interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Uljepšajte dnevni boravak trendovskim tepisima

Uljepšajte dnevni boravak trendovskim tepisima
Odabir tepiha u dnevnom boravku često je završni čin uređenja tog prostora. Upravo zbog toga treba biti oprezan u njegovom izboru i kombiniranju sa elementima namještaja, bojama zidova i prethodno odabranim tkaninama.

12.06.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Trendovski tepisi stilski su raznoliki, a postavljaju se na kreativne načine u prostor.

  • 0

Odabir jednobojnog tepiha uvijek je sigurno rješenje. Kako biste dodatno naglasili prostor, uvedite življe boje kroz dekorativne jastučiće i predmete.

  • 0

U trendu su tepisi koji svoju inspiraciju i dizajn imaju u tradiciji, ali su dodatno grafički obrađeni u novi vizualni doživljaj. Ovo će omogućiti i ljubiteljima „netradicionalnog“ da odaberu nešto iz tog trendovskog smjera.

  • 0

Ovakvi su tepisi bliedih, vizualno „ispranih“ boja, što im daje dodatni šarm. Često u sebi sadrže puno različitih boja pa su idealni za povezivanje većeg broja elemenata i dekora u prostoru.

  • 0

Apstraktna geometrija također je u trendu. Odaberite krupni ili sitni uzorak, ali budite pažlivi sa kombiniranjem dekora. Nikad ne vežite dva krupna ili sitna uzorka, već upravo obrnuto. Tepih krupnog prugastog uzorka idealno će pristajati uz sitni pepito uzorak, špricane tkanine ili cvjetne motive. Ukoliko niste sigurni u izbor, odlučite se za jednobojne tkanine koje sadrže boju tepiha.

  • 0

Organske forme na tepihu stvoriti će vizualnu mekoću i romantičan ugođaj. Inspiraciju mogu imati u tradiciji ili apstrakciji, ali biti će jednako atraktivni. Ovi uzorci često su krupni pa ih kombinirajte sa sitnim uzorcima.

  • 0

Neovisno o dizajnu tepiha, moderno je postavljati tepihe na kreativne načine. Jedan od njih je sigurno i asimetrija. Povežite dva različita tepiha u cjelinu i sve dodano dekorirajte predmetima i tekstilima u bojama tepiha. Ovakav način dodatno će naglasiti prostor.

  • 0

Ukoliko niste ljubitelj tepiha, dovoljno je postaviti jedan manji u neformalnu zonu i efekt je postignut!

  • 0

Suvremeni trendovi daju nam velike kreativne mogućnosti pa ih maksimalno iskoristite.

Foto: Lema

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se