interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovi u keramičkim pločicama

Trendovi u keramičkim pločicama
Suvremena tehnologija izrade keramičkih pločica postiže visoke estetske i funkcionalne standarde pa tako odabir pločica postaje pravi kreativni izazov.

16.02.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Digitalni tisak je unio velike promjene u svijet keramike, jer vjerno reproducira prirodne materijale poput kamena i drveta, ali pri tome zadržava kvalitetu keramike koja je potrebna za zahtjevne površine izložene habanju i čišćenju agresivnim sredstvima.

  • 0

Sama kvaliteta materijala je takva da omogućuje izradu vrlo tankih pločica u različitim formatima. Postavljaju se na cementnu glazuru ili preko postojećih obloga, čime njihova upotreba postaje izuzetno praktična.

  • 0

Motivi mramora i granita su izrazito popularni ove godine. Iako je ovaj trend prisutan već duže vrijeme, novitet je da se motivi ovih prirodnih materijala reinterpretiraju, stvarajući novi, suvremen izražaj. Površine su glatke ili blago reljefne.

  • 0

Osim kamena, izrazito je trendovska i imitacija drveta. I ovdje se, osim vrlo vjernog printa koriste različite tehnike kojima se stvaraju novi izražaji.

  • 0

Stari, “pohabani” efekti, antikni izražaji i interpretacija tradicionalne  japanske tehnike paljenja osobito je prisutna.

  • 0

Veliki formati pločica u trendu su već duže vrijeme, a novitet su mali formati 20 x 20 cm koji se kombiniraju sa drugim formatima, bojama i uzorcima.

  • 0

Površine su mat ili sjajne, a osim imitacije prirodnih materijala koriste se i vizualni efekti inspirirani smolom, metalima i tkaninama.

  • 0

Suvremena keramika primjenjiva je u svim prostorima doma, te podnim i zidnim površinama. Ona “priča” priču i stvara naglaske u prostoru, zamjenjujući skupe prirodne materijale pa su tako vrhunski vizualni doživljaji postali dostupni svima.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se