interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Topli interijeri za ugodniju zimu

Topli interijeri za ugodniju zimu
U ovim hladnim zimskim danima, kada se temperatura spušta nisko ispod ništice, ugrijat će vas dobro ogrjevno tijelo, ali i topli ambijent vašeg doma ili radnog mjesta!

11.01.2009.

interijerNET.hr

0

Osjećaj hladnoće, koji probija sa svih strana, nije nikome ugodan. Spas uz radijator, kamin ili neku drugu vrstu grijanja, garantira brzi povratak među one koji imaju privilegiju ostati kod kuće i ne tresti se od zime. No, uz fizički osjećaj topline, koga će stvoriti dovoljno visoka temperatura zraka u prostoru, opći će ugođaj nadopuniti primjereno interijersko uređenje. Psihički doživljaj topline prostora, izazvan elementima opreme i bojama, često je toliko snažan da je ukupan doživljaj potpun jedino uz sjedinjeni fizički i psihički osjet topline.

  • 0

Toplina interijera ovisit će ponajprije o odabranim materijalima, stilu uređenja te pratećim bojama. Potrebno je istaknuti kako i naoko hladni materijali ili minimalistički stilovi uređenja, koji se često prezentiraju kao hladni, mogu biti potpuno drugačiji u konačnom doživljaju prostora te stvoriti ugodne i tople ambijente.

  • 0

Vječno i neiscrpno u oblikovanju i postizanju atraktivnih dizajnerskih i interijerskih rješenja, uvijek moderno i u trendu, primjenjivo u svim podnebljima i klimatskim zonama – svakako je drvo! Toplinu koju stvara u interijeru, teško će nadmašiti bilo koji drugi materijal, jer je u svijesti ljudi zauzelo visoku poziciju kada je u pitanju stvaranje toplog ugođaja u prostoru. Osim toga, kao prirodni materijal ima dodatne kvalitete, jer u interijer doma uvlači prirodu te smirenost i ljepotu koju samo priroda posjeduje.

  • 0

Drvo se u interijeru pojavljuje kroz različite stilove uređenja, ali će svakom od njih dati poseban izražaj i toplinu, pa čak i kada se primjenjuje u modernim, geometrijskim formama. Boje drva, od najsvjetlijih pa sve do najtamnijih, tvorit će skladnu kompoziciju s ukusno odabranim bojama ostalih elemenata prostora.

  • 0

Dekorativne tkanine toplih boja, poput žute, narančaste, nijansi smeđe ili crvene, prošarane većim ili manjim uzorcima, tvorit će topao ambijent i biti ugodne kao obloga sjedećih garnitura i stolica. Podne prostirke i različite vrste tepiha obogatit će podnu površinu i dati joj dodatnu toplinu čak i kada je podna obloga drvena te sama po sebi vizualno topla.

  • 0

Stilovi uređenja također će definirati ugođaj u interijeru. Npr. rustikalni stilovi sami su po sebi topliji od modernih minimalističkih interijera koji za cilj često imaju hladnoću kao konačan dojam. Ipak, ugođaj koga će proizvesti odabrani stil uvelike se može korigirati odabirom materijala i boja. Rustika, uz primjenu tamnijih boja drva te hladnih boja zidova i podova, bit će daleko od ugodnog i toplog interijera za razliku od modernog minimalizma, koga može karakterizirati primjena toplih boja ili materijala.

  • 0

Prostor će dobiti dodatnu toplinu  primjenom različitih detalja i ukrasnih predmeta, koji  će se isticati kroz materijal izrade ili boju. Osobitu toplinu unijet će predmeti koji oslikavaju vašu osobnost te u prostor unose identitet i čine ga unikatnim. Prostor koji oslikava baš vas, omogućit će da se u njemu najugodnije osjećate, a to je i krajnji cilj, jer to je dom u kome živite! Toplina materijala, stilskog uređenja i odabranih boja bit će nadopuna ukupnom ugođaju i garancija da će ova zima biti zaista topla!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se