interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovski namještaj s printom

Trendovski namještaj s printom
Od sada vaš namještaj može u potpunosti izgledati onako kako biste željeli. Otisak tj. „print „ na frontama namještaja može biti u najrazličitijim motivima, prilagođenim funkciji prostorije i vašim osobnim željama.

20.06.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Odabirom namještaja sa željenim otiskom bit ćete u najnovijem trendu oblikovanja i dizajniranja elemenata namještaja. Uvođenjem „printa“, namještaj dobiva sasvim novu dimenziju, kojom se njegov oblik i funkcija stavljaju u drugi plan, a dominira odabrani motiv. Na ovakav način zasigurno dobivate unikatan namještaj i originalan prostor.

  • 0

Iako atraktivan način oblikovanja namještaja, napominjemo da je on svojevrstan oblik odgovora na recesiju, jer se izbjegavaju složeni i skupi  oblici namještaja, koji mu daju atraktivnost kroz sami dizajn i time povećavaju cijenu. Printani namještaj može biti sasvim jednostavan u obliku i izvedbi, jer se naglasak prebacuje na motiv otiska.

  • 0

Bez obzira na razloge uvođenja ovakvog namještaja, on je dopadljiv i primjeren za upotrebu u svim prostorijama doma, ali i javnim prostorima. Ovisno o odabiru motiva, kreirat ćete ugođaje u prostoru. Oni mogu biti potpuno otkačeni, ozbiljni, elegantni, profinjeni. Raznovrsnost koju pruža primjena ovakvog namještaja, postaje izazov i svojevrsna igra u opremanju doma, kojom će se rado zabaviti svi ukućani, od najmlađih do najstarijih.

  • 0

Motiv otiska može postati dominantan u prostoru ili primjenjen kao zanimljiv detalj na komodi, polici, klub stoliću ili uzglavlju kreveta. Osobito vesela i razigrana rješenja se postižu u dječjim sobama odabirom omiljenih likova vaših mališana. Osim samog motiva otiska, značajnu ulogu u konačnom doživljaju stvara i kolorit, koga možete sami odabrati.

  • 0

Kuhinja, koja u pravillu svojim korpusom zauzima velik dio prostora, postaje idealna za igru s otiscima na frontama. Ukoliko se radi o stambenoj kuhinji, koja u svom sastavu ima i dio za objedovanje, motiv se može prenjeti na ploču stola ili naslone stolica. Na taj se način kompletan prostor kuhinje povezuje u atraktivnu cjelinu povezanu motivom printa. U ovakvim rješenjima je preporučljivo odabrati diskretnije geometrijske motive, koji će prostor naglasiti kao elegantan.

  • 0

Kuhinja, koja u svom sastavu ima klizna vrata te mogućnost njenog potpunog skrivanja iza istih, (npr. zbog vizualnog negiranja i povezivanja s dnevnim boravkom), postaje kao takva izuzetno zanimljiva za primjenu otiska. Naime, sva klizna vrata koja ju skrivaju, mogu postati pano za postavljanje velike fotografije, koja postaje kulisa dnevnog boravka. Pri tome možete odabrati neku od poznatih svjetskih građevina, motive s privatnih fotografija ili neke apstraktne motive. Odabirom realnih motiva, klizna vrata koja zatvaraju kuhinju, pretvarate u veliku fotografiju, koja ukrašava prostor i postaje vrlo dominantna.

  • 0

Printani namještaj u dnevnom boravku možete primjeniti na centralnom regalu ili sporednim elementima. Ukoliko se odlučite za prvu opciju, na koristite print na ostalim elementima ukoliko su motiv i njegova veličina naglašeni kako se ne bi stvorio dojam opterećenosti prostora. Ukoliko su motivi na centralnom regalu diskretni, možete ih primjeniti i na komodama, policama ili klub stolićima.

  • 0

Spavaća soba je idealna prostorija za odabir umirujućih motiva i boja. No, temperament pojedinca može nametnuti i odabir dinamičnih otisaka u naglašenim bojama. Njih je kao takve preporučljivije staviti na komade namještaja koji nisu direktno izloženi pogledu iz kreveta. Fronte garderobnih ormara pružaju raznovrsne mogućnosti za postavljanje otisaka. Oni se mogu pojaviti i na noćnim ormarićima, uzglavlju kreveta ili policama. U spavaćoj sobi ih treba pažljivo kombinirati kao bi se izbjegla kaotičnost obzirom na namjenu prostora.

  • 0

Namještaj s printom je u trendu! Neobičan je, atraktivan i pruža raznovrsne mogućnosti u oblikovanju interijera. Poigrajte se motivima i bojama te stvorite unikatne prostore i ugođaje.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se