uživajte u efektima koje unose u prostor!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se